Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Μία ταινία που αξίζει

Σφραγισμένα χείλη (The Reader). Μία από τις ταινίες που θα συζητηθεί φέτος. Ο πιγκουίνος την είδε, του άρεσε και τη συνιστά στους σινεφίλ, που ακόμη δεν την έχουν παρακολουθήσει. Σίγουρα θα σας προβληματίσει, θα σας κάνει να σκεφτείτε και να τη συζητήσετε με την παρέα σας. Εξαιρετικές ερμηνείες (Κέιτ Γουίνσλετ, Ντέιβιντ Κρος), υπέροχη μουσική, ενδιαφέρουσα πλοκή.
Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Μπέρναρντ Σλινκ «Der Vorleser» («Διαβάζοντας στη Χάνα») και η υπόθεση έχει ως εξής: Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο 15χρονος Μάικλ Μπεργκ ερωτεύεται τη Χάνα, η οποία έχει τα διπλά του χρόνια. Μεταξύ τους γεννιέται μυστική ερωτική σχέση, αλλά θα διακοπεί απότομα αφού κάποια στιγμή η Χάνα εξαφανίζεται, πληγώνοντας τον Μάικλ.
Οκτώ χρόνια αργότερα, ως φοιτητής νομικής, παρακολουθεί μία δίκη για τα εγκλήματα των Ναζί και ανακαλύπτει σοκαρισμένος ότι κατηγορούμενη είναι -μεταξύ άλλων- η Χάνα. Καθώς, με την εξέταση, έρχεται στην επιφάνεια το παρελθόν της, ο Μάικλ ανακαλύπτει ένα μυστικό που θα επηρεάσει τις ζωές και των δύο για πάντα...

2 σχόλια:

Fysalid είπε...

Τι καλά....μπράβο πιγκουινάκο. Να αντιπροτείνω ένα ντοκυμαντέρ για τη χώρα της Αμοργού, Πάρβας λέγεται και παίζει στον Μικρόσμο στο Φιξ όπως επίσης άλλο ένα ντοκιμαντέρ για τους φίλους του tango. Λέγεται CAFE DE LOS MAESTROS, ακολουθεί τα βήματα του Βεντερς με το BUENA VISTA SOSIAL CLUB αλλά στο tango. Και επειδή δεν έχω να με ακολουθήσει κανείς (μόνο εσύ τα βλέπεις κάτι τέτοια είναι ένα σύνηθες σχόλιο)... όσοι πιστοί ενημερώστε με!!

Ανώνυμος είπε...

Για τον Πάρβα διάβασα κι εγώ σε μια εφημερίδα και φαίνεται όντως ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ.