Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Εταιρία στην Κίνα ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν πρόκειται ν'... αυτοκτονήσουν!

Μετά από δέκα αυτοκτονίες νεαρών εργαζομένων (και δύο αποτυχημένες απόπειρες) στο εργοστάσιό της στην Κίνα, η εταιρία ηλεκτρονικού εξοπλισμού Foxconn, η οποία κατασκευάζει -μεταξύ άλλων- τα γνωστά iPhone και iPad, βρήκε τη λύση για να μην θρηνήσει και άλλα θύματα. Οι ιθύνοντες, λοιπόν, θα ζητούν πλέον από τους υπαλλήλους να δεσμεύονται γραπτώς ότι δεν θα αυτοκτονήσουν!
Παράλληλα, τοποθέτησαν δίχτυα ασφαλείας γύρω από κτίρια της εταιρίας για την αποτροπή νέων αλμάτων στο κενό. Η επιχείρηση, επίσης αποφάσισε να παίζει κατευναστική μουσική κατά μήκος των γραμμών παραγωγής, ενώ θα λάβει και άλλα μέτρα.
Δεν πρόκειται όμως να μειώσει τις ώρες εργασίας, που σύμφωνα με τα ΜΜΕ, φτάνουν ακόμη και τις δώδεκα ημερησίως και φυσικά για έξι ημέρες την εβδομάδα. Εκεί αποδίδεται ως ένα σημείο η... επιδημία με τις αυτοκτονίες, καθώς και στο γεγονός ότι πολλοί εργάτες είναι μετανάστες, οι οποίοι έχουν απομονωθεί από τις κοινότητές τους με συνέπεια να μην μπορούν να αντέξουν τα εξοντωτικά ωράρια.
Πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια ποινή προβλέπεται σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι, παρά τη γραπτή τους δέσμευση, τελικά αυτοκτονήσουν. Θα υποχρεωθούν σε... ανάσταση;

5 σχόλια:

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Ωχ, οπότε δύσκολο να έπιανες δουλειά εκεί...

Eva F. είπε...

Tο ακούσαμε κι΄αυτό!
Να δούμε τι άλλο θα μάθουμε!
Καλό βράδυ πιγκουίνε!

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Aν συνεχίσεις να επισκέπτεσαι τακτικά αυτό το μπλογκ, Εύα, θα μάθεις κι άλλα τέτοια περίεργα -ειδικά αν σχετίζονται την Κίνα.

Αλλωστε ένα από τα χαρακτηριστικά του Πιγκουίνου (ως μπλογκ, όχι ως ανθρώπου) είναι ότι προβάλλει τέτοιες παράξενες ειδήσεις και όχι τα τετριμμένα. Γι' αυτό το προτιμάμε!

Εαρινός αγροφύλακας είπε...

Ρε μπουμπούνα, και αν αυτοκτονήσεις τι θα σου κάνει η εταιρία; Μήνυση;

Πιγκουίνος είπε...

Αυτό έγραψα κι εγώ ρε... μπουμπούνα. Αν αυτοκτονήσει κάποιος τι θα κάνει, θα τον υποχρεώσει σε ανάσταση;