Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Βρέθηκαν 150 χειρουργικά και γυναικολογικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν στο Άουσβιτς

Τουλάχιστον 150 χειρουργικά και γυναικολογικά εργαλεία από το στρατόπεδο του 'Αουσβιτς ανακαλύφθηκαν σε σπίτι της πόλης της νότιας Πολωνίας, όπου οι Γερμανοί είχαν εγκαταστήσει το στρατόπεδο εξόντωσης.
«Είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις των τελευταίων ετών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του μουσείου του Άουσβιτς. «Κατά τα φαινόμενα, τα εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν από τον γυναικολόγο Καρλ Κλάουμπεργκ», διευκρίνισε. Ο Κλάουμπεργκ, μέλος των SS, πραγματοποίησε στο 'Αουσβιτς πειράματα στείρωσης σε κρατούμενες του στρατοπέδου, τις οποίες χρησιμοποίησε ως πειραματόζωα για τις μεθόδους του. Εκατοντάδες γυναίκες πέθαναν από επιπλοκές στα χέρια του.
Με την προέλαση του Κόκκινου Στρατού, ο Κλάουμπεργκ μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 1945 στο στρατόπεδο Ράβενσμπρικ κοντά στο Βερολίνο όπου συνέχισε το... έργο του. Το Ιούνιο του 1945 κρατείτο από τους Σοβιετικούς. Αρχικά καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη πριν παραπεμφθεί σε δίκη στη Δυτική Γερμανία το 1955. Για μια ακόμη φορά απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του μετά τις μηνύσεις επιζησάντων. Πέθανε το 1957.
Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Εβραίοι δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα του Άουσβιτς όπως και 70.000 με 75.000 μη Εβραίοι Πολωνοί, 21.000 Ρομά, 15.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου και 10.000 με 15.000 άλλοι φυλακισμένοι, εκ των οποίων αντιστασιακοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του μουσείου 'Αουσβιτς-Μπίρκεναου.

2 σχόλια:

Anna είπε...

Κοίτα φάτσα που είχε...σα το δικό μας γερολαδά (αν τον θυμάστε) ένα πράγμα...

Πιγκουίνος είπε...

Πράγματι, του φέρνει λίγο!