Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Άσε το κακό να μπει!


Ένα θρίλερ... αγάπης με βαμπίρ (!) παρακολούθησε χθες το βράδυ σε θερινό σινεμά ο Πιγκουίνος. Μπορεί η περιγραφή να... τρομάζει, όμως το σουηδικό φιλμ «Άσε το κακό να μπει», αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς. Θεωρήθηκε -και όχι άδικα-από τις εκπλήξεις του φετινού χειμώνα και αν το «πετύχετε» κάπου, καλό θα ήταν να το δείτε.
Πρόκειται για παρεμύθι τρόμου με πρωταγωνιστές έναν δωδεκάχρονο και μία... βρυκόλακα με τη μορφή κοριτσιού, που έχει την όψη δωδεκάχρονης. Το «δέσιμο» των δύο παιδιών, που αγγίζουν τον εξιδανικευμένο έρωτα (μιας και δεν μπορεί να συνοδευτεί από σεξ), ο οποίος σφραγίζεται με ένα ματωμένο -στην κυριολεξία- φιλί, «δένεται» με σκηνές τρόμου αφού η «μικρή» χρειάζεται αίμα για να ζήσει.
Λογικά θα αρέσει στους φαν των θρίλερ (δεν ανήκω στη συγκεκριμένη κατηγορία) αλλά η ταινία προσφέρει πολλά περισσότερα και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τις ιστορίες βαμπίρ του Χόλυγουντ. Εξερευνά, μεταξύ άλλων, και τα όρια της αγάπης, αφού για χάρη της κάθε άνθρωπος μπορεί να ανοίξει την πόρτα στο κακό.
Προς το παρόν δείτε, αν θέλετε, το τρέιλερ και πάρτε μία «πρώτη γεύση» από την ταινία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγες μέρες συζητούσα με μια Ελληνογερμανίδα δημοσιογράφο, κριτικό σινεμά, και έλεγε χαρακτηριστικά ότι ο Σκανδιναβικός Κινηματογράφος είναι κορυφή. Να που μας το λες κι εσύ φίλε μου. Να είσαι καλά!!!

Eva F. είπε...

Μμμμμ.....
Καλή πρόταση μου ακούγεται.....

Maria είπε...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙΣ 3 ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΄΄ΜΙLLENIOUM΄΄
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ,ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΣΦΗΓΚΑΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ!ΚΑΙ ΟΙ 3 ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙΑ[ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ]ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΩΣ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ[ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ] ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΕ ΤΟ SALT[ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ]....ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΠΟΛΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ!Η ΤΖΟΛΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΕΡΑ!!!!!