Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η χρυσή ενδεκάδα των εκλογών

Ο δημοσιογράφος Νίκος Σαρίδης κατατάσσει στη χρυσή ενδεκάδα των επικείμενων εκλογών, τους πολιτικούς που έχει ξεχωρίσει το τελευταίο διάστημα και όχι μόνο.
Απολαύστε τη λίστα και κυρίως την αιτιολόγηση των επιλογών.
1. ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Πάντοτε για την ελληνική ακροδεξιά το κόκκινο πανί ήταν κυριολεκτικά ένα κόκκινο πανί... Απλώς, σήμερα στο μυαλό και στα μάτια του φύρερ της Χρυσής Αυγής στο κόκκινο πανί δεν αποτυπώνεται το σφυροδρέπανο στην παραδοσιακή του μορφή. Στη θέση του σφυριού -στην ίδια ακριβώς θέση, σε θέση ελαφρώς ξαπλωμένου ταυ- υπάρχει πλέον ένα μάκτρο καθαρισμού με κοντάρι. Για να υπενθυμίζει το εργαλείο με το οποίο ο «βρομιάρης» Πακιστανός πλένει τζάμια στα φανάρια!
2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Επί χρόνια διαβάζαμε κι ακούγαμε ότι ο Μανώλης Γλέζος είχε κατεβάσει από την Ακρόπολη τη σημαία με τη σβάστικα. Ώσπου ήρθε μία ημέρα ο Γιώργος και μας είπε ότι ο Γλέζος ανέβασε την ελληνική σημαία! Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι στην... τελετή έπαρσης - υποστολής παιάνιζε και η μπάντα της ΑΣΔΕΝ! Αλλά, δεν είναι ανάγκη να του πάρουν γι' αυτό οι Αχαιοί ψηφοφόροι το κεφάλι (τι να το κάνουν, άλλωστε;). Ο Γιώργος στο σχολείο δεν ήταν τόσο καλός στην Ιστορία όσο στην Πολιτική Οικονομία...
3. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ
Ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Στέφανο Μάνο. Ναι, τον Μάνο, τον άνθρωπο που ανέκαθεν θαύμαζε τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό και τη «Σχολή του Σικάγου», της οποίας ο κύριος εκφραστής, Μίλτον Φρίντμαν, πρωτοεφήρμοσε τις ιδέες της στη Χιλή (του Πινοσέτ). Προφανώς, τους ένωσε -Μάνο και Βαλλιαάτο- η αγάπη για τη Χιλή και το παιδικό όνειρο του Γρηγόρη να φορέσει την ποδοσφαιρική φανέλα της... Κόλο Κόλο!
4. ΑΛΙΚΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, ΣΥΖ. ΠΑΣΧΑΛΗ
Έφυγαν μαζί με τον αγαπημένο της Πασχάλη (αν τολμάει, ας κάνει και αλλιώς!) από τον Σαμαρά και πήγαν, χέρι - χέρι, στον Καρατζαφέρη. Εννοείται από τον... Τρύφωνα Σαμαρά! Αυτό έλειπε, να πήγαινε τον Πασχάλη για φωτογράφιση με τον πρόεδρο με άβαφτο μαλλί. Τι θα έλεγαν οι ψηφοφόροι; Κακοήθειες ότι η πολυαγαπημένη Αλίκη θα προσχωρούσε για μία έδρα ακόμα και στη Χρυσή Αυγή. Όποιος καεί στο... DNA, φυσάει και το γιαούρτι! Αν το τεστ έδειχνε ότι η Αλίκη δεν είναι γνήσια απόγονος της Κλυταιμνήστρας, θα είχαμε πρόβλημα...
5. ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
Τόσα χρόνια καβγάδιζαν στο σπίτι με τον Γεράσιμο - Μάκη Αρσένη για πολύ πεζά πράγματα, όπως ποιος από τους δύο θα έβγαζε έξω τα σκουπίδια το βράδυ ή αν η τούρτα για τα 70ά γενέθλια του Μάκη έπρεπε να έχει φρουί γλασέ ή φρέσκα φρούτα του δάσους. Πλέον, το διακύβευμα σοβάρεψε. Θα πάρει η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας  μεγαλύτερο ποσοστό από το ΕΣΚ που είχε ιδρύσει κάποτε ο Γεράσιμος; Αν δεν το πάρει, θα φταίει βέβαια ο... Καστανίδης! Γι' αυτό, όπως και να 'χει, Μάκη, ετοιμάσου να κατεβάσεις τα σκουπίδια...
6. ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ
Πόσο απέχουν το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ;  Όσο η Θήβα από τη Λιβαδειά. Γι' αυτό και ο Αντώνης άνοιξε την αγκαλιά της «μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης» και υποδέχτηκε την Άρια με τιμές αλά Κριστίν Λαγκάρντ, Άνγκελα Μέρκελ και... Κάρλα Μπρούνι. Δικαίως, αφού με την Αγάτσα στη Βοιωτία, μπορεί να ξαναζωντανέψει η Κωπαΐδα και να ξαναγίνει λίμνη. Επιπλέον, μπορεί ο Σαμαράς να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία και ως υποψήφιος και στη Μαγνησία να ξανακάνει λίμνη και την αποξηραμένη Κάρλα (όχι την Μπρούνι, βρε Άρια, την... ξαδέρφη της!).
7. ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
Η ΔΗΜΑΡ τού έκλεψε τα... 5/7 του ονόματός του. Ο ΣΥΡΙΖΑ τού γύρισε την πλάτη. Στην Κοινωνική Συμφωνία δεν μπορούν να βγάλουν τους εαυτούς τους, θα βγάλουν και τον Δημαρά; Έτσι κατατρεγμένος, μόνος κι απελπισμένος ο ηγέτης του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, βρήκε παρηγοριά στον ώμο του καλού ανθρώπου Πάνου Καμμένου. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεπερνούν τη ΔΗΜΑΡ, καθώς συγκεντρώνουν τα 7/7 του ονόματος ΔΗΜΑΡΑΣ!
8. ΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ
Η σχέση του βετεράνου ποδοσφαιριστή με την πολιτική χρονολογείται από τα παιδικά του χρόνια κι έτσι όλα ήρθαν νομοτελειακά: Ξεκίνησε από την Θύελλα Παπάγου (την ομάδα ενός συνοικισμού της Βέροιας), αλλά επειδή ο... Παπάγος μάς άφησε χρόνους, ομοίως και ο Πλαστήρας, είπε να κατέβει στην Α'  Πειραιά με την Ντόρα. Σκεπτόμενος και ολίγον τι πονηρά. Από τη στιγμή, σου λέει, που εκείνο το ζαβό ο Κυριάκος αποφάσισε να παραμείνει στο κόμμα του Σαμαρά, η Μαρίκα θα μ' έχει σαν... Γιώτης!
9. ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εμείς στον ΣΥΝ, λέει, δεν είμαστε σαν τα μεγάλα κόμματα, όπου η εξουσία πηγαίνει οικογενειακά, με τα «τζάκια» Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη,  Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη... Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατεβαίνει στην Α' Αθηνών, δεν είναι κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο Νίκος είναι μπαμπάς της!  Το βέβαιο είναι πως αν ο Ρομπέρτο Μπενίνι είχε δει τη Ζωή, θα ονόμαζε την ταινία του «Η... Ρένα (Δούρου) είναι ωραία»!
10. ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ
Το ΚΚΕ κατεβάζει στη Β' Αθηνών την Ελένη Μενεγάκη. Μη φανταστείτε ότι μόλις η ξανθιά Μενεγάκη άκουσε στο πλατό «Φώτα, κάμερες, ΠΑΜΕ», έτρεξε να ενταχθεί στο ΠΑΜΕ! Απλή συνωνυμία. Και πού ξέρεις... Μπορεί να δούμε στην τηλεόραση του 902 την κομμουνίστρια -εργάτρια στον ιματισμό Μενεγάκη με στράπλες, να παρουσιάζει μεσημεριανό! Με τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη να τραγουδάει συνοδεία μπαλέτου από εργάτριες ιματισμού χωρίς... ιματισμό, τον Μάκη Μαΐλη να λέει τ' άστρα (Παρθένο δεν λέμε, θυμίζει την... Παρθένο και we are atheist!) και την Διαμάντω Μανωλάκου να μαγειρεύει βορειοκορεάτικες σπεσιαλιτέ μ' επιρροές από τη Β' Πειραιώς!
11. ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΥΛΗ
Είναι η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων - Πράσινων,  αυτή που τους εκπροσωπεί στο «γυαλί». Πού ήταν, όμως, η Ιωάννα και οι Οικολόγοι - Πράσινοι, τα τελευταία 2,5 χρόνια που στην Ελλάδα γινόταν του μ@@ού το πανηγύρι; Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι μισοί συζητούσαν για τον... βιολογικό μισθό, καθαρό από επιδόματα και άλλα... πρόσθετα. Οι άλλοι μισοί χάζευαν πεταλούδες στην εξοχή. Προφανώς, η ακούραστη Ιωάννα χάζεψε τις περισσότερες πεταλούδες και γι' αυτό προκρίθηκε στη θέση της εκπροσώπου του κόμματος.

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Προπονητής;

Ν.Σ. είπε...

Προπονητής η Roy Pavlea, υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, που το... μανιφέστο της στη σελίδα της στο facebook (και κάτω από μία φωτο του Παρθενώνα) είναι κάτι μεταξύ... Μαρίας Αλιφέρη, καρτ ποστάλ και απάντησης της... Αν Λόμπεργκ στον Γιάννη Βόγλη:
''Με μια ζεστή ματιά στα μικρά και τα μεγάλα που σας απασχολούν και καθορίζουν την καθημερινότητα σας.
Με μια ανθρώπινη ματιά σ΄αυτούς που δεν έχουν κάποιον να διεκδικήσει γι΄αυτούς, το χαμένο δίκιο, τη χαμένη χαρά μέσα στη βουή της πόλης, τ...ην αξιοπρέπεια που τους αρμόζει.
Επειδή εσείς, οι πολίτες του αύριο δικαιούστε να ζήσετε σε μία κοινωνία με συνοχή και αλληλεγγύη,αυτονόητο δικαίωμα και φωτεινή διεκδίκηση,
Ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, και οικογενειακής κατάστασης,
Συντροφευμένοι ή μοναχικοί, Νέοι με κέφι για ζωή, διασκέδαση, εργασία, Ηλικιωμένοι με πεποίθηση ότι ένα κομμάτι του σήμερα και ένα μέρος του αύριο ανήκει και σε σας,
Επειδή συμμερίζομαι τα όνειρα των παιδιών που βιάζονται να μεγαλώσουν, σε ωραίες αίθουσες σχολείων, να περπατήσουν σε άνετους δρόμους, να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.
Επειδή δουλεύω σ΄αυτή τη χώρα,οραματίζομαι σε αυτή τη χώρα, εδώ θέλω μαζί να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο,
σε μία ασφαλή και φωτεινή Ελλάδα,
μια όμορφη Ελλάδα


Ρόη Παυλέα
Yποψήφια ΠΑΣΟΚ
Α' ΑΘΗΝΑΣ''