Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο αγωνιστής και ρήτορας Κύρκος

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 87 ετών, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Υπήρξε, ως γνωστόν, εξέχων στέλεχος του πολιτικού κόσμου και της Αριστεράς. Της πρωτοπόρου Αριστεράς, που δεν κλείενται στον εαυτό της, που έχει κάτι να προτείνει, που αποφεύγει τις κραυγές, που δεν δαιμονοποιεί το διάλογο και γενικά επιθυμεί να συμβάλει στην πρόοδο απαγκιστρωμένη από αγκυλώσεις του παρελθόντος. Μιας Αριστεράς που, δυστυχώς, στην Ελλάδα έχει σχεδόν εκλείψει.
Ο Πιγκουίνος θα θυμάται, μεταξύ άλλων, τον αγωνιστή Κύρκο, ο οποίος φυλακίστηκε για τις πολιτικές απόψεις του στον Εμφύλιο καθώς και από τη Χούντα αλλά και τον ρήτορα Κύρκο, τον οποίο χαιρόσουν να ακούς ακόμη και αν διαφωνούσες μαζί του μόνο και μόνο επειδή χειριζόταν άψογα την ελληνική γλώσσα.
Με τα σωστά του και τα λάθη του, όπως κάθε πολιτικός, ο Κύρκος άφησε (πέρα από συγγραφικό έργο) τη δική του «σφραγίδα» στην πολιτική σκηνή, από την οποία δυστυχώς είχε αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια αν και ποτέ δεν έλειψαν οι παρεμβάσεις του. Και οι συγκρούσεις του ακόμη και με τους παλιούς του συντρόφους καθώς δεν δίσταζε ποτέ να πει την άποψή του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: