Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Παράδειγμα προς μίμηση

Η Ελβάν Αμπεϊλεγκέσε θα τιμηθεί με το βραβείο του Βαρώνου Πιέρ ντε Κουμπερτέν για το 2009, ανακοίνωσε η «Διεθνής Επιτροπή Fair Play», για τη βοήθεια που παρείχε στη Μεσελέχ Μελκάμου από την Αιθιοπία τον Αύγουστο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου.
Στη σπουδαία δρομέα της Τουρκίας, που είναι αιθιοπικής καταγωγής, θα απονεμηθεί το βραβείο στις 27 Μαρτίου στη Βουδαπέστη.

Η Αμπεϊλεγκέσε, που είχε κατακτήσει ασημένια μετάλλια στα 5.000μ. και 10.000μ .των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, έδωσε στη Μελκάμου ένα εφεδρικό ζευγάρι σπάικς, μόλις 15 λεπτά πριν από τον τελικό των 10.000μ. στο Παγκόσμιο του Βερολίνου. Ο λόγος ήταν ότι η Μελκάμου είχε ξεχάσει τα δικά της στο ξενοδοχείο.
Η 24χρονη Μελκάμου όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί πανικοβλήθηκε, αναμένοντας στην αίθουσα κλήσης την έναρξη της κούρσας. Η 27χρονη Αμπεϊλεγκέσε, που κρατά στους αγώνες πάντα δύο ζευγάρια σπάικς εξαιτίας τραυματισμών που έχει υποστεί κατά το παρελθόν, αντιλήφθηκε τι συνέβη στην συναθλήτριά της κι έσπευσε να της προσφέρει το εφεδρικό ζευγάρι.
Έτσι η Μελκάμου άρπαξε την ευκαιρία και κατάφερε να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στην κούρσα, ενώ από την πλευρά της η Αμπεϊλεγκέσε δεν κατάφερε να τερματισει.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

1 σχόλιο:

mariw είπε...

Αυτή η πλευρά του αθλητισμού μου αρέσει!