Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο Βορίδης λέει πως θα ανοίξει τους σταθμούς. Μακάρι!

Εδώ και περιπου 20 μήνες επτά σταθμοί του Μετρό, ενώ είναι ουσιαστικά έτοιμοι, δεν λειτουργούν επειδή κανένας... ευαίσθητος υπουργός δεν υπέγραφε τη σύμβαση με τη Siemens για το σύστημα σηματοδότησης! Και αυτό καθώς υπήρχε ο φόβος να στιγματιστεί λόγω του γνωστού σκανδάλου...
Ναι, καλά το σκέφτεστε, κάτι τέτοιο μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Κοντά δύο χρόνια, οι πολίτες σε Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Περιστέρι, Ανθούπολη και Χαϊδάρι περιμένουν πώς και πώς να βρεθεί ένας χριστιανός να βάλει την τζίφρα του ώστε να αρχίσουν τα τρένα να κινούνται προς την περιοχή τους.
Ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης είπε χθες στο «Βήμα» ότι για κάθε ημέρα μη λειτουργίας των επτά σταθμών, το καταχρεωμένο δημόσιο χάνει 185.000 ευρώ (κάντε το επί 600 ημέρες να βρείτε το σύνολο των διαφυγόντων εσόδων). Επιπλέον, 160.000 επιβάτες που θα μπορούσαν να μετακινηθούν άνετα, δεν εξυπηρετούνται. Μπράβο σε όλους για το κατόρθωμα!
Το μόνο παρήγορο είναι ότι ο Βορίδης είπε πως θα «τρέξει» το θέμα και ευελπιστεί να επέλθει άμεσα συμφωνία με τη Siemens. Ακόμη κι αν δεν υπάρξει, όμως, ανέφερε πως θα επιχειρήσει να ανοίξει τους σταθμούς σε διάστημα το πολύ δύο εβδομάδων. Μακάρι.
Ας ελπίσουμε ότι αυτός θα κάνει, επιτέλους, τη δουλειά που οι άλλοι ήταν ανίκανοι να κάνουν. Να θριαμβεύσει μία φορά -έστω και με 20 μήνες καθυστέρηση- η λογική σε αυτόν τον τόπο.
ΥΓ. Ελπίζω να μη βρει τώρα κανένας... δημοκράταρος αφορμή να κατακεραυνώσει τον Βορίδη για το παρελθόν του. Δεν είναι αυτό που κρίνεται εδώ.

14 σχόλια:

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Δεν ξέρω για τους σταθμούς, αλλά το εν λόγω ποστ σου είναι "σταθμός". Θα το φωτογραφίσω για να λέω ότι κάποτε αποθέωνες τον Βορίδη!

Πιγκουίνος είπε...

Όχι, θα πρέπει να τον βρίζω συνεχώς ακόμη και όταν πάει να κάνει κάτι καλό, επειδή έχει τελείως διαφορετικές αντιλήψεις από τις δικές μου.
Ενδιαφέρον έχει, πάντως, το γεγονός πως η συγκεκριμένη αντίδραση προέρχεται από έναν «δημοκράτη», όπως λες ότι είσαι εσύ, ο οποίος ψηφίζει το κόμμα, το οποίο δεν δέχεται το Σύνταγμα και έχει στόχο την κατάλυση του πολιτεύματος προκειμένου να επιβάλει τη «λαϊκή δημοκρατία».
Φυσικά, δεν προκαλεί καμία απορία το ότι δεν αναφέρεσαι -και πάλι- στην ουσία της ανάρτησης. Το αντίθετο θα ήταν έκπληξη πιο μεγάλη και από τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Αγγλία...

Σοφία Ζ. είπε...

Δεν θα χαρακτηρίζα τον εαυτό μου δημοκράτη, προοδευτικό, συντηρητικό, αριστερό, δεξιό, .... φασίστα, κομμουνιστή, con (φοριέται τελευταία σε extra large μεγέθη) διαβάζοντας αυτην την ανάρτηση. Σίγουρα όχι απολιτικ.
Αλλά νομίζω ότι η πρακτικότητα σε καιρούς χαλεπούς, που επιβάλλονται τα χαράτσια το ένα μετά το άλλο, να μην χάνονται 185.000 ευρώ Χ 600ημέρες. Αφ' ενός να μπουν άμεσα σε λειτουργία οι σταθμοί και αφ' ετέρου να ζητηθεί από τους προηγούμενους υπουργούς να καταβάλλουν αυτό το ... ευτελές ποσό, αφού θεωρούσαν ότι έχουν την πολυτέλεια να στραβώνουν μήπως και κατηγορηθούν. Κατά τ' άλλα επιτελούν το εθνικό τους καθήκον.
Μάλλον το ... εκτελούν. Καλημέρα και καλό μήνα, Πιγκουίνε.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Καλά, ψήφισα μια φορά ΚΚΕ και το 'κανες σημαία. Προφανώς δεν είναι και τόσο αντίθετες οι αντιλήψεις σου από αυτές του Βορίδη στο θέμα ΚΚΕ... Χίλιες φορές καλύτερα την Παπαρήγα, πάντως, παρά το ΠΑΣΟΚ που ψηφίζεις ανελιπώς εσύ. Φιλικά. :)

Πιγκουίνος είπε...

Σοφία, πράγματι το ζητούμενο, ειδικά τους καιρούς που ζούμε, είναι να γίνει αυτό που συμφέρει τον τόπο. Και προφανώς, θα πρέπει να αποδωθούν ευθύνες σε όλους τους προηγούμενους για το χάλι των 20 μηνών. Είναι ανεπίτρεπτο.
Ματσαμπλόκε, δεν ξέρεις καν τι πρεσβεύουν αυτοί που ψηφίζεις. Ρώτα τους, να σου πουν πόσο πολύ τους αρέσει η δημοκρατία και κάτι τύποι σαν τον Στάλιν. Επειδή, βέβαια, το θέμα που θίγεις δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση, δεν θα επανέλθω.

Χρήστος Γ. είπε...

Σήμερα αυτό που μας λείπει είναι αυτό που λέμε στα Ελληνικά... "common sence".
Τώρα όσον αφορά τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ που σου κάνει την τιμή να αρθρογραφεί στο μπλογκ σου καλό είναι να μάθει να λέει ΝΑΙ στο αυτονόητο απ' όπου κι αν προέρχεται και ΟΧΙ στη μαλακία επίσης απ' όπου κι αν προέρχεται.
Αλλά είπαμε σ' αυτή τη χώρα το "common sence" βρίσκεται σε διακοπές εδώ και δεκαετίες.
Η παπαρολογία βασιλεύει απ' άκρη σ' άκρη και δείχνει να μην υπάρχει φάρμακο εναντίον της!

Πιγκουίνος είπε...

Κοινή λογική; Στην Ελλάδα;
Ποιος την έχασε για να τη βρούμε εμείς;

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Μάλιστα, έγινα και "εκπρόσωπος του ΚΚΕ" τώρα.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Ευχαριστώ για το μάθημα, chrisgio.

Χρήστος Γ. είπε...

Άλλαξες και κόμμα τώρα; Άντε σιδεροκέφαλος πάλι.:-))
Και στα σοβαρά τώρα.
Αν δεν είσαι λοιπόν εκπρόσωπος του ΚΚΕ κάτσε στίψε το μυαλό σου και απάντησε-σχολίασε με τη σοβαρότητα ενηλίκου αφήνοντας κατά μέρος τις ειρωνειες και την άρνηση σε ότι διαβάζεις. Απέδειξε ότι έχεις τη διάθεση να συζητήσεις και πειθώ για να πείσεις για τις σκέψεις και τα πιστεύω σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις τοτε καλύτερα να σιωπήσεις γιατί εκτίθεσαι.
Βέβαια από αυτό το "σιωπήσεις" από την πλευρά μου είσαι ικανός να γαντζωθείς και να μιλήσεις πάλι για δικτατιρίες και προσπάθεια φίμωσής σου και άλλα φαιδρά. Για την ταμπακιέρα να δω πότε θα μιλήσεις!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Kαλά, μη μας δείρεις κιόλας!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Εσύ τι ψηφίζεις, αλήθεια;

Χρήστος Γ. είπε...

Πω-πω-πω!
Αποστομωτικός όπως πάντα και με τεκμηριωμένες αφοπλιστικές σκέψεις και απαντήσεις που τσακίζουν κόκκαλα.
Σου εύχομαι καλή τύχη στην μπλογκόσφαιρα με τους επόμενους συνομιλητές σου όποιοι σε αντέξουν!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Σ' ευχαριστώ, να 'σαι καλά.