Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η μοναδική -κι αγαπημένη- ξανθιά μπύρα Pilsner Urquell (και μία απίστευτη μελαχρινή!)

Ξανά ανάρτηση σχετική με το ταξίδι στην Πράγα. Σε απόσταση μίας ώρας από την τσεχική πρωτεύουσα βρίσκεται η πόλη Πίλσεν. Όσοι αγαπάμε τις μπύρες ξέρουμε ότι στην περιοχή αυτή παράγεται η Pilsner Urquell, η πρώτη -και μακράν καλύτερη- ξανθιά μπύρα, η οποία χρονολογείται από το 1842.
Ο Πιγκουίνος δεν ήταν δυνατόν να... σνομπάρει την αγαπημένη του μπύρα και επισκέφτηκε τη ζυθοποιΐα που την παράγει. Παρακολούθησε την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της, είδε πώς παράγεται αλλά και τον τρόπο που γινόταν παλιά.Μάλιστα, στο τέλος της ενδιαφέρουσας ξενάγησης, η οποία συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο σε καθημερινή βάση, γεύτηκε την μπύρα από το βαρέλι, όπως παράγονταν την παλιά εποχή, προτού η τεχνολογία αλλάξει τη διαδικασία. Απίστευτη γεύση! Όμως, δεν ήταν διαυγής -αλλά θολή. Ωστόσο, όπως μας εξήγησε η υπεύθυνη της ξενάγησης, αυτό συνέβαινε καθώς τα συστατικά που την αποτελούν δεν είχαν διαλυθεί ακόμη πλήρως. Πρόσθεσε, πάντως, ότι έτσι είναι πιο υγιεινή και κάνει καλό στα μαλλιά (λίγο αργά για τον Πιγκουίνο...), στο δέρμα, ακόμη και στα νύχια.
Μετά το τέλος του τουρ, έγινε... επίθεση στο κατάστημα με τα σουβενίρ. Ο Πιγκουίνος πήρε δύο μπλούζες, ποτήρια με χαραγμένη τη μάρκα και ορισμένα κουτάκια μπύρας, φυσικά.
Ει
δική μνεία πρέπει να γίνει στην ξεναγό μας. Νομίζω ότι το όνομά της είναι Λούσι ή κάπως έτσι και προφανώς αυτή είναι η δεύτερη δουλειά της μιας και σίγουρα είναι μοντέλο. Η γυναίκα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, είναι πανέμορφη.
Τέλος ανάρτησης. Ώρα για... μπυρίτσα. Στην υγειά της Λούσι και στη δική μας!
(Στην πρώτη φωτογραφία απεικονίζεται η ιστορική -από το 1842- πύλη της ζυθοποιίας, στη δεύτερη, μέρος των εγκαταστάσεων και στην τρίτη η... ξεναγός - μοντέλο!).

8 σχόλια:

χειροτεχνηματα λενα είπε...

φοβερη αναρτηση [ξεναγηση]!!!ταχει ολα!!!μπραβο πιγκουινε!!!!

Πιγκουίνος είπε...

Ευχαριστώ, Λένα. Είναι το θέμα τέτοιο που με κάνει να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό!
Άντε, στην υγειά σου!

Eva F. είπε...

Φοβερή η ανάρτησή σου Πιγκουίνε μου!......
Φοβερή περιγραφή με ουσία αλλά και όμορφο χιούμορ.....
Τελικά μου φαίνεται ερωτεύτηκες
(σ)την Πράγα?.....
Πράγματι δεν ξέρω για την μπύρα αλλά η Λούσι...... όλα τα λεφτά!!!!
Να είσαι καλά Πιγκουίνε μου και πάντα τέτοια!!!!!!!

Πιγκουίνος είπε...

Ευχαριστώ, Εύα. Πράγα και πάλι Πράγα (και Λούσι και μπύρα!)

Eva F. είπε...

:)......
Kαλά Πιγκουίνε!!!!!
Όταν θα πάω(?) και εγώ θα βγάλω καλύτερες φωτό... θα πιώ και μπύρα (με ένα ποτηράκι είμαι οφ!...)και θα βρώ και καλύτερο μοντέλο από το δικό σου!
Α!.....
:)

***χειροτεχνήματα*** είπε...

ποντος!!!καταλαβα πονηρε!!!χαχα νασαι καλα και να περνας ακομη καλυτερα!!!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Σιγά το μοντέλο...

Πιγκουίνος είπε...

Άσε, ρε...
Λίγα με τη Λούσι!!!