Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Σέρβος γλίτωσε από πνιγμό επιπλέοντας 24 ώρες στη θάλασσα κρατώντας... μπάλα βόλεϊ!

Σέρβος τουρίστας διασώθηκε από πνιγμό καθώς με τη βοήθεια μπάλας του βόλεϊ, κατάφερε να παραμείνει επί 24 ώρες στην επιφάνεια της θάλασσας!
Συγκεκριμένα, ο 23χρονος Ντούσαν Κέκιτς, φοιτητής της ιατρικής από το Βελιγράδι, έπαιζε βόλεϊ με τρεις φίλους τους στην παραλία του θερέτρου Άντα Μπογιάνα του Μαυροβουνίου όταν κύματα και ρεύματα παρέσυραν και τους τέσσερις στη θάλασσα. Οι τρεις φίλοι του διασώθηκαν από τουριστικό σκάφος, όχι όμως ο Κέκιτς τον οποίο τα κύματα παρέσυραν βαθιά.
Ωστόσο, διατήρησε την ψυχραιμία του αλλά και την μπάλα, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο... χάπι εντ της περιπέτειας. «Η μπάλα με έσωσε. Χωρίς αυτήν θα είχα πνιγεί», είπε ο Κέκιτς.
Επιχείρησε να κολυμπήσει ως τις ακτές αρκετές φορές αλλά τα ρεύματα, ο άνεμος και τα κύματα, εμπόδισαν τις προσπάθειές του. Αρχισε να νυχτώνει και έχασε τον προσανατολισμό του. «Σκεφτόμουν πράγματα που μού άρεσαν και σιγοτραγουδούσα αγαπημένα μου τραγούδια», είπε.
Τελικά, στάθηκε τυχερός και εντοπίσθηκε από ψαράδες 20 χιλιόμετρα νότια, προς την Αλβανία, ενώ τώρα συνεχίζει τις διακοπές του στο Μαυροβούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: