Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πέταξαν αυγά και γιαούρτα σε Μουσουλμάνους που προσεύχονταν!..

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Αθήνα όταν κάποιοι «πατριώτες» και «Χριστιανοί Ορθόδοξοι» έφτασαν στο σημείο να πετάξουν ως και αυγά και γιαούρτια προς τους Μουσουλμάνους που απλώς προσεύχονταν σε ανοιχτούς χώρους!
Σήμερα γιορτάζουν μία από τις δύο ιερές γιορτές τους, τη θυσία του Αβραάμ, και επειδή ακόμη δεν υπάρχει τέμενος στην Αθήνα, υποχρεώθηκαν να πάνε σε κεντιρικές πλατείες του λεκανοπεδίου. Σε μία από αυτές, στην πλατεία Αττικής, είχαν συγκεντρωθεί εθνικιστές, που τους έβριζαν παρέα με ορισμένους κατοίκους. Αυτοί απωθήθηκαν από την αστυνομία αλλά στο μπαλκόνι παρακείμενης πολυκατοικίας, τρεις κυρίες, που προφανώς είναι Χριστιανές και αγαπούν το πλησίον τους, ύψωσαν ελληνικές σημαίες, φώναζαν και εκείνες συνθήματα, έβαλαν μουσική στη διαπασών και πέταξαν από δύο (προφανώς δεν είχαν περισσότερα) αυγά και γιαούρτια για να μην αφήσουν τους ανθρώπους να προσευχηθούν.
Οι περίπου 500 μετανάστες (κυρίως από Ινδία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές) δεν αντέδρασαν και αφού ολοκλήρωσαν την τελετή, αποχώρησαν άμεσα από την περιοχή...
Πολλοί... πατριώτες θεωρούν ότι με τέτοιου είδους συμπεριφορές υπερασπίζονται την Ελλάδα και το κακό είναι ότι πολλοί συμφωνούν μαζί τους. Κανένας από δαύτους δεν καταλαβαίνει ότι παραβιάζουν τα πλέον στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και παράλληλα αντί να προστατεύουν την Ελλάδα, την ξεφτιλίζουν παγκοσμίως!
Φυσικά, θα ήταν κανείς αφελής αν υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα -και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές πολύ μεγάλο- με τη μετανάστευση και αρκετοί άνθρωποι με το δίκιο τους εξεγείρονται για τα όσα συμβαίνουν αφού υπάρχει έλλειμα ασφάλειας. Πρέπει, λοιπόν, να βρεθεί άμεσα λύση από την Πολιτεία. Αυτό, όμως, δεν επιτρέπει σε κανέναν να συμπεριφέρεται έτσι σε χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν απλώς να προσευχηθούν.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...αυτοί οι "Ελληνάρες" δεν ξέρουν τίποτα για τον Ξένιο Δία;

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

ΠΑΣΟΚτζήδες θα 'ταν, είμαι σίγουρος.

Ανώνυμος είπε...

μα καλα, δεν μπορουσαν να μαζευτουν σε κανα σταδιο, οπως περσι, η κατι αλλο τρεχει,με αυτους τους κακομοιρηδες... ΡΕ ξυπνηστε διεθνιστες του γλυκου νερου! Και δειτε την κατασταση που διαμορφωνεται.

Anna είπε...

Πολύ ρομαντικός είσαι φίλε μου. Επίδειξη ισχύος ήταν και όχι απλά προσευχή. Ναι και ντροπιάρη μας που δεν τους έχουμε φτιάξει ένα τζαμί, ΑΚΟΜΑ. Ξεχνάς πως οι ξένοι μας όταν αποκτούν θάρρητα διεκδικούν την πατρίδα μας την ίδια. Πόσα πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε επιτέλους.

Πιγκουίνος είπε...

Άννα, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Εννοείς ότι οι ξένοι πρέπει να είναι πολίτες «δεύτερης κατηγορίας» με λιγότερα δικαιώματα για να μην πάρουν θάρρος και διεκδικήσουν την Ελλάδα; Δηλαδή, πώς θα τη διεκδικήσουν, θα την καταλάβουν;

dont remain silent είπε...

Εγώ ντράπηκα ως Ελληνίδα..Ανεξιθρησκεία έχουμε, έλεος..Είναι σωστό να πετάμε γιαούρτια στη μέση μιάς προσευχής; Ας τους φτιάξουν ένα τζαμί, δεν κινδυνεύει η Ελλάδα..Μη φοβόμαστε..Αλήθεια, εμείς κάθε πότε εκκλησιαζόμαστε;;..Είμαστε Χριστιανοί κατ' ευφημισμόν..Τί θα πεί, αν πάω εγώ στο Ιρακ και στην Αραβία δε θα μου χτίσουν εκκλησία;; Εμείς είμαστε Έλληνες, υπερασπιστές όσο κανείς άλλος λαός των ανθρώπινων δικαιωμάτων..

Anna είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anna είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anna είπε...

Acheloidahellenic, αν ήσουν στο Ιράν και στην Αραβία με ενδυμασία κλασικής Ελληνίδας-Ευρωπαίας, δεν ξέρω αν θα γλίτωνες τον λιθοβολισμό.
Ξέρετε κάτι, είναι ο τρόπος που ζητάνε, ύποπτος. Είναι τουλάχιστον θράσος να κατακλύζουν κεντρικά σημεία της Αθήνας για να.... προσευχηθούν. Αν το θεωρούν τόσο ιερό έργο, ας επιδίωκαν να πάνε σε κάποια μεγάλη αλάνα έτσι ώστε να είχαν και την ηρεμία για την αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται για την προσευχή. Και δίχως να κάνουν κατάληψη σε δημόσιους χώρους, δυσκολεύοντας τους υπολοίπους στις δραστηριότητές εκεί, θα ήταν μια πράξη που θα μας είχε συγκινήσει όλους και όχι μια πράξη ισχύος και επιβολής.
Στην περιοχή του Σχιστού για παράδειγμα, πολύ κοντά στην Αθήνα, έχει τεράστιες εκτάσεις. Εγώ ως Ελληνίδα, ποτέ δεν θα έκανα επίδειξη πιστής για το Θεό μου. Και σαν Ελληνίδα επίσης, ξέρω που σταματάνε τα όρια της δημοκρατίας και που αρχίζει το θράσος. Ας μην ξεχνάνε κάτι, σε ξένο κράτος είναι. Μπορούν να ζητούν ο,τι θέλουν με πολιτισμένο τρόπο και επίσης βαρέθηκα να με αποκαλούν ηλίθια κάποιες από τις φορές που αρνούμαι ευγενικά να ψωνίσω από πλανόδιο μουσουλμάνο μικροπωλητή.
Τέλος, θα μου άρεσε φίλε Πιγκουίνε, να δω ένα ποστ με την αντίδρασή τους την επόμενη ημέρα της.... προσευχής τους.

Anna είπε...

Όχι Πιγκουίνε μου, δεν εννοώ οι ξένοι να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας. Αλλά μην μπερδεύεις την δημοκρατία με τα ύπουλα παιχνίδια συμφερόντων. Κάποτε έκαναν πολέμους για να κατακτήσουν εδάφη. Τώρα πες μου πως η Μακεδονία έγινε Σκοπιανη ? Γιατί ακόμα δεν έχουμε ξεκαθαριστεί σε ποιον ανήκουν τα Ίμια? Γιατί οι Τούρκοι έδειχναν ελληνικά νησιά για δικά τους στη γιουροβιζιον 2004? Γιατί οι Αλβανοί μας μισούν τόσο όταν εμείς τους αγκαλιάσαμε, τους δώσαμε καταφύγιο στην χώρα μας, όταν οι Ιταλοί για παράδειγμα βούλιαξαν ένα καράβι με μετανάστες Αλβανούς για να μην πλησιάσουν καν? Γιατί όλως αυτός ο πόλεμος για μια χώρα τόσο φιλόξενη και δημοκρατική σαν τη δική μας?

Πιγκουίνος είπε...

Φίλη Άννα, θέτεις πολλά ζητήματα.
Παίρνοντάς τα με τη σειρά: όντως στο Ιράν ή την Αραβία μπορεί κάποιος αλλόθρησκος να τιμωρούνταν με λιθοβολισμό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις ανάμεσα. Αδικείς την Ελλάδα. Αν και στην Τεχεράνη υπάρχει ορθόδοξη εκκλησία!
Στο θέμα της κατάληψης στους δημόσιους χώρους: μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου ότι θα μπορούσαν να προσευχηθούν αλλού. Αλλά το ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν, δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνονται εκείνοι.
Επίσης, γράφεις: «Είναι τουλάχιστον θράσος να κατακλύζουν κεντρικά σημεία της Αθήνας για να... προσευχηθούν» και «κάνουν κατάληψη σε δημόσιους χώρους, δυσκολεύοντας τους υπολοίπους στις δραστηριότητές εκεί» και «Εγώ ως Ελληνίδα, ποτέ δεν θα έκανα επίδειξη πιστής για το Θεό μου. Και σαν Ελληνίδα επίσης, ξέρω που σταματάνε τα όρια της δημοκρατίας και που αρχίζει το θράσος».
Ωραία, όταν οι πιστοί Χριστιανοί κάνουν περιφορά των εικόνων σε γιορτές αγίων ή π.χ. στον Επιτάφειο, με βάση το σκεπτικό σου «κατακλύζουν κεντρικά σημεία της Αθήνας για να... προσευχηθούν» και «κάνουν κατάληψη σε δημόσιους χώρους, δυσκολεύοντας τους υπολοίπους στις δραστηριότητές εκεί» και προφανώς αυτό αποτελεί «επίδειξη πιστής για το Θεό» και θράσος. Σωστά;
Φυσικά, δεν είναι έτσι αλλά με βάση τη δική σου επιχειρηματολογία, αν ισχύει το πρώτο για τους Μουσουλμάνους που κατακλύζουν δημόσιους χώρους για τις γιορτές τους τότε ισχύει και για τους Χριστιανούς που κάνουν ακριβώς το ίδιο στις δικές τους!
Επίσης, γιατί η Μακεδονία έγινε σκοπιανή; Επειδή βγαίνουν κάτι γραφικοί εθνικιστές από την πλευρά τους και λένε βλακείες; Εμείς δεν έχουμε εκείνους που λένε ότι πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Πόλη; Αυτό θα δικαιολογούσε τους Τούρκους να λένε πως εμείς διεκδικούμε εδάφη τους; (Μπορεί να με θεωρήσεις προδότη αλλά ανήκω στους αιρετικούς που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να λέγονται Μακεδονία μιας και επρόκειτο για ευρύτερη περιοχή που εκτείνονταν πέρα από τα τωρινά ελληνικά σύνορα! Μη σου πω και τη γνώμη μου για τον Μ. Αλέξανδρο γιατί θα κόψεις κάθε επαφή!).
Επίσης, επέτρεψέ μου να σου πω πως δεν τους αγκαλιάσαμε τους Αλβανούς. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Το μοναδικό που δεν κατάλαβα και θα ήθελα διευκρίνηση είναι αυτό: «Τέλος, θα μου άρεσε φίλε Πιγκουίνε, να δω ένα ποστ με την αντίδρασή τους την επόμενη ημέρα της... προσευχής τους». Μπορείς, αν θες, να γράψεις εσύ και θα το αναρτήσω με χαρά.

Anna είπε...

Καλησπερίζω την παρέα.
Φίλε Πιγκουίνε γραφείς..

<>
Εγώ έδωσα μια απλή λύση.
Αυτοί δεν μπόρεσαν να σκεφτούν κάτι ανάλογο ή δεν ήθελαν?

Επίσης ρωτάς...

<>
Στο σπίτι σου εσύ μπορείς να κάνεις ο,τι θέλεις.>>

Εγώ στο δικό σου σπιτι μπορώ σαν φιλοξενούμενη να κάνω ο,τι θέλω, όποια ώρα και σε όποιον από τους χώρους σου εγώ θέλω, η μήπως πρέπει πρώτα να σεβαστώ τους κανόνες και τις συνήθειες σου?

<>

Αν είναι δυνατόν!! Πρώτα από όλα την πόλη την πήραν από εμάς. Έχει τεράστια διαφορά. Και δεύτερον, δεν είναι κάτι γραφικοί που λένε...... είναι πλέων επίσημη ονομασία των Σκοπιανων. Είναι Μακεδόνες επίσημα. Το αντέχεις αυτό?
Όσο για τον Μέγα Αλέξανδρο, ναι έχεις δίκιο. Έπρεπε να αφήνει το κάθε λαμογιο να εισβάλει στην Ελλάδα για να σφάζουν κόσμο κατακτώντας την ολόκληρη, για να ησυχάζαμε και εμείς επιτέλους. Τι να την κάνουμε την πατρίδα, τέτοια κληρονομιά? Μάνο προβλήματα φέρνει. Ας την πάρουν ολόκληρη μια και καλή. Κομμάτι κομμάτι, είναι κουραστικό. Όπως πάει, θα πάρουμε σβάρνα και τον Κολοκοτρώνη σε λίγο, για το κακό που μας έκανε και εκείνος.

<<(Μπορεί να με θεωρήσεις προδότη αλλά ανήκω στους αιρετικούς που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να λέγονται Μακεδονία μιας και επρόκειτο για ευρύτερη περιοχή που εκτείνονταν πέρα από τα τωρινά ελληνικά σύνορα! Μη σου πω και τη γνώμη μου για τον Μ. Αλέξανδρο γιατί θα κόψεις κάθε επαφή!).>>

Γιατί σονι και καλά Μακεδονία, Μακεδόνες?? Μα είναι Μακεδόνες? Τότε και εμείς είμαστε Τούρκοι. Τετρακόσια χρόνια είχαν τα εδάφη μας. Οκ. Τούρκοι λοιπόν.


<>

Ναι έπρεπε να τους συμπεριφερθούμε όπως οι Ιταλοί που τους βούλιαζαν μέσα στα καράβια όταν πλησίαζαν στην Ιταλία γεμάτα Αλβανούς. Ναι εμείς οι κακοί Ελληνες που ειδικά όταν πρωτοήρθαν, ρήμαζαν τα σπίτια και σκότωναν ανυποψίαστους και ανήμπορους συμπολίτες μας στον ύπνο. Όχι πως τώρα έκοψαν αυτό το συνήθειο.
Αν είσαι πάνω από τριάντα ετών, ίσως θυμάσαι που στα παιδικά μας χρόνια, πριν να γεμίσουμε Αλβανούς και αλλοδαπούς πάσης ποιότητος, κοιμόμασταν στις αυλές μας ή στα μπαλκόνια μας τα καλοκαίρια.
Σου αφήνω ένα link, έτσι να το δεις, αν και δεν νομίζω να σου λέει και κάτι.
http://www.youtube.com/watch?v=38hylwXT4bg&feature=player_embedded

Όσο για την επόμενη ημέρα...., κάτι άκουσα πως οι μουσουλμάνοι άπλωσαν λέει τις πραμάτειες τους καταγής για να τα πουλήσουν, όπου να ναι και δίχως άδειες φυσικά, λέγοντας, αφού δεν μας σέβεστε και εμείς δεν σας σεβόμαστε, ούτε τους νόμους σας.
Μήπως αυτήν την ευκαιρία επιδίωκαν?

Όπως και να σε χαρακτηρίσω, όπως λες, έχεις το δικαίωμα να υποστηρίζεις τις απόψεις σου και από την στιγμή που δεν με προβάλεις, εγώ θα επισκέπτομαι συνέχεια και με χαρά στον χώρο σου.

Anna είπε...

Καλημέρα ! Γιατί όταν βάζω άγκιστρα, εξαφανίζεται το κείμενο ????

Πιγκουίνος είπε...

Χαίρε, Άννα. Είναι προφανές ότι διαφωνούμε πλήρως στα συγκεκριμένα ζητήματα.
Το να κάνουν τις θρησκευτικές τους τελετές οι αλλόθρησκοι δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν σέβονται εμάς και τους «κανόνες» μας. Υποθέτω πως συμφωνείς ότι βασικός «κανόνας» είναι το Σύνταγμα αλλά αυτό κάνει λόγο για ανεξιθρησκεία και επιτρέπει σε κάθε άνθρωπο να λατρεύει το Θεό του! Όπως άλλωστε και η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Άρα, σε ποιους κανόνες αναφέρεσαι; Το ότι οι περισσότεροι δηλώνουν (και μόνο) Χριστιανοί δεν σημαίνει ότι οι μειοψηφείες δεν μπορούν να κάνουν τις τελετές τους. Πώς θα σου φαινόταν αν διάβαζες κάποια στιγμή ότι στους ομογενείς μας π.χ. στην Αυστραλία απαγορεύτηκε να περιφέρουν τον επιτάφειο επειδή είναι σε άλλο «σπίτι», οι κάτοικοι του οποίου έχουν άλλες συνήθειες; Θα ήταν σωστό;
Τα δεύτερα κενά άγκιστρα είναι, προφανώς, για τα περί Πόλης. Άννα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τη χάσαμε! Τα σύνορα καθορίστηκαν μέσω των πολέμων. Όταν κερδίζαμε εμείς, κερδίζαμε και εδάφη. Όταν χάναμε, χάναμε και εδάφη. Πλέον, η πραγματικότητα είναι αυτή. Όπως δεν θέλουμε να διεκδικούν οι άλλοι από εμάς εδάφη και να αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία, έτσι δεν πρέπει και εμείς να διεκδικούμε από τους άλλους.
Όσο για τη Μακεδονία, από τη στιγμή που τότε εκτεινόταν πέρα από τα σημερινά ελληνικά σύνορα, δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει να λέμε ότι είναι αποκλειστικά και μόνο δική μας. Αμφισβητείς ότι και τα μέρη αυτά, επί Αλεξάνδρου, ανήκαν στη Μακεδονία; Όπως π.χ. οι Πρέσπες εκτείνονται σε τρεις χώρες, έτσι και η Μακεδονία δεν είναι -με βάση τα σημερινά σύνορα- αποκλειστικά και μόνο ελληνική. Θυμάσαι ότι κάποτε εκείνοι ζητούσαν να βάλουν δίπλα στο Μακεδονία και κάποιον προσδιοριστικό όρο (π.χ. του Βαρδάρη ή Άνω κοκ) αλλά η... υπερήφανη Ελλάδα ήταν αδιάλλακτη, Και αυτό που «κερδίσαμε» ήταν να τους λέει, πλέον, όλος ο κόσμος Μακεδονία! (Πάντως, το όνομα το είχαν από τη δεκαετία του '40, έστω και ως δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας).
Όσο για τον Αλέξανδρο, δεν έκανε αμυντικό πόλεμο αλλά επιθετικό. Αφού πρώτα έσφαξε όσους του πήγαιναν κόντρα στην Ελλάδα (π.χ. Θηβαίους) έφτασε ως το Σαγγάριο σφάζοντας κόσμο στο όνομα του... πολιτισμού! Πόσες χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν για χάρη του; Φαντάσου να ζούσες εσύ στα βάθη της Ανατολής και να έχανες πατέρα, άνδρα, αδερφό και γιο, οι οποίοι θα είχαν πολεμήσει προκειμένου να σώσουν τη χώρα σου από τον κατακτητή. Και μετά θα σου έφτιαχνε μία... βιβλιοθήκη και θα σου έλεγε ότι σε εκπολίτισε! Αλλά επειδή ήταν Έλληνας, λέμε καλά έκανε...
ΥΓ: Το απόσπασμα για τους Αλβανούς «έπρεπε να τους συμπεριφερθούμε όπως οι Ιταλοί που τους βούλιαζαν μέσα στα καράβια», δεν το σχολιάζω. Θέλω να πιστεύω ότι σου ξέφυγε.
ΥΓ2: Λινκ και από μένα: http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991128a.htm. Σε αντίθεση με το δικό σου (που μεταξύ άλλων κατηγορούσε ως ανθέλληνα τον Βενιζέλο γιατί δεν άφησε να χτιστεί άγαλμα της θεάς Αθηνάς!), έχει και πηγές. Σκοπός μου δεν είναι να σου πω τι κακοί που ήταν οι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ αλλά πως το θέμα των ξένων σε κάθε χώρα δεν λύνεται με το «διώξτε» τους ή «πνίξτε» τους. ΣΙΓΟΥΡΑ, αποτελεί πρόβλημα αλλά χρειάζεται ουσιαστική προσέγγιση και όχι κραυγές (είτε ακροδεξιές είτε ακροαριστερές).

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Μιλάς εσύ ρε Πιγκουίνε που είσαι οπαδός της Λάρισας. Της μοναδικής ομάδας που οι οπαδοί της υπερηφανεύονται επειδη σπανε τους συνδέσμους των άλλων ομάδων που ανοίγουν στην πόλη.

Πιγκουίνος είπε...

Καλά, από όλα όσα έχουμε γράψει η Άννα κι εγώ, εσύ αυτό βρήκες να πεις;
Τι να πω...