Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Οι φίλοι του Άγιαξ γνωρίζουν την ελληνική... φιλοξενία

Πριν από δύο χρόνια, όταν η ΑΕΛ έπαιζε στην Ολλανδία με την Άλκμααρ, είχα πάει στο Άμστερνταμ για τον αγώνα. Έμεινα τρεις ημέρες όπως και εκατοντάδες -σίγουρα πάνω από χίλιοι- φίλοι της Λάρισας, οι οποίοι κυκλοφορούσαν στην πόλη με τα κασκόλ τους, χωρίς να πειράζουν κανέναν και δίχως κανένας να τους ενοχλεί. Την ημέρα του αγώνα, πολλοί μαζεύονταν σε κάποιες πολυσύχναστες οδούς και τραγουδούσαν, φώναζαν συνθήματα και απλώς οι Ολλανδοί τους κοιτούσαν και χαμογελούσαν.
Υποθέτω πως κάπως έτσι πέρασαν πριν από μία εβδομάδα και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν στο Άμστερνταμ για τον αγώνα με τον Άγιαξ.
Και τώρα ήρθαν οι φίλοι της ομάδας της Ολλανδίας στη Θεσσαλονίκη για τον επαναληπτικό. Να τι έχουν συναντήσει στην «πολιτισμένη» Ελλάδα (από το σάιτ news247.gr): «Με γροθιές και κλοτσιές καλωσόρισαν στη Θεσσαλονίκη τέσσερις Ολλανδούς οπαδούς του Άγιαξ, εννιά Έλληνες, μερικοί εκ των οποίων φορούσαν διακριτικά του ΠΑΟΚ. Το περιστατικό συνέβη χθες λίγο πριν τις 11 το βράδυ στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατία. Μάλιστα από ένα από τα θύματα, αφαίρεσαν ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και προσωπικά του έγγραφα. Επίσης, τα ξηημερώματα στην οδό Εγνατία 12, οκτώ άγνωστοι δράστες που έφεραν μπλούζες με διακριτικά του ΠΑΟΚ, επιτέθηκαν απρόκλητα σε Ολλανδό, ο οποίος δεν έφερε διακριτικά ομάδας και τον χτύπησαν με γροθιές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο».
Ό,τι και να πει κανείς, είναι λίγο...

6 σχόλια:

Βάιος είπε...

Αφού είμαστε Μάο-Μάο. 50 χρόνια πίσω....

Πιγκουίνος είπε...

Nα πω ότι έχεις άδικο; Αμ, δεν έχεις!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Σιγά μην ήταν πάνω από 1.000...

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Και είναι τρία τα χρόνια. Νοέμβρης του '07.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Τον θυμάσαι τον μπουρτζόβλαχο που ήθελε να βγει φωτογραφία έξω από το sex shop?

Πιγκουίνος είπε...

Πάνω από χίλιοι ΑΕΛάρες ήταν στο γήπεδο. Τι δύο χρόνια τι τρία...