Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Μούσχουρη, ο νέος εχθρός του λαού!

Σε μία χώρα, της οποίας οι πολίτες έχουν μάθει μόνο να τους χαϊδεύουν τα αυτιά, ήταν απόλυτα λογικό να ξεσπάσουν υστερικές κραυγές κατά της Νανάς Μούσχουρη.
Η διάσημη καλλιτέχνης έδωσε πρόσφατα συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα, όπου δήλωσε πράγματα... ανεπίτρεπτα, ανθελληνικά. Ξεστόμισε ψέματα του στυλ ότι οι Ευρωπαίοι είναι δυσαρεστημένοι μαζί μας γιατί αναγκάζονται να μας δανείζουν, τόλμησε να πει ότι πρέπει να πληρώνουμε τα χρέη μας, πρόσθεσε ότι ζούσαμε τόσα χρόνια σε ψεύτικη ευημερία και πως είναι θυμωμένη με τους Έλληνες και κυρίως με τους πολιτικούς (και ειδικά το ΠΑΣΟΚ).
Τι το ήθελε; Αμέσως όλοι οι πληγωμένοι Έλληνες άρχισαν το βρίσιμο, καθώς -ως γνωστόν- όποιος τολμάει να ασκήσει κριτική στον λαό μας, είναι ανθέλληνας και μέλος παγκόσμιας συνωμοσίας. Αποδεδειγμένα πράγματα.
Δριμύτατες και προσβλητικές δηλώσεις επωνύμων, επιστολές (κόλαφος χαρακτηρίζονταν οι περισσότερες!) αναγνωστών σε μπλογκ, σχόλια στα βίντεό της στο youtube (οι ξένοι την αποθεώνουν, οι συμπατριώτες της -πλέον- τη βρίζουν όπως βλέπετε και στην κάτω φωτογραφία!), έκαναν την εμφάνισή τους και έβαλαν στη θέση της την κακιά Ελληνίδα. «Μας πρόδωσε, ντροπή της, να μην ξαναπατήσει στην Ελλάδα» και πολλά άλλα τριτοκοσμικά ειπώθηκαν και γράφτηκαν. Ο νέος Εφι
άλτης, ο νέος εχθρός του λαού βρέθηκε!
Φυσικά, κανένας δεν απάντησε επί της ουσίας στις ενοχλητικές διαπιστώσεις της, που πράγματι εκφράστηκαν με σκληρές εκφράσεις. Τι να πει άλλωστε; Θεμιτό θα ήταν να ασκήσουν κριτική στα λεγόμενά της. Μακάρι να κατέθεταν επιχειρήματα και να αποδείξουν μέσω αυτών ότι τα όσα υποστήριξε είναι λάθος. Αλλά σε αυτή τη χώρα δεν έχουμε μάθει να συζητάμε πραγματικά παρά μόνο να εκμηδενίζουμε όποιον έχει αντίθεση άποψη ακόμη και όταν είναι ένας απόλυτα επιτυχημένος.
Έτσι και όλοι οι παραπάνω. Αντί να μιλήσουν για την ουσία βγήκαν και άρχισαν να τη μειώνουν ως προσωπικότητα και ως καλλιτέχνη. Μέχρι και ο Γιάννης Ζουγανέλης είχε το θράσος να μιλήσει υποτιμητικά για κάποια την αξία της οποίας δεν πρόκειται να φτάσει ούτε σε 3.000 ζωές. «Πρώτα να ψάξει να δει αν είναι Ελληνίδα. Δεν έχει σχέση με την ελληνική τέχνη, δεν είναι στις λογικές του Έλληνα. Είναι ένα τίποτα»! Ποιος τα είπε αυτά; Ο Ζουγανέλης για τη Μούσχουρη!!! Ο «επιτυχημένος» για το... τίποτα, που έχει πουλήσει παγκοσμίως 300 εκατομμύρια δίσκους!

Βέβαια, δεν ήταν ο μόνος που πίστεψε ότι βρίζοντας τη Μούσχουρη, θα κέρδιζε τη συμπάθεια των αγανακτισμένων (με όλους πλην των εαυτών τους) Ελλήνων. Δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, πολιτικοί, τραγουδιστές έσπευσαν να ρίξουν δηλητήριο. Μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Λέκκας τής απαγόρεψε να ξαναπατήσει στην Ελλάδα!
Αν υπάρχει κάτι παρήγορο σε αυτήν την ιστορία, είναι η ευχάριστη έκπληξη που δοκίμασα διαβάζοντας σχόλια αναγνωστών στο σάιτ του «Πρώτου Θέματος», που φιλοξενούσε τις δηλώσεις του μέγιστου (μπροστά στη Μούσχουρη) Ζουγανέλη. Αντί να αντικρίσω την αναμενόμενη εικόνα των 99 να βρίζουν τη Μούσχουρη και τον έναν που θα πήρε το μέρος της, είδα πως περισσότεροι από τους μισούς όχι μόνο υπερασπίζονται την τραγουδίστρια αλλά τα βάζουν (κάποιοι υπερβάλλοντας) με τον τεράστιο Ζουγανέλη.
Μήπως, τελικά, κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τρόπο σκέψης ορισμένων; Μπας και ωριμάζουμε; Μακάρι!
ΥΓ. Το βίντεο από το Ηρώδειο, το 2008. Αυτοί που τότε το γέμισαν και την αποθέωσαν (παρότι τίποτα, ε Ζουγανέλη;), τώρα μπορεί και να τη θεωρούν ανάξια καλλιτέχνη...

6 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να κατακτήσουμε τη λογική σ' αυτή τη χώρα!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Ο Ζουγανέλης γαμάει, όσο κι αν θες να τον μειώσεις, και ως μουσικός και ως ηθοποιός (η ερμηνεία του στο "Ας Περιμένουν οι Γυναίκες" μόνο με αυτές των παλιών ιερών τεράτων της ελληνικής κωμωδίας μπορεί να συγκριθεί).

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Ασχετα με το συγκεκριμένο θέμα πάντως, είναι άκυρο το επιχείρημα της εμπορικής επιτυχίας της Μούσχουρη για να στηρίξεις την καλλιτεχνική της επάρκεια. Και η Lady Gaga είναι τοπ στις πωλήσεις παγκοσμίως....

Χρήστος Γ. είπε...

Πιγκουΐνε η Νάνα στα 78 της έχασε και την καλλιτεχνική της αξία.
Ζωή σε λόγου μας.
Καμία διάθεση αυτοκριτικής. Καμία προσπάθεια να ανοίξουμε τα μικρά κουταβίστικα μάτια μας και να πούμε "ναι σωστά τα λέι, ας κάνουμε κάτι ν' αλλάξουμε το χάλι μας".
Έτσι απλά θα συνεχίσουμε να είμαστε οι απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Μόνο που και οι επόμενες γενιές θα συνεχίσουν να είναι απόγονοι των παραπάνω. Κανένας δεν θα έχει προστεθεί απλά γιατί κανένας μας δεν το αξίζει. Το GAP μεγάλο και απροσπέλαστο!
Και να μην ξεχνιώμαστε έτσι; Να μην χάνουμε τον στόχο, τον εχθρό...
Με το τρία... ένα... δύο... τρίαααα:

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗΗΗΗΗΗ!!!!!

Πιγκουίνος είπε...

Έλα, ρε Ματσαμπλόκε, μπαίνεις στη διαδικασία σύγκρισης ανάμεσα στους δύο;
Έχεις δίκιο -γενικά- για το επιχείρημα με την εμπορική επιτυχία αλλά στην περίπτωση της Μούσχουρη ισχύει. Έχει κάνει τρομερή καριέρα παγκοσμίως, κανένας σοβαρός δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.
Όσο για τον Ζουγανέλη, δεν τον μειώνω και αναγνωρίζω την όποια αξία του. Το ότι τον θεωρώ σαφέστατα πολύ κατώτερο της Μούσχουρη δεν τον προσβάλει. Μήπως είναι πιο ποιοτικός και έχει καταφέρει όσα η Μούσχουρη; Μην τρελαθούμε.
Αντίθετα, αυτός μειώνει την... κακιά Ελληνίδα. Αν έλεγε πως δεν του αρέσει η φωνή της, τα τραγούδια της κλπ. και την έκρινε με βάση την καλλιτεχνική της παρουσία, είχε κάθε δικαίωμα να πει ότι δεν τη γουστάρει.
Αλλά αυτός την εκμηδένισε τελείως, την είπε τίποτα αποκλειστικά και μόνο επειδή τόλμησε να μας... θίξει. Αν δεν είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις η Μούσχουρη, θα έλεγε όσα είπε για εκείνη;
Ε, και φαντάζομαι πως συμφωνείς ότι έχει πλάκα να χαρακτηρίζει ο Ζουγανέλης ως τίποτα τη Μούσχουρη.

Πιγκουίνος είπε...

Καπετάνιε, το «Θάνατος στη Μούσχουρη» ήταν ο πρώτος τίτλος που σκέφτηκα για την ανάρτηση!
Στα υπόλοιπα, συμφωνούμε...