Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Τζάμπα μάγκες για μια ζωή που τζάμπα χάθηκε κι αυτή…


Το εισιτήριο παρακαλώ.»
Δεν είχε… Δεν είχε χρήματα ν’ αγοράσει εκείνο το πρωί; Δεν είχε ποτέ χρήματα να αγοράσει εισιτήριο; Δεν αγόραζε ποτέ, είχε - δεν είχε; Δεν θα το μάθουμε, δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία να το μάθουμε τώρα πια… Τα άλλα τα ξέραμε από καιρό. Ότι ζούμε σε μια κοινωνία που ο λαϊκισμός και η υποκρισία περισσεύουν, μια κοινωνία που φόρτωσε ήδη την ψεύτικη ευδαιμονία της στην επόμενη γενιά, ζητώντας να την ξεπληρώσουν τα άνεργα παιδιά της… Το προχθεσινό άλμα θανάτου από το τρόλεϊ, ήταν μία ακόμα σοβαρή προειδοποίηση ότι η θυσία της επόμενης γενιάς, μπορεί να αφορά και την ίδια τη ζωή της!
Τα πράγματα πήραν το δρόμο τους… Το υπουργείο… «μελετάει ήδη βελτιώσεις στις μορφές και τον τρόπο ελέγχου», τα κινήματα -και τα κόμματα- «δεν πληρώνω», ξεκίνησαν τις… λαϊκές διαδηλώσεις καταγγελίας και τις… επιθέσεις - αντίποινα στους οδηγούς των λεωφορείων! Οι μεν μιλάνε για «τζαμπατζήδες» και οι δε για «ταξικούς δολοφονικούς ελέγχους»…
Η πεπατημένη του επικοινωνιακού διχασμού, για λόγους κομματικού εντυπωσιασμού, θριαμβεύει και πάλι! Σε μια ιδανική κοινωνία, θα έφτανε να δηλώσει το παιδί ότι δεν είχε λεφτά για εισιτήριο! Σε μια κανονική κοινωνία, θα έφτανε να δείξει ένα πάσο, νέος άνεργος, π.χ., που θα είχε προμηθευτεί από το ταμείο ανεργίας. Όπως επίσης, σε μια κανονική χώρα, το εκπαιδευτικό σύστημα θα φρόντιζε και για το περιεχόμενο της κοινωνικής μόρφωσης των νέων ανθρώπων, της προετοιμασίας τους για την αυριανή συμμετοχή τους, ως υπεύθυνων πολιτών, στη συλλογική προσπάθεια για πρόοδο.
Το ίδιο το σπίτι θα φρόντιζε να εξηγεί στα παιδιά του, ότι το κάθε εισιτήριο που δεν πληρώνει κάποιος, το πληρώνουν όλοι μαζί όσοι πληρώνουν σήμερα και θα πληρώνουν και αύριο τη νέα αυξημένη -αναγκαστικά- τιμή. Και βέβαια, σε μια κανονική χώρα, δεν θα υπήρχαν κόμματα που θα διαφήμιζαν το… τζάμπα παντού, αδιαφορώντας για το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν συγκοινωνίες, αν θα συνεχίσει να υπάρχει τελικά η ίδια η χώρα!
Τζάμπα μάγκες για μια ζωή που τζάμπα χάθηκε κι αυτή…
(Του Γιάννη Μεϊμάρογλου από τη Μεταρρύθμιση)

1 σχόλιο:

SKANDALO είπε...

Τύπε, για κάποιον που έχει αξιοθρήνητα χαμηλή επισκεψιμότητα σύμφωνα με τη διαδικτυακή μηχανή μέτρησης Alexa, είναι άξιο απορίας πως συνεχίζεις να γράφεις τη μια μαλακία μετά την άλλη.

Ίσως απλά να είσαι άλλος ένας πληρωμένος διαδικτυακός καραγκιόζης προπαγανδιστής. Πιθανότερο όμως είναι να είσαι απλώς διανοητικά καθυστερημένος, κοινωνικά απαίδευτος και επαγγελματικά αποτυχημένος. Το στοιχείο του χαρακτήρα σου που υπερκαλύπτει όλα τα παραπάνω είναι ο κρυπτοφασισμός.

Γι'αυτό και οι μισές σου αναρτήσεις είναι αναδημοσιεύσεις κειμένων & εικόνων. Πέρα από τεμπέλης όμως είσαι επιπροσθέτως και φιλοχρήματος/επίδοξος νεόπλουτος. Δεν εκπλήσσει λοιπόν που έχεις γεμίσει το ιστολόγιό σου με διαφημίσεις παντός αηδίας (ενδεικτικά αναφέρω το banner τυχερών παιγνίων).

Να ευχαριστείς τον Harddog που έτυχε να σε παραθέσει σε ένα από τα κείμενά του. Ή μάλλον να μην τον ευχαριστείς διότι με τις μαλακίες που γράφεις και που επιβεβαιώνουν το λόγο που 'δεν σε διαβάζει ούτε η μάνα σου' (κατά τη λαϊκή έκφραση), θα επιβεβαιώσεις όσους θεωρούν ότι για την κρίση ευθ΄θνεται ο μέσος μαλάκας Έλληνας ψηφοφόρος.

ΥΓ. Περιμένω να σε πετύχω σε κάποια συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Εσύ θα υπερασπίζεσαι τον μαχαιροβγάλτη νεοναζί του Μοναστηρακίου και την 'θεωρία' των δύο άκρων, ενώ εγώ θα εξηγώ το ρητό 'Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο στους φασίστες'.