Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Αποκατάσταση της αλήθειας: προσπάθησαν να βοηθήσουν οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές

Βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή «Αποτυπώματα» στο Alter και στο οποίο καταγράφηκαν όσα συνέβησαν ελάχιστα λεπτά μετά τη φωτιά στη Marfin, αποδεικνύει ότι οι μαρτυρίες που περιέγραφαν κακή συμπεριφορά μερίδας διαδηλωτών, δεν ανταποκρίνονται -πλήρως- στην πραγματικότητα.
Το αντίθετο μάλιστα. Πολλοί προσπάθησαν να βοηθήσουν αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ούτε παρεμπόδισαν τους πυροσβέστες να φτάσουν ούτε πέταξαν πέτρες σε εκείνους ή στους εργαζόμενους που είχαν ανέβει στα μπαλκόνια (εκτός αν αυτά συνέβησαν πριν αρχίσει η κινηματογράφηση των σκηνών αλλά μάλλον δεν είναι έτσι).

Βέβαια, υπήρξαν ανεγκέφαλοι που μόλις είδαν την τράπεζα να καίγεται, χειροκρότησαν (σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στην εκπομπή), κάποιοι ειρωνεύτηκαν, ενώ υπήρξε και πληροφορία ότι όταν ένα πυροσβεστικό ξεκίνησε να φτάσει στο σημείο της τραγωδίας, δέχθηκε πέτρες. Όχι, όμως, στη Σταδίου, όπως αναφέρθηκε αρχικά.
Η ανάρτηση γίνεται για αποκατάσταση της αλήθειας αφού τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε άλλο κείμενο στο μπλογκ, που καταδίκαζε τη συμπεριφορά κάποιων διαδηλωτών, οι οποίοι προφανώς κατηγορήθηκαν άδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: