Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Σε σαράντα χρόνια ίσως να μην υπάρχουν ψάρια, υποστηρίζουν εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ

«Ένα από τα πλέον εφιαλτικά σενάρια για τους ωκεανούς -που αφορά στην εξαφάνιση όλων των ψαριών - μπορεί να έχει γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2050, εάν δεν ληφθούν μέτρα για δραστική αναδιάρθρωση της αλιευτικής βιομηχανίας, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.
'Εάν οι διάφορες εκτιμήσεις που έχουμε υπόψη μας γίνουν πραγματικότητα, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου μέσα σε 40 χρόνια δεν θα έχουμε πλέον ψάρια', δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάβαν Σούκντεφ, διευθυντής της Πρωτοβουλίας για οικονομία, του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον.
Σύμφωνα με την έκθεση της Πρωτοβουλίας για οικονομία, αυτό το καταστροφικό σενάριο θα μπορούσε να αποτραπεί εάν σταματήσει η επιχορήγηση των αλιευτικών στόλων και δημιουργηθούν ζώνες προστασίας των αλιευμάτων, κάτι που μακροπρόθεσμα θα οδηγούσε και πάλι σε ακμή της βιομηχανίας της αλιείας.
Η μείωση των αποθεμάτων ψαριών στον πλανήτη είναι ένα σοβαρό οικολογικό πρόβλημα αλλά αφορά παράλληλα και την επιβίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων, κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου το ψάρι είναι η μόνη πηγή πρωτεϊνών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ».

(Από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ).

2 σχόλια:

VAD είπε...

Kαι τότε τι θα τρώει ο Πιγκουίνος;;;:))
Ελα,μωρε,υπερβολές,αμαν πια με την περιβαλλοντική κινδυνολογία:((

Πιγκουίνος είπε...

Το σκέφτηκα κι εγώ αλλά μέχρι τότε κάτι θα έχει βρεθεί.
Μακάρι να είναι όπως το λες, περιβαλλοντική κινδυνολογία.