Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μια έκκληση για τον μακροβιότερο θανατοποινίτη, που κρατείται 44 χρόνια!

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, είναι ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο. Ο 76χρονος Hakamada Iwao έχει περάσει 44 χρόνια στη φυλακή αναμένοντας την εκτέλεσή του και μάλιστα για ένα έγκλημα, τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων, που ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν έκανε.
Οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν πως τα τεστ, τα οποία ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, έδειξαν ότι το DNA του δεν ταιριάζει με αυτό που βρέθηκε στα ρούχα, τα οποία υποτίθεται πως φορούσε όταν διέπραττε τους φόνους, όπως ανέφεραν οι κατήγοροί του στη δίκη του το 1968.
Η καταδίκη βασίστηκε στην ομολογία του, την οποία ανακάλεσε στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν για να δηλώσει ένοχος.
Στην Ιαπωνία οι εκτελέσεις γίνονται μυστικά και χωρίς προειδοποίηση τόσο προς τον κρατούμενο όσο και προς την οικογένειά του. Άρα, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα λόγω της πολυετούς φυλάκισης. 
Προς το παρόν, έχει κάνει έφεση και ζητά την επανεξέταση της υπόθεσης μετά και τα τελευταία στοιχεία. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να βοηθήσουν τον Hakamada Iwao υπογράφοντας την έκκληση τού βρετανικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: