Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

600.000 νεκροί ετησίως από το παθητικό κάπνισμα!

Αφιερωμένο στους καπνιστές και ειδικά σε εκείνους που εκφράζουν και παράπονα από τα μέτρα κατά του καπνίσματος. Σε αυτούς που γνωρίζουν ότι προξενούν βλάβη στην υγεία των γύρω τους (για τη δική τους δεν νοιάζονται και στο κάτω κάτω δικαίωμά τουτς είναι) και όμως υπερασπίζονται σθεναρά το «δικαίωμα» να ανάβουν τσιγάρο σε δημόσιους χώρους:
«Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας για το παθητικό κάπνισμα, καθώς αποδεικνύεται πως πεθαίνουν από αυτό 600.000 άτομα το χρόνο. Από αυτά το ένα τρίτο είναι παιδιά -165.000 και κυρίως στη νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική- και ο θάνατός τους οφείλεται σε συνδυασμό αναπνευστικών λοιμώξεων σχετικών με το κάπνισμα.
Ακόμη η έρευνα απέδειξε πως το παθητικό κάπνισμα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις γυναίκες, καθώς πεθαίνουν ετησίως 281.000. Πιο συγκεκριμένα για το έτος 2004 το 40% των νεκρών από το παθητικό κάπνισμα ήταν παιδιά, το 35% γυναίκες και το 33% άνδρες.
Η έρευνα, που διεξήχθη σε 192 χώρες, εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό 'Λάνσετ'».
(Πηγή: Αγγελιοφόρος)

4 σχόλια:

Μεταφορεύς είπε...

Μήπως όλοι εσείς της καπνο-υστερίας
μπορείτε να μας πείτε πόσοι πεθαίνουνε ετησίως από τον... καπιταλισμό; Κάντε κάτι ν' απαγορευτεί! Πόσοι πεθαίνουν επίσης από το άγχος; Κάντε κάτι και γι' αυτό. Από τα τροχαία; Ν' απαγορεύσουμε τα αυτοκίνητα...

Πιγκουίνος είπε...

Δεν ήξερα ότι για να σταματήσεις εσύ το κάπνισμα πρέπει πρώτα να ρίξουμε τον καπιταλισμό!
Φοβερά επιχειρήματα έχεις αναφέρει. Τι σχέση έχει το ότι εσύ καπνίζεις μπροστά σε άλλους ξέροντας ότι εκτός από τον εαυτό σου (δικαίωμά σου) κάνεις κακό και στους γύρω σου (αποδεδειγμένα) με τα... τροχαία;
Καπνοϋστερία, τέλος, έχεις εσύ που καπνίζεις... Εγώ, όχι.

mary είπε...

εκοψα το καπνισμα και νιωθω υπερηφανη τοσο οσο οταν εφερα στον κοσμο τα δυο μου παιδια.τελος.

Πιγκουίνος είπε...

Μπράβο, Μαρία. Μαγκιά!