Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Για το σχόλιο Βαλλιανάτου (και τα σχόλια για το σχόλιο)

Και ξαφνικά, χαμός! Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έγραψε κάτι κακό για τον Δημήτρη Μητροπάνο. Και όλος ο κόσμος ασχολείται με αυτό το «θέμα» και τον έχει πάρει στο κυνήγι! 
Συγκεκριμένα, στη σελίδα του στο facebook, χαρακτήρισε τον σπουδαίο τραγουδιστή, που το μεσημέρι θα κηδευτεί, ομοφοβικό. Και αμέσως προκλήθηκε χαλασμός! Δεν ξέρω πώς καταφέρνουμε να ασχολούμαστε με πράγματα που δεν έχουν την παραμικρή αξία και να δημιουργούμε ζήτημα εκεί που δεν υπάρχει. 
Ο Βαλλιανάτος ισχυρίζεται ότι κάποτε ο Μητροπάνος είχε κάνει δηλώσεις που δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό. Δεν τις ξέρω και δεν με νοιάζει. Αυτό που γνωρίζω είναι πως υπήρξε σπουδαίος καλλιτέχνης και προσωπικά τούτο μόνο με ενδιαφέρει. Εγώ, τον τραγουδιστή Μητροπάνο γνώριζα από το έργο του. Τα υπόλοιπα, όπως οι προσωπικές του απόψεις, δεν με αφορούν. Ας πίστευε ό,τι ήθελε. 
Το σχόλιο που έκανε ο Βαλλιανάτος, αποτελεί την προσωπική του γνώμη. Φυσικά, όπως όλοι μας, κρίνεται και αυτός για τη στάση του, για τα όσα υποστηρίζει αλλά και για τον τρόπο που εκφράζεται. Ο σχολιασμός του έγινε σε πολύ κακή στιγμή καθώς αφορά έναν άνθρωπο που πλέον δεν είναι ανάμεσά μας και ενώ η Ελλάδα ακόμη θρηνεί την απώλειά του και δεν έχει ξεπεράσει το σοκ του χαμού του. Ίσως επίσης να έγραψε ό,τι έγραψε μόνο και μόνο για να προκαλέσει.
Όπως και να έχει, όμως, είναι άραγε τόσο σημαντική η άποψη οποιουδήποτε ώστε να δημιουργήσει τέτοιον ντόρο;
Πλήρως αντιληπτή και σεβαστή η ευαισθησία πολλών που αντέδρασαν. Απόλυτα λογικό. Είναι δικαίωμά τους. Βλέπω, όμως, πολλά σάιτ και μπλογκ να έχουν φτάσει στο άλλο άκρο. Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο τον Βαλλιανάτο για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, όπως άλλωστε και πολλοί που μπήκαν στη σελίδα του, στο όνομα του... πολιτισμού, όπως και ο κύριος που έκανε τον σχολιασμό που βλέπετε! 
Χρειάζεται, άραγε, την υπεράσπισή τους ο Μητροπάνος; Θα επισκιάσει τη φήμη του η άποψη του Βαλλιανάτου; Σίγουρα όχι.
Ειδικά σήμερα, που θα τον αποχαιρετίσουμε, ας ασχοληθούμε αποκλειστικά και μόνο μαζί του...

5 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Ο Βαλλιανάτος ακριβώς αυτό πουλάει, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Τον γνωρίζει κανείς για κάτι άλλο;
Είμαστε όλοι μας πολύ μικροί για να μιλήσουμε για ανθρώπους σαν τον Δημήτρη Μητροπάνο. Πολύ περισσότερο να τον απαξιώσουμε.
Ο Μητροπάνος μπήκε στις καρδιές μας και έμεινε εκεί για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους: το ταλέντο της φωνής του, την απλότητα του, τον αγώνα της βιοπάλης που έδωσε, γιατί τίποτα δεν του χαρίστηκε.
Αν η κάθε κραγμένη θέλει να κάνει εντύπωση, ας βρει άλλους τρόπους. Έτσι κι αλλιώς ότι λέει φέρνει γέλιο, ας βρει άλλη θεματολογία για να βρίσκεται στην επικαιρότητα και να φροντίζει να μη μας διαολίζει...

KANTHAR0S είπε...

Σωστός είσαι.

Μεταφορεύς είπε...

Ο Βαλλιανάτος είναι ένα ξύπνιος τύπος, που εδώ χρόνια σπεκουλάρει στα ομοφοβικά σύνδρομα. Αυτοί που έγραψαν στη σελίδα του είναι ζήτημα αν οι περισσότεροι ξέρουν τι σημαίνει ομοφοβικός, αλλά αν τον ενοχλεί τον Βαλλιανάτο το μπινελίκι, τα ήθελε ο κώλος του (μεταφορικώς), στο φέισμπουκ έχεις δυνατότητα να περιορίζεις σε φίλους, φίλους φίλων κοκ τα σχόλια. Αν δεν τον ενοχλεί κι επιζητεί τον ντόρο, γιατί να χαλαστούμε εμείς; Σε κάθε περίπτωση, δικό του θέμα...

Πιγκουίνος είπε...

Πέτρο, καιρό είχες να φανείς και χαίρομαι που ξανάρθες. Διαφωνώ με τους χαρακτηρισμούς, όπως και με την άποψη ότι κάποιος δεν μπορεί να μιλάει για τους «μεγάλους» ανθρώπους (δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στον Μητροπάνο). Όλοι κρίνονται, όλοι κρινόμαστε.
Γεια σου Κάνθαρε.
Μεταφορέα, συμφωνούμε; Είναι δυνατόν;

ακυβέρνητος είπε...

Δεν είπα ότι κάποιος δεν μπορεί να μιλάει για τους «μεγάλους» ανθρώπους. Οφείλει όμως να μιλάει με σεβασμό, ιδιαίτερα όταν αυτοί έχουν πια πεθάνει και δεν μπορούν να δώσουν απάντηση. Με όλο λοιπόν το σεβασμό στον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο, απάντησα εγώ εκ μέρους του σε αυτό το χαζοβιόλη, που δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στη δημόσια ζωή και στο δημόσιο λόγο.
Δεν θα επεκταθώ άλλο γιατί σίγουρα θα παρεκτραπώ και δεν μου χρωστάει τίποτα το blog σου και οι αναγνώστες σου να διαβάζουν τους χαρακτηρισμούς μου για τον Βαλλιανάτο. Και για να τελειώνω: Βαλλιανάτε, αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις για τον άνθρωπο που ένας ολόκληρος λαός τον λάτρεψε, καλύτερα να το βουλώσεις και να μην ασχημονείς πάνω από το τάφο του…