Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Απειλείται με «λουκέτο» η υγεία σε Μήλο και Κίμωλο

Το παρακάτω κείμενο το έστειλε η καλή φίλη του Πιγκουίνου, Κάτια και σίγουρα προκαλεί προβληματισμό.
«Η εικόνα που παρουσιάζουν οι υπηρεσίες υγείας στις Κυκλάδες, είναι τραγική. Η υγεία νοσεί, οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και προμήθειες πολλαπλασιάζονται, ενώ η κυβέρνηση λάμπει δια της απουσίας της.
Οι εναπομείναντες ιατροί και νοσηλευτές, υπερβάλλουν εαυτόν, καθώς κάτω από αντίξοες συνθήκες εργάζονται με φιλότιμο και αυταπάρνηση. Όμως, αυτό δεν επαρκεί.
Αδιάψευστο μάρτυρα, της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στις Κυκλάδες, αποτελεί η περίπτωση της Μήλου. Με πρόσφατη επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μήλου στο δήμο, παραδέχεται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το Κέντρο Υγείας του νησιού απειλείται με «λουκέτο».
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο πρόεδρος υπογραμμίζει ότι «…το Κέντρο Υγείας Μήλου κινδυνεύει να μείνει χωρίς ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να κλείσει», ενώ παράλληλα ζητά την αρωγή της πολιτείας προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Είναι η πρώτη φορά, που η υγεία των κατοίκων της Μήλου και της Κιμώλου απειλείται με «λουκέτο». Ποτέ, άλλοτε στο παρελθόν οι υπηρεσίες υγείας στη Μήλο και την Κίμωλο δεν είχαν φτάσει σε τόσο οριακό σημείο. Ποτέ, άλλοτε στο παρελθόν οι κάτοικοι δεν ένιωσαν τόση απελπισία και απομόνωση.
Άραγε γνωρίζουν οι αρμόδιοι την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στη Μήλο και την Κίμωλο; Γνωρίζουν, ότι το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους των δυο νησιών, καθώς επίσης και ότι βρισκόμαστε ήδη στο μέσον της τουριστικής περιόδου με αποτέλεσμα οι ανάγκες για υπηρεσίες υγείας να έχουν πολλαπλασιαστεί;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: