Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Το... φαινόμενο «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Μία από τις αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων κάθε μεσημέρι εδώ και πολλά χρόνια, είναι να ανοίγουν την τηλεόραση και να παρακολουθούν το «Κωνσταντίνου και Ελένης». Τη σειρά φαινόμενο του Χάρη Ρώμα, με καλούς ηθοποιούς και έξυπνες ατάκες, την οποία προβάλει... φανατικά ο Αντέννα.
Το γεγονός ότι παίζεται ανελλιπώς σε επανάληψη για περίπου μία δεκαετία και μάλιστα με εξαιρετικά υψηλά νούμερα τηλεθέασης, προκαλεί έκπληξη. Είναι, σίγουρα, ασυνήθιστο.
Στην ελληνική τηλεόραση έχουμε δει και άλλα αξιόλογα πράγματα αλλά καμία σειρά δεν είχε τόσο μεγάλη απήχηση όσο η συγκεκριμένη. Φυσικά, το γεγονός ότι ο Αντέννα έχει αποφασίσει να την κρατήσει μόνιμα στη μεσημεριανή του ζώνη (μαζί με το επίσης επιτυχημένο «Καφέ της Χαράς») έχει παίξει ρόλο καθώς διαφορετικά θα μπορούσε να είχε ξεχαστεί. Ωστόσο, το κανάλι καταφεύγει σε αυτή τη φθηνή -για το ίδιο- λύση, επειδή ξέρει ότι αρέσει, ότι έχει κοινό που την παρακολουθεί σε καθημερινή βάση και ως εκ τούτου βγαίνει πολλαπλά ωφελημένο.
Προσωπικά, όταν είμαι σπίτι ή δεν δουλεύω, τη βλέπω κι εγώ μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες που δεν έχουμε βαρεθεί με τις ίδιες ιστορίες. Νομίζω ότι το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μπορεί, πλέον, να συγκριθεί με τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες που πάντα έχουν πέραση όταν προβάλλονται και ποτέ δεν κουράζουν. Θα μεγαλώσει γενιές...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν έχω το χρόνο κι εγώ το παρακολουθώ και μάλιστα με μεγάλη προσοχή!!! Τα επεισόδια αυτά μπορεί να τα έχω δει αρκετές φορές αλλά ποτέ δεν τα βαριέμαι.. αντιθέτως κάθε φορά γελάω όλο και πιο πολύ...

KANTHAR0S είπε...

Διαφωνώ κάθετα. Παντελής έλλειψη χιούμορ, προχειρότατο σενάριο, μετριότατες ερμηνείες, τετριμμένες καταστάσεις. Με όλο το σεβασμό δηλώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες.

Πιγκουίνος είπε...

Thea 7, ακριβώς έτσι.
Kantharos, νομίζω ότι είσαι πολύ αυστηρός. Θεωρώ πως και χιούμορ έχει και έξυπνες ατάκες. Βέβαια, όλα αυτά είναι υποκειμενικά.
Η σύγκριση με τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες δεν αφορά την ποιότητα ή τους ηθοποιούς αλλά το γεγονός ότι όπως και αυτές, έτσι και η συγκεκριμένη σειρά, βλέπονται ευχάριστα μετά από τόσες επαναλήψεις.

KANTHAR0S είπε...

Η συγκεκριμένη σειρά δεν βλέπεται ευχάριστα είτε έχει προβληθεί μία φορά είτε 1000 φορές. Όπως είπες το θέμα είναι και υποκειμενικό, αν και θα έπρεπε να είναι αντικειμενικό.

MetalDefianceProductions είπε...

η κορυφαια τριαδα ever για μενα...
1.οι απαρδεκτοι
2.οι αυθαιρετοι
3.Της Ελλαδος τα παιδια

Πιγκουίνος είπε...

Βρε, Kanthare, είναι δυνατόν να μην είναι υποκειμενικά όλα αυτά;
Panthira, συμφωνώ με το νούμερο 1, το 2 δεν το έβλεπα, το 3 δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Πάντως, αν το Μέγκα έδειχνε κάθε μεσημέρι τους Απαράδεκτους υποθέτω πως θα είχε ανάλογη επιτυχία.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Oι Απαράδεκτοι μακράν το Νο 1. Το "Κωνσταντίνου και Ελένης" είναι καλή σειρά (αν και δεν πάω πολύ τον Ρώμα) και το χαζεύω κι εγώ όταν το πετυχαίνω.

Αλλά θα μας πει κανείς γιατί το Μέγκα έκοψε τα τελευταία χρόνια τις επαναλήψεις του Ρετιρέ;

Πιγκουίνος είπε...

Πάνω που είπα ότι θα συμφωνήσουμε για πρώτη φορά σε αυτό το μπλογκ, έβαλες την τελευταία παράγραφο...

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Γιατί ρε, αφού γαμάει το Ρετιρέ!

Πιγκουίνος είπε...

Και συνεχίζεις και από πάνω!

dont remain silent είπε...

Τέλεια σειρά!!! Ο "μορφωμένος", καθηγητής και η "λαϊκή" σερβιτόρα, σε διαμάχη για τη διεκδίκηση της οικίας των Κατακουζηνών, χαχαχαχα !!!.. Τα ελληνικά που χρησιμοποιεί ο "καθηγητής", κάνουν τη διαφορά.. Μου αρέσει τόσο να τον ακούω.. Έχει ακουστεί ότι ζητήθηκε από το Ρώμα να συνεχιστεί, αλλά εκείνος αρνήθηκε..

Πιγκουίνος είπε...

Σωστά, οι καλύτερες ατάκες άρχιζαν από τα ελληνικά που χρησιμοποιούσε ο Ρώμας για να την πει στη Ράντου και κατέληγαν στις απίστευτες απαντήσεις της τελευταίας. Με τα... δικά της ελληνικά!