Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ευτυχώς, ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα γίνουμε προτεκτοράτο...

«'Για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός ύστερα από αιώνες ολόκληρους χτίζει την εθνική του ανεξαρτησία και την εθνική του κυριαρχία', δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος φθάνοντας στο κεντρικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα δεν θα γίνει προτεκτοράτο».
Πρόκειται για χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Newsbeast.gr. Προφανώς το επιφανές στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμά ότι το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα και η άνοδος του κόμματός του, σημαίνουν πως η χώρα μας... σπάει τα δεσμά της!
Να, λοιπόν, που μάθαμε ότι εδώ και αιώνες η Ελλάδα ήταν περίπου υπόδουλη και περίμενε τον ΣΥΡΙΖΑ για να «χτίσει» αυτός την ανεξαρτησία της και την εθνική της κυριαρχία. Βέβαια, έτσι όπως τα λέει ο Γλέζος, η χώρα είναι ήδη κάτι σαν προτεκτοράτο, οπότε πώς κολλάει το ότι δεν θα γίνει στο μέλλον; Τέλος πάντων...
Ένα ακόμη συμπέρασμα που προκύπτει από τις συγκεκριμένες δηλώσεις είναι ότι προφανώς το 73% που δεν ψήφισε σήμερα το κόμμα του, αποτελείται από αυτούς που... γκρεμίζουν την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία.
Ε, ντροπή μας!

8 σχόλια:

Sharpedon είπε...

Ναι μεν η σύνδεση που έκανε ο Γλέζος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και απελευθέρωσης είναι άστοχη και μάλλον απλώς για προεκλογική κατανάλωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα μας εδώ και 150 περίπου χρόνια δεν είναι, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, υπόδουλη. Υπόδουλη και αδύναμη λόγω χρέους. Απεναντίας οι Γερμανοί ούτε αποζημιώσεις μας δίνουν ούτε το κατοχικό δάνειο που άρπαξαν με το στανιό.

Είμαστε υποτίθεται και οι δυο ελεύθερες χώρες, χρωστάμε η μία χώρα στην δε, αλλά η Γερμανία μπορεί να αγοράσει πολύ περισσότερη ελευθερία από εμάς. Εμείς απεναντίας υποδουλωθήκαμε και τυπικά πλέον. Όχι απλώς και με την βούλα, και με υπογραφές και με κοινοβουλευτική επικύρωση. Γιατί βέβαια... "δεν γινόταν αλλιώς ε";

Πιγκουίνος είπε...

Η Ελλάδα δεν είναι υπόδουλη, όπως δεν είναι η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος κλπ.
Μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μόνο με σχέδιο και με μεταρρυθίσεις αλλά αυτά χρειάζονται -μεταξύ άλλων- και τόλμη.
Η δήλωση Γλέζου δεν ήταν προεκλογική. Έγινε αφού είχαν κλείσει οι κάλπες.

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

Εντάξει, ο Γλέζος δεν ξέρει τι λέει... Τον έχουν ψεκάσει! Τα ΜΑΤ του υπερήφανου φασίζοντος κόμματος που ψήφιζες τον έχουν ψεκάσει. Αν θυμάσαι... Γιατί μετά πήγες στο άλλο φασίζον κόμμα, της λογικής του... μη προτεκτοράτου, που έστελνε επιστολές στην "εξοχοτάτη". Και απ' όλη τη μετεκλογική βραδιά, αυτό συγκράτησες... Πάντως, καλύτερα να είναι κάποιος θαυμαστής ενός γραφικού υπέργηρου παρά θαυμαστής του δωσιλογισμού!
Καλημέρα σας, χερ Πιγκουίνος!

Πιγκουίνος είπε...

Ουάου! Γραφικός υπέργηρος ο Γλέζος; Μέχρι εκεί έφτασες; Ντροπή!
Για αυτό που είπε, φταίνε τα ΜΑΤ ε; Να πάρεις τους συντρόφους σου και να τους ρίξετε μολότοφ, να μάθουν (στο πλαίσιο της... καλής βίας, που σου αρέσει)!
Ή ακόμη καλύτερα, να ενταχθείς στις ομάδες του επαναστατικού στρατού του Αμυρά (και για αυτόν τα ΜΑΤ φταίνε ε;) για να πολεμήσετε τα φασίζοντα κόμματα που μάζεψαν 42% και την παγκόσμια συνωμοσία που κυνηγησε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον άφησε να γίνει κυβέρνηση!
Ακόμη και τώρα σε ενοχλεί ο Τζήμερος; Πολύ χαίρομαι!
Από τον... αγωνιστή που έχει χωρίσει τους Έλληνες σε Συριζαίους και υποτελείς, είναι τιμή να θεωρούμαι θαυμαστής του δωσιλογισμού!

Ανώνυμος είπε...

Γράψε και για τη Μαρφίν, που δεν ασχολούμαστε με αυτή αλλά με τη Χρυσή Αυγή. Το είπε και ο Μιχαλολιάκος σε διαδικτυακή συνέντευξη πριν από τις εκλογές. Άλλωστε, θεωρείς τιμή σου να είσαι θαυμαστής του δωσιλογισμού. Κοντοζυγώνετε...

Πιγκουίνος είπε...

Το γύρισες στο Ανώνυμος τώρα (σωστός, οφείλεις να τηρείς τους κανόνες ασφαλείας που σας μαθαίνει ο σύντροφος Ιφικράτης) και μας απειλείς κι από πάνω;
Θαυμαστής του δωσιλογισμού θεωρούμαι από κάποιον, που χαρακτηρίζει όλους όσοι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ υποτελείς.
Σιγά μην κλάψω επειδή δεν αρέσω σε «αριστερούς» σαν και σένα.
Κοντοζυγώνουμε ε; Τι θα μας κάνετε; Ντα; Θα μας γιαουρτώσετε, θα μας εκτελέσετε;

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

Το ανώνυμος ήταν κατά λάθος. Κοντοζυγώνετε μεταξύ σας, εσύ και η Χρυσή Αυγή

Πιγκουίνος είπε...

Ναι, σε λίγο καιρό θα έχω μαζί μου και σημαία με τη σβάστικα.
Και το ταξίδι στην Κρακοβία και στο Άουσβιτς τον άλλο μήνα, θα το κάνω για να θαυμάσω τη μεγάλη προσφορά των ναζί στην ανθρωπότητα, το Ολοκαύτωμα. Με αποκάλυψες!
Λοιπόν, δωσίλογος, φασίζων, Χρυσαυγίτης (to be) και αυτά μόνο στο συγκεκριμένο ποστ. Καλά πάμε.
Ο επόμενος χαρακτηρισμός;