Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ιστορία; Απαγορεύεται

Κάνετε λάθος κύριοι. Δεν είναι η Χρυσή Αυγή που πρέπει να αντιμετωπιστεί με έναν σκληρό αντιρατσιστικό νόμο. Δεν είναι τα ναζιστικά μορφώματα που πρέπει να εκδιωχθούν από τους συντεταγμένους θεσμούς της κοινωνίας και της πολιτείας. Άλλος είναι ο εχθρός. Η ιστορική έρευνα κύριοι. Αυτή είναι που πρέπει να αντιμετωπιστεί μ’ έναν εθνικοτιμωρητικό  νόμο, αυτή είναι που πρέπει να  βγει τάχιστα στην παρανομία.
Εφ’ εξής, πριν διατυπωθεί μέσα στην ελληνική κοινωνία άποψη για οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο ιστορικό γεγονός από την εποχή του χαλκού ως σήμερα, θα πρέπει να περνά πρώτα από τον Παναγιώταρο για έγκριση. Επίσης από τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο, τον Πειραιώς Σεραφείμ κι από δυο-τρεις προσεκτικά επιλεγμένους τηλε-ραδιοφωνικούς σχολιαστές. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν διαβάσει ή σπουδάσει, αρκεί να έχουν δει τον Χρήστο Πολίτη και την Κάτια Δανδουλάκη στους «Σουλιώτες», καθώς και  τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στον «Παπαφλέσσα». Όπου υπάρχουν αμφισβητήσεις, για δευτεροβάθμια επιτροπή θα οριστεί μια ντουζίνα από αντι-Κεμαλικές μαμάδες μαθητών από τη βόρεια Ελλάδα.
Εξυπακούεται ότι ο εθνικοτιμωρητικός αυτός νόμος θα απαγορεύσει δια παντός τα έργα διαφόρων αθλίων όπως ο Κορδάτος, ο Κόκκινος, ο Βουρνάς, ο Ψυρούκης ή ο Βερέμης. Πιθανότατα ο νομοθέτης να προνοήσει και το κάψιμο τους στις πλατείες, προς παραδειγματισμόν. Εδώ που τα λέμε, κι αυτός ο Παπαρηγόπουλος, καλό θα είναι να δεχτεί ένα ξεσκονισματάκι, διότι σε μερικά σημεία δείχνει μια υπόπτως ελευθεριάζουσα τάση. Καψίματα, κοψίματα και εθνικά ρετουσαρίσματα μπορούν να ανατεθούν από κοινού στον Καιάδα και στη Ζαρούλια, τη γυναίκα του Μιχαλολιάκου.
Επίσης, του Μακρυγιάννη του ‘χουν ξεφύγει κάτι παράξενα αντεθνικά κι ελαφρώς κομμουνιστικά μέσα στα απομνημονεύματα του. Αυτόν, ας αναλάβει να τον χτενίσει ο Καραϊσκάκης, λόγω ιστορικής σκηνικής παρουσίας. Βέβαια μαζεύεται πολύ πράμα, διότι υπάρχουν και κάτι Γκάτσοι και Χατζηδάκηδες γνωστοί εθνοπροδότες που έχουν γράψει και τραγουδήσει τα άντερα τους. Οπότε εν ανάγκη βρε αδερφέ, ας βάλουν στην εθνική επιτροπή και κανέναν απόστρατο. Όχι της ευελπίδων που μπορεί να έχει μολυνθεί από τη συνάφεια του με καθηγητές και επιστήμονες. Απόστρατο καραβανά επιλοχία να βάλουν ή κανέναν συνταξιούχο ενωμοτάρχη. Εν’ ολίγοις, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Μία είναι η εθνική μας ιστορία, καθορισμένη ως την τελευταία της λεπτομέρεια από τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Παρεκβολές, αμφισβητήσεις, ερωτήματα, απορίες και σκεπτικισμοί, απλώς απαγορεύονται. Κι όχι μόνο στον δημόσιο λόγο. Και στις ιδιωτικές συζητήσεις απαγορεύονται. Και στις σκέψεις επίσης. Κυρίως στις σκέψεις.
Σ’ αυτό το τελευταίο περί σκέψεων, υπάρχει πρόβλημα. Δυστυχώς, το υπάρχον σύστημα Δικαίου της χώρας δεν είναι επαρκές. Αυτά τα νομικά εκτρώματα της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης που μας ήρθαν φυτευτά και τιμωρούν -λέει- μόνο τις πράξεις, είναι απαράδεκτα. Ένα μόνο Δίκαιο είναι ικανό να ανταποκριθεί στην υπέρτατη αυτή εθνική αποστολή. Το Δίκαιο της Ιεράς Εξέτασης. Τι πράξεις και κουραφέξαλα… Οι σκέψεις θα δικάζονται και θα καταδικάζονται. Διαφορετικά, αν αφήσεις τον άλλον να ερευνά και να σκέφτεται, πόσο θαρρείς ότι θέλουν οι σκέψεις για να καταλήξουν πράξεις;
Για να είμαστε ειλικρινείς, το περίφημο Δίκαιο της Ιεράς Εξέτασης, παρά τον αιρετικό Ρωμαιοκαθολικό του χαρακτήρα, είχε φθάσει σε ανυπέρβλητο σημείο τελειότητας. Οι άνθρωποι είχαν καταφέρει να δικάζουν και να καταδικάζουν όχι μόνο γι’ αυτό που κάνεις και που σκέφτεσαι, αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνεις και δεν σκέφτεσαι. Όποιος κατά την κρίση των ιεροεξεταστών δεν πίστευε βαθιά μέσα του στον Θεό, ακόμα κι αν δεν το διατύπωνε, ήταν de facto ένοχος και καιγόταν. Μωρέ ας είχαμε εμείς ένα τέτοιο εργαλείο υπεράσπισης των εθνικών ιδεωδών και παραδόσεων και θα βλέπατε πόσο αποτελεσματικότερα θα γινόταν η δουλειά.
Δεν χρειάζονται όμως απογοητεύσεις. Σιγά-σιγά. Θα ξεκινήσουμε από τα απλά και τα εύκολα, για να πάμε μετά στα πολύπλοκα και σοβαρά. Ας λύσουμε σήμερα δια πυρός και σιδήρου το θέμα του Ζαλόγγου και μετά θα λογαριαστούμε με κάτι θεωρίες ότι δεν μας έπλασε ο ελληνορθόδοξος Θεός αλλά καταγόμαστε από τους ουρακοτάγκους.  Ας ισοπεδώσουμε τώρα όποιον τολμήσει να κάνει οποιαδήποτε έρευνα στην ελληνική ιστορία και μετά θα καθαρίσουμε μια και καλή και με κάτι άλλους που ερευνούν τα μπονζόνια στις φυσικές και τις χημείες ή χρησιμοποιούν ως δούρειους αντεθνικούς ίππους κάτι δήθεν ποιήματα, λογοτεχνήματα και θεατρικά.
Α ρε αθάνατη ελληνική αυτοκρατορία των σκοταδιστών, των αγράμματων και των φανατικών. Πόσο εύκολα και γρήγορα αναγεννήθηκες. Σαν τον φοίνικα μέσα απ’ τις στάχτες του…
(του Δημήτρη Καμπουράκη, από το protagon.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: