Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Απίστευτο: σκόνταψε κι έσκισε πίνακα του Πικάσο!

Μία... απρόσεκπτη επισκέπτρια του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης σκόνταψε και έσκισε έναν από τους πιο γνωστούς πίνακες του Πάμπλο Πικάσο! Πρόκειται για το έργο «Ο ηθοποιός» του κορυφαίου ζωγράφου, που φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1904 και 1905.
Η επισκέπτης του μεγαλύτερου μουσείου της Νέας Υόρκης, που είναι φοιτήτρια της ιστορίας της τέχνης, έχασε την ισορροπία της και έπεσε πάνω στον πίνακα αλλά ευτυχώς, η ζημιά που έγινε δεν θεωρείται μεγάλη. Συγκεκριμένα, με την πτώση της προκάλεσε κάθετο σχίσιμο λίγο μεγαλύτερο από 15 εκατοστά στον καμβά του έργου στην κάτω δεξιά γωνία του, ενώ το κέντρο παρέμεινε ανέπαφο.
Όπως ανακοινώθηκε από το μουσείο, για την αποκατάσταση θα χρειαστεί λεπτή «χειρουργική επέμβαση». Ο πίνακας μεταφέρθηκε στα εργαστήρια του μουσείου, όπου θα του γίνει... διακριτική αποκατάσταση και συντήρηση, πριν από την έναρξη της έκθεσης Πικάσο στις 27 Απριλίου.
Το μουσείο απέκτησε το 1952 το έργο, το οποίο απεικονίζει έναν ακροβάτη με γυρισμένη την πλάτη του και το πρόσωπο του στραμμένο προς τα δεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: