Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η Παπαχρήστου, η Κέλερ και η νέα... επαναστατική και αντιμνημονιακή «δημοσιογραφία»

Η επιστροφή στην Αθήνα από την όμορφη και δροσερή Κρακοβία, σήμανε και επιστροφή στην παράλογη ελληνική πραγματικότητα...
Πραγματικότητα που τις τελευταίες ημέρες έχει ως πρωταγωνίστρια τη Βούλα Παπαχρήστου, η οποία έκανε βλακώδες σχόλιο στο Twitter με συνέπεια να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πολύ αυστηρή τιμωρία που της επιβλήθηκε από την ΕΟΕ (και διάτρητη, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τους κανονισμούς) αποτέλεσε την αφορμή για να ακουστούν και πάλι απίστευτα πράγματα τόσο από τους υποστηρικτές της 23χρονης τριπλουνίστριας όσο και από τους κατακριτές της.
Οι μεν άρχισαν τις κραυγές κατά εκείνων που έλαβαν την απόφαση (ως και τα λεφτά που έβγαλε ο Ισίδωρος Κούβελος στο εξωτερικό χρησιμοποιήθηκαν ως... επιχείρημα) ενώ φυσικά στο facebook άρχισαν όλα τα σούπερ γραφικά γκρουπ Ελληναράδων να δίνουν ρέστα για την Παπαχρήστου και να ζητούν να πάει εκείνη στο Λονδίνο και οι «προδότες» στη φυλακή!
Στην αντίπερα όχθη, οι «ευαίσθητοι» «αριστεροί» «στοχαστές» κατακεραύνωσαν την Παπαχρήστου για το σχόλιο και παράλληλα κατέφυγαν στις προηγούμενες αναρτήσεις της για να μας δείξουν ότι είναι εθνικίστρια, Χρυσαυγίτισσα ή κάτι παρεμφερές, άρα καλά να πάθει!
Τα ωραία συνεχίστηκαν σήμερα όταν... επαναστατικά και αντιμνημονιακά μπλογκ, ανακάλυψαν πως Γερμανίδα αθλήτρια έκανε χλευαστικό σχόλιο στο Twitter της για τους Έλληνες αθλητές. Όλα άρχισαν από τη χιομοριστική ανάρτηση Έλληνα δημοσιογράφου στο facebook, που βλέπετε στη φωτογραφία. Μάλιστα, κάποια... αξιόλογα και αξιόπιστα σάιτ του στυλ «Χωνί», έγραψαν ότι υπήρξε και Βρετανή αθλήτρια που μίλησε απαξιωτικά για τη χώρα μας και ενώ είχαν τη δήλωσή της, δεν είχαν το όνομά της! Στη φούρια τους να βγάλουν το «θέμα» κανένας από τους λειτουργούς της νέας μορφής δημοσιογραφίας δεν μπήκε στον κόπο να διασταυρώσει την εγκυρότητα των πληροφοριών.
Έτσι, η «είδηση» πέρασε, έγινε αναπαραγωγή της σε μεγάλο βαθμό και προκάλεσε σάλο. Εκείνοι που διακατέχονται από αντιγερμανικό μένος και θεωρούν πως γενικά όλοι οι άλλοι -κατώτεροι- λαοί συνομωτούν για να μας εξοντώσουν, έβγαλαν τη χολή τους κάνοντας προσβλητικά σχόλια για τη Γερμανίδα. Μάλιστα, η πάντα πρωτοπόρα στους αγώνες για την τιμή της Ελλάδας «Χρυσή Αυγή», εξέδωσε και ανακοίνωση! Οι καλύτεροι, πάντως, ήταν εκείνοι που ενώ είχαν ταχθεί στο πλευρό της Παπαχρήστου θεωρώντας πως κακώς τιμωρήθηκε για ένα αστειάκι, ζητούσαν να τιμωρηθεί η Κέλερ, που (υποτίθεται ότι) έκανε ακριβώς ότι και η... ηρωίδα τους.
Υπήρξαν πάντως και κάποιοι που ήταν περισσότερο ενημερωμένοι από τους «δημοσιογράφους» του «Χωνιού» και οι οποίοι αντέκρουσαν το δημοσίευμα. Αξίζει να δείτε τη δεύτερη φωτογραφία για το πώς απάντησε το «Χωνί» σε αυτούς (κάντε κλικ στην εικόνα). Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανένας πως όταν αναφέρουμε σε ένα κείμενο τη φράση «αν αληθεύουν οι πληροφορίες», δικαιούμαστε να γράψουμε ό,τι θέλουμε και να το πλασάρουμε στον κόσμο. Έτσι, λειτουργεί η... επαναστατική δημοσιογραφία, που ήρθε να πάρει τη θέση της «καθεστωτικής»...
Φυσικά δεν διαβάζω «Χωνιά», «Ολυμπίες» κλπ. αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σήμερα θα έριξαν όλο το βάρος στο τουίτ της Κέλερ και θα τους ξέφυγαν ειδήσεις (πραγματικές) όπως αυτή και αυτή που φανερώνουν πόσο πολύ αγαπάμε εμείς οι Έλληνες τη χώρα μας και πώς την κλέβουμε καθημερινά δικαιώνοντας εκείνους που έχουν πει τα πιο σκληρά πράγματα σε βάρος μας. Αλλά αυτά δεν τα λέμε, δεν πουλάνε σε αντίθεση με τα αναθέματα προς τους ξένους και τους «προδότες» πολιτικούς...

1 σχόλιο:

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Tο ξεβράκωσαν όλο το σύστημα της "νέας δημοσιογραφίας" ο Ζακχαίος και ο Φιλέρης.