Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Λάθος, Γιώργο...

Στην επικαιρότητα έχει βρεθεί το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, που προωθεί η κυβέρνηση. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι πρόκειται για λάθος κίνηση από την πλευρά του Γιώργου και -δυστυχώς- ο Πιγκουίνος, ο οποίος επιχειρεί... καίρια και βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση (!), θα αναγκαστεί να συμφωνήσει.
Δεν υπάρχει λόγος για να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι... προηγούμενοι -αν και αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι κατέθεσαν προϋπολογισμό που προέβλεπε έλλειμμα 3% και το άφησαν πάνω από 12%!- έχουν καταδικαστεί από τους Έλληνες. Το -10% στις εκλογές απέδειξε ότι ο κόσμος αντιλήφθηκε πως επρόκειτο για πολιτικούς που ήταν ακατάλληλοι για να οδηγήσουν μπροστά τη χώρα.
Αυτό όμως δεν έχει σχέση με ό,τι επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση. Οι άνθρωποι ήταν επικίνδυνοι γιατί έκαναν τραγικές επιλογές σε πολιτικό επίπεδο, δεν είναι εγκληματίες για να μπουν φυλακή για τα (ψεύτικα -το δίχως άλλο) στοιχεία που έδιναν. Επιπλέον, δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουμε πάλι να βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας και να γίνουμε ξανά ρεζίλι διεθνώς, κάνοντας κάτι παρεμφερές με τη βλακώδη απογραφή του 2004.
Κανείς δεν έχει να κερδίσει τίποτα από μία τέτοια κίνηση. Ούτε το θέμα είναι η συναίνεση. Ας μη συναινέσουν σε τίποτα, δεν πειράζει. Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς και οι «δικοί μας», δεν έκαναν κάτι παρεμφερές παλαιότερα; Δείχνει, λοιπόν, μικροψυχία η απόφαση να περιορίσουμε την όποια έρευνα μόνο στην πενταετία Καραμανλή (φτάνουμε στο σημείο να λέμε πως έχουν και δίκιο!). Και εμείς, Γιώργο, δεν είμαστε μικρόψυχοι ή ρεβανσιστές. Γιατί αν είμαστε, σε τι διαφέρουμε από δαύτους;
Στο κάτω κάτω της γραφής αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα για να ασχοληθούμε από τη ΝΔ, όπως το να σώσουμε τη χώρα μετά από πέντε χρόνια Δεξιάς.

Κι αν γίνεται, τέλος, πες στους... φίλους της ΕΕ ότι δεν έχουν να κάνουν με αριθμούς για να ζητούν συνεχώς θυσίες αλλά με ανθρώπους...

7 σχόλια:

kiki είπε...

Κι εσύ τέκνον Βρούτε? Φαντάσου...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου ότι τώρα δεν είναι η ώρα για εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, θα μπορούσε να γίνει μόλις περάσουμε το Ρουβίκωνα, άν τον περάσουμε ... Διαφωνώ βέβαια με την εξεταστική που θέλει ο Γιώργος 2004-2009.Δεν έφταιξε μόνο η ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια που κυβερνούσε, τα υπόλοιπα μόνο υποκρισίες είναι! Οσον αφορά το κέρδος από τις εξεταστικές επιτροπές είναι ένα και σημαντικό:να μας θυμίσουν τι και ποιοί έφταιξαν για το χάλι μας ως χώρα. Η διαδικασία αυτή ίσως να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε και τα δικά μας λάθη που αφήσαμε να μας κυβερνούν 35 και πλέον χρόνια Ν.Δ+ΠΑΣΟΚ και να εξακολουθούμε ακόμα να πιστεύουμε ότι τα 2 αυτά κόμματα μπορεί να καλυτερέψουν τη ζωή μας. ΚΑΜΕΝ

EgoEtsiToVlepo είπε...

Να δεις που εγώ η ανόητη πίστευα
πως η άρνησή του να τον βάλει στο επικρατείας ,
ήταν η αρχή ενός ξεκαθαρίσματος
και γιατί οχι,
μια τιμωρία για όλα τα τότε….
Αλλά είπαμε ανόητη είμαι …..
Καλημέρα.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

"να σώσουμε τη χώρα μετά από πέντε χρόνια δεξιάς".

Σόρι, αλλά ακούγεται ΠΟΛΥ αστείο.

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Α, και όσον αφορά στο τελευταίο ερώτημα που θέτεις, η απάντηση είναι προφανής. Σε τίποτα δεν διαφέρετε.

(και να 'σου πάλι ο "Αντώνης"-Μπουλάς-Πιγκουίνος να φωνάζει έξαλλος: "ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία;")

Πιγκουίνος είπε...

ΚΑΜΕΝ, τα άλλα κόμματα δεν έχουν να προσφέρουν κάποια σοβαρή εναλλακτική πρόταση.
Ματσαμπλόκε, πάλι τα πολλά μπλα μπλα άρχισες. Στην πορεία ήσουν σήμερα ή προτίμησες ξανά τον καναπέ;

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Τώρα γιατί κάνεις αυτήν την ερώτηση, για να με εκθέσεις. Αφού αν πήγαινα στην πορεία θα με έβλεπες. Δεν προτίμησα τον καναπέ, απλώς με προτίμησε το κρεβάτι μου.