Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Σε τι διαφέρουν οι ναυτεργάτες από τους άλλους;

Για τη... μαγκιά του ΚΚΕ να επιβάλει την απεργία της ΠΝΟ τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς στα σοβαρά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των περισσότερων σωματείων που τη συγκροτούν, όταν συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή για να συζητήσει σχετικά με την πραγματοποίηση ή όχι της κινητοποίησης, οι «επαναστάτες» του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στον χώρο και τη διέκοψαν βίαια με συνέπεια να μη ληφθεί απόφαση και να παραμείνει η πρότερη, υπέρ της απεργίας.
Αυτοί έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που δίνουν τέτοιου είδους... αγώνα, επιβάλοντας τις απόψεις τους με τσαμπουκά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες προς το κοινωνικό σύνολο και κρατώντας τη χώρα σε ομηρία.
Άλλωστε, όταν έχεις ως πρότυπα τον Στάλιν, τον Μάο, Κάστρο και τους δικτάτορες της Βόρειας Κορέας πώς να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς διαφορετικά;
Τέλος πάντων. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όλοι τα βάζουν με την ΠΝΟ λες και αποτελεί την εξαίρεση κατεβαίνοντας σε απεργία μία τόσο ευαίσθητη περίοδο, γράφοντας εκεί που όλοι ξέρουμε τόσους και τόσους ανθρώπους και επαγγελματικές ομάδες.
Δηλαδή, οι καθηγητές που κάνουν απεργίες πριν από τις Πανελλήνιες είναι καλύτεροι; Οι ταξιτζήδες, οι οποίοι αποκλείουν τα αεροδρόμια και δεν επιτρέπουν στον κόσμο να κινηθεί; Οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όταν δεν κλέβουν τις επιχορηγήσεις, δεν κατεβάζουν τους διακόπτες λες και το ρεύμα είναι δικό τους και μας το χαρίζουν; Και πόσες ακόμη τέτοιες περιπτώσεις μπορούμε να βρούμε; Αμέτρητες.
Φυσικά, δεν υποστηρίζω ότι δεν έχουν δικαίωμα να απεργήσουν (δεν έχουμε... κομμουνισμό!). Αλλά, στην Ελλάδα σκεφτόμαστε μόνο την πάρτη μας και κανέναν άλλον. Έτσι δεν γίνεται, όμως...
(Η γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «Νέα»)

14 σχόλια:

HeadWaiter είπε...

Σε τι διαφέρουν οι ναυτεργάτες από τους άλλους;

Για να δούμε λοιπόν.
Υπάρχουν 3 κατηγορίες ανθρώπων. Οι ζωντανοί, οι νεκροί και οι ναυτικοί.

Οι μόνοι άνθρωποι που δουλεύουν 12-14 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την βδομάδα 31 μέρες τον μήνα (και πληρώνονται για 30)
Οι μόνοι άνθρωποι που μένουν με την οικογένειά τους μόνο 1 ή δύο μήνες τον χρόνο.

Οι μόνοι άνθρωποι που αφού πάρουν σύνταξη μπορούν να μετρήσουν στα δάχτυλα του ενός χεριού τα Χριστούγεννα που έχουν περάσει με τα παιδιά τους.
Οι μόνοι άνθρωποι που τα παιδιά τους μεγαλώνουν χωρίς πατέρα, ενώ αυτός είναι ζωντανός αλλά πάντα μακρυά.

Για να δούμε και σε τι διαφέρουν από τους υπόλοιπους Έλληνες.
Δουλεύουν και δεν επιδοτούνται από το κράτος για οτιδήποτε.
Το ΝΑΤ και σήμερα που μιλάμε δίνει σύνταξη σε χιλιάδες Καυκάσιους, οι οποίοι με μόνο εφόδιο ένα εκλογικό βιβλιάριο παίρνουν σύνταξη αρχικαπετάνιου.

Το ΝΑΤ έχει δανείσει πάμπολλες φορές το Ελληνικό δημόσιο χωρίς ποτέ να πάρει τα χρήματά του πίσω.
Βλέπετε ο ελληνικός και ελληνόκτητος στόλος δεν είναι μόνο οι παντόφλες που κάνουν Πέραμα-Παλούκια ή Πειραιά-Κρήτη.

Άντε να απεργήσεις ή να φωνάξεις από το Μοντεβίδεο.Ποιος θα σε ακούσει;
Το αποθεματικό του ΝΑΤ ήταν χρήματα αποκλειστικά από εισφορές ναυτικών και εφοπλιστών, μέχρι την στιγμή που οι κυβερνήσεις είδαν το τι υπάρχει εκεί και άρχισαν το μάδημα.

Οι Έλληνες ναυτικοί σαν πολίτες β' κατηγορίας κάθε φορά που ξεκινούν απεργία μετά από λίγο έρχεται η επιστράτευση.
Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έχουν επιστρατευτεί, γιατροί,καθηγητές,δάσκαλοι,δημόσιοι υπάλληλοι,οδηγοί λεωφορείων,εργαζόμενοι στην ΔΕΗ στους Δήμους για μια απεργία τους;

Ακόμα θυμάμαι τον κ.Παυλόπουλο να υπογράφει την επιστράτευση των ναυτικών και μετά από λίγες μέρες να δηλώνει ότι δεν μπορεί να στείλει τους δασκάλους με σκυμμένο το κεφάλι στο σχολείο.

Και έρχεσαι φίλε Πιγκουίνο να μιλήσεις για ΚΚΕ;
Μόνο και μόνο γιατί μια τάξη ζητάει αυτά που έχει πληρώσει ζώντας μια ζωή μέσα στην λαμαρίνα,αναπνέοντας αέρα-κονσέρβα, ζώντας με την αλμύρα και την αγριάδα της θάλασσας;
Ποιος από όσους κρίνουν και κατακρίνουν τους ναυτικούς μπορούν να ζήσουν πάνω από μια ώρα σε ένα μηχανοστάσιο;

Ωραίος και ο Χαντζόπουλος από τα Νέα.
Αν πιστεύει ότι ξέρει περισσότερα από έναν ναυτικό για ένα πλοίο που βουλιάζει(γιατί για αυτούς είναι το σπίτι τους) ας αφήσει την πένα και ας βγάλει Ναυτικό Φυλλάδιο.

Εαρινός αγροφύλαξ είπε...

Πιγκουΐνε, ανήρτησε ωρολόγιο πρόγραμμα ποιες ημέρες και ώρες ο κάθε επαγγελματικός κλάδος νομιμοποιείται ν' απεργεί.
Τελικά, η μόνη σωστή επαγγελματική ομάδα είναι τα ΜΑΤ! Δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στο έργο τους, υπακούν τυφλά τον πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου στο οποίο υπάγονται και δεν απεργούν ποτέ!

Πιγκουίνος είπε...

Head Waiter,
κανένας δεν υποστήριξε ότι η δουλειά που κάνουν είναι απλή. Είναι από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές, πράγματι.
Για το λόγο αυτό, άλλωστε, πληρώνονται πολύ καλά, κερδίζοντας τα τριπλάσια -και ίσως και παραπάνω- από τα χρήματα που παίρνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Επίσης, αυτή τη δουλειά την επέλεξαν γνωρίζοντας τα υπέρ και τα κατά της.
Το ερώτημα του τίτλου δεν έχει να κάνει με τη δουλειά τους αλλά με τη συνήθειά τους να απεργούν σε ευαίσθητες ημέρες με συνέπεια να βλάπτονται τόσοι και τόσοι άνθρωποι. Αυτό, όμως, δεν είναι δικό τους γνώρισμα αλλά και πολλών άλλων. Άρα, δεν διαφέρουν σε κάτι από πολλές άλλες ομάδες.
Όσο για το ΚΚΕ, αυτό που στηλιτεύει το κείμενο, είναι ο τρόπος με τον οποίο επιβάλει την απεργία. Όλα τα υπόλοιπα τα συζητάμε.

Πιγκουίνος είπε...

Εαρινέ αγροφύλακα,
όταν κάηκαν οι τέσσερις της Μαρφίν, διέκοψες την απεργία σου και πήγες στην εφημερίδα ή όχι; Γιατί, άραγε, έγινε αυτό; Μήπως έπρεπε ή ήταν καταπάτηση του δικαιώματος της απεργίας; Άρα, τελικά, υπάρχουν και κάποια πτάγματα που μπαίνουν πάνω από την απεργία, ε;
Φυσικά, ο κάθε κλάδος έχει δικαίωμα να κάνει απεργία αλλά οφείλει να σκέφτεται και τους υπόλοιπους. Δεν είπε κανένας τίποτα στην προηγούμενη κινητοποίηση τους γιατί είχαν δικαίωμα να αντιδράσουν σε αυτό που θεωρούν ότι τους πλήττει.
Βέβαια, εσύ μπροστά στην... επαναστατικότητα και στο... δίκαιο του αγώνα, δεν σε ενδιαφέρει αν κάποιοι πληρώνουν πανάκριβα το τίμημα της απεργίας σε μία τόσο ευαίσθητη περίοδο. Τόσοι και τόσοι τους εκλιπαρούσαν να μην απεργήσουν τη συγκεκριμένη περίοδο, μέχρι και ο Κουβέλης (αυτός δεν είναι αριστερός σαν του λόγου σου, πάλι καλά!) αλλά οι νέοι σου σύντροφοι, δεν τους επέτρεψαν ούτε καν να συζητήσουν για να αλλάξουν άποψη.
Όσο για τη μόνη σωστή επαγγελματική ομάδα, αν εξαιρέσεις τα ΜΑΤ, η περιγραφή σου (με εξαίρεση τη λέξη «υπουργείου»), κολλάει στους συναδέλφους σου που δουλεύουν στην κομματική σου εφημερίδα...

Εαρινός αγροφύλαξ είπε...

Καλύτερα επαναστατικότητα με... αποσιωπητικά ή εισαγωγικά -όπως τέλος πάντων την προτιμάς, ψευτοεπαναστατικότητα αν σε βολεύει η λέξη- παρά διολίσθηση σε ιδέες του νεοφασίζοντος ΠΑΣΟΚ του ακροδεξιού 100% πλέον ΠΑΣΟΚ της «ποινικοποίησης» (ενίοτε και χωρίς εισαγωτικά) του συνδικαλισμού, της «ευταξίας» (με... διευθέτηση ασύλου, διαδηλώσεων), των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της δαιμονοποίησης ολόκληρων ομάδων, της αγριότερης μεταπολιτευτικής καταστολής, των ελεύθερων σκοπευτών στο Σύνταγμα που είχε να γίνει από τα Δεκεμβριανά, της εσκεμμένης τακτικής να στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, της κατεδάφισης του κοινωνικού ιστού, των συνταγματικών ακροβασιών και της επιλεκτικής ερμηνείας του καταστατικού χάρτη (μνημόνια στο άψε σβήσε και παραίτηση και σχηματισμός νέας κυβέρνησης χωρίς διαδικασία διερευνητικών εντολών), της μίζας και της ρεμούλας, του «χέρι χέρι με την Ορθοδοξία», της αναγωγής των παρελάσεων σε πολιτικό αυτοσκοπό, του ΔΝΤ, του ψέματος, του παχυδερμισμού...

Πιγκουίνος είπε...

Έτσι σου είπαν να λες;
Ό,τι δεν εγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι -πέρα από λιγότερο ελληνικό- και ακροδεξιό; Μην τα λες έτσι, γιατί μπορεί να δυναμιτίσεις τη συνεργασία με τον Καμμένο!
Επί τη ευκαιρία, μαθήματα δημοκρατίας από εκείνους που πανηγυρίζουν όταν χτυπάνε τον Νταλάρα και... προσδοκούν γιαούρτωμάτα και άλλων όπως ο Θεοδωράκης, δεν πολυπείθουν.
Από εκεί και πέρα, καλύτερα, η ευταξία με το άσυλο παρά η «επαναστατικότητα» των… αριστερών (με την έννοια που δίνει στον όρο η… ΕΔΑ 2012 – ο ΣΥΡΙΖΑ) πχ. στα πανεπιστήμια, που οι ιδεαλιστές φοιτητές χτυπούν τους καθηγητές και ακυρώνουν εκλογές.
Τα πανεπιστήμια, πέρα από το ξύλο σε όσους δεν γουστάρουμε, είναι για να βγαίνει το indymedia, ε;
Καλά, η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού είναι ΤΟ αστείο της τελευταίας τοποθέτησής σου.
Είναι λίγο καλύτερο από το να κάνεις εσύ και η «Αριστερά» σου, λόγο για δαιμονοποίηση ολόκληρων ομάδων: όταν γράφεις εξυπνάδες για τα κακά ΜΑΤ (που ως ένα σημείο ισχύει αλλά -έκπληξη!- δεν είναι όλοι κακοί και αιμοβόροι) και για Κόκκινες Πλατείες αλλά «ξεχνάς» (φυσικά με εισαγωγικά) να αναφερθείς στον αστυνομικό που του έβαλαν φωτιά οι… σύντροφοι σου και ενώ στέκεσαι στον άνθρωπο που έπαθε καρδιά στο Ζάππειο, «ξεχνάς» να κάνεις αναφορά και στη Μαρφίν (δίπλα στο Σύνταγμα ήταν και αυτή), όπου κάηκαν οι… απεργοσπάστες, ε δεν σε παίρνει να κατηγορείς τους άλλους για δαιμονοποίηση.
Πάλι καλά που πρόλαβες και το έγραψες πριν χτυπήσουν τον ειδικό φρουρό μετά την κηδεία γιατί θα αναγκαζόσουν να το «ξεχάσεις» και αυτό! Τυχερός ήσουν.
Επίσης, καλύτερα τα αντιαισθητικά και υπερβολικά μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις, παρά το χάος από τους προπηλακισμούς και τις συγκρούσεις, που ήταν η σίγουρη εναλλακτική.
Επιπλέον, καλύτερα χέρι χέρι με την Ορθοδοξία, έστω και για δύο μήνες, παρά χέρι χέρι με τους νεοναζί και τους σταλινικούς στο βωμό του... αντιμνημονιακού αγώνα.
Παράλληλα, πλάκα έχει το ότι καταγγέλεις τους κακούς κυβερνώντες με τη γνωστή καραμελίτσα ότι στρέφουν τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη και την ίδια στιγμή υπερασπίζεται την απεργία της ΠΝΟ, που κάνει ακριβώς το ίδιο! Εκτός αν το ΠΑΣΟΚ έβαλε το ΚΚΕ να κάνει την απεργία!
Και, τέλος, πολύ μα πολύ ουσιαστικό το επιχείρημα για τις διερευνητικές εντολές αλλά και η αναφορά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που φυσικά δεν θα είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το λέμε, πάντως, για να δείξουμε την –πάντα επιλεκτική- ευαισθησία μας. Αριστεροί είμαστε…

HeadWaiter είπε...

Φίλε Πιγκουίνο θα πρέπει να είσαι πολύ μικρότερος,σε ηλικία από εμένα,και χαίρομαι για την ζέση των πιστεύων σου.
Ας κάνουμε όμως και κάποιες δεύτερες σκέψεις.
Γράφεις(για τους ναυτικούς) "Επίσης,αυτήν την δουλειά επέλεξαν γνωρίζοντας τα υπέρ και τα κατά της"
Χαίρομαι που έχεις ή θα έχεις την τύχη να επιλέξεις την δουλειά που θα κάνεις, γιατί υπήρξαν και μάλλον θα υπάρξουν εποχές που αρκετός κόσμος δεν είχε και δεν θα έχει επιλογή για το τι δουλειά να κάνει.
Όσοι Έλληνες φύγανε μετανάστες ψάχνοντας για δουλειά στην Αμερική,Αυστραλία, ή Γερμανία δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστή η χρήση του ρήματος επιλέγω από εμάς για να χαρακτηρίσουμε αυτήν τους την απόφαση. Σωστά;
Το ίδιο και σε πάρα πολλές εργασίες η χρήση του ρήματος επιλέγω ίσως και να αδικούσε αυτόν που κάνει την τάδε εργασία.
Και συνήθως αυτές οι εργασίες(μερικές φορές απόκληρων της κοινωνίας) έχουν αρκετό καλό μισθό για να σου απαντήσω και για το αν πληρώνονται παραπάνω από τους στεριανούς.
Αλλά και πάλι θα μιλήσω με νούμερα.
Πάμε στον ποιο ακριβοπληρωμένο ναυτικό, τον καπετάνιο.
Έχει μισθό, ανάλογα με το πλοίο, δεν θα μιλήσουμε για μαούνες, έχει μισθό λοιπόν από 7-10.000 euro τον μήνα. ΟΚ?
Ποια είναι η δουλειά του; Τι κάνει;
Ακριβώς ότι και ο πρόεδρος μιας εταιρείας και λίγα παραπάνω.
Ποια η αξία της εταιρείας;
Ένα βαπόρι κενό φορτίου έχει μια αξία που ξεκινάει από 10 και φτάνει τα 200εκατομμύρια euro. Πλήρες φορτίου μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια.
Πόσο πιστεύεις εσύ ότι θα πρέπει να πληρωθεί αυτός ο άνθρωπος;
Όσο για το timing της απεργίας που τόσο σε ενοχλεί (τα περί ΚΚΕ δεν τα σχολιάζω γιατί όποιος δεν είναι μες στα πράγματα...ας το αφήσουμε) και πάμε στο timing.
Λοιπόν πριν 20 μέρες οι ναυτικοί είχαν ξανακάνει απεργία και ξανακούστηκαν τα ίδια.
Ειλικρινά και χωρίς ίχνος ειρωνείας, αν εγώ σαν ναυτικός π.χ. έχω κάποια αιτήματα πότε χρονικά θα με συμβούλευες, να τοποθετήσω την απεργία μου;

Πιγκουίνος είπε...

Φίλε Head Waiter,
αντιλαμβάνομαι τι εννοείς σχετικά με την επιλογή επαγγέλματος. Δεν διαφωνώ. Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα. Δυστυχώς, ισχύει για πολύ κόσμο.
Η χρήση του ρήματος επιλέγω είχε να κάνει με το γεγονός ότι ήξεραν τα πάντα γύρω από το επάγγελμα που επρόκειτο να ακολουθήσουν και το αποδέχθηκαν (για τους λόγους που ο καθένας το έκανε). Με αυτό το σκεπτικό το χρησιμοποίησα και καταλαβαίνω την ένστασή σου.
Επίσης, αντιλαμβάνομαι πως τα λεφτά που κερδίζουν, τα αξίζουν. Είναι απόλυτα λογικό.
Σε ό,τι έχει να κάνει, όμως, με τις κινητοποιήσεις τους, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, δεν θα συμφωνήσουμε. Πριν από 20 ημέρες όταν ξαναέγινε απεργία, δεν υπήρξαν αντιδράσεις και δεν θα υπάρξουν αν γίνει π.χ. την άλλη εβδομάδα.
Ίσως, βέβαια, να υπήρξαν φωνές γιατί οι σχετικές αποφάσεις με τον τρόπο που λαμβάνονται συχνά... σκανδαλίζουν αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Υποθέτω, επίσης, ότι κάποιοι επαγγελματίες κυρίως στα νησιά, που περίμεναν προϊόντα θα αντέδρασαν αλλά πιστεύω ότι με αυτούς θα μπορούσε να υπάρξει κάποιου είδους συνεννόηση με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ούτε αυτό, όμως, είναι το ζήτημα που τώρα μας απασχολεί.
Όταν η συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα κάνει κινητοποιήσεις τούτες τις ημέρες, αυτό που καταφέρνει, είναι να χτυπά άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, οι οποίκοι επίσης περνούν δύσκολα και περιμένουν το Πάσχα ή το καλοκαίρι για να πάρουν οικονομικές ανάσες.
Έτσι, στρέφει τους πάντες εναντίον της, όπως έγινε και τώρα.
Οφείλει, λοιπόν, να σκέφτεται και τους υπόλοιπους και να μην εκμεταλλεύεται τη δύναμη που έχει. Άρα, μπορεί να απεργεί όποτε θέλει -δεν χάθηκαν οι μέρες- αλλά με τη σκέψη και στον διπλανό, ειδικά στις εποχές που ζούμε.
Επίσης, πες μου, οι απειλές από τώρα για απεργία τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, σε τι αποσκοπούν; Ποια λογική έχει από τον Απρίλιο να λες «να ξέρεις, εγώ θα απεργήσω το καλοκαίρι», όταν δεν ξέρεις καν π.χ. ποιος θα είναι κυβέρνηση τότε.
Ελπίζω, τέλος, να μη χαθείς από το μπλογκ. Είναι ωραίο να βρίσκεις ανθρώπους που ξέρουν να συζητούν.

Εαρινός αγροφύλαξ είπε...

Έτσι ξεκίνησαν όλες οι χούντες, για να σώσουν τη χώρα από την... ανομία, την αταξία, την αναρχία. Το επόμενο βήμα είναι το φασίζον ΠΑΣΟΚ να επιβάλει στρατιωτικό νόμο. ''Αντιαισθητικός'', αλλά φαντάζομαι τον προτιμάς από το... χάος (προσπαθώ να παρακολουθήσω τη συλλογιστική σου). Φυσικά και είναι το ίδιο πράγμα τα γιαούρτια στον Νταλάρα με τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ που αναγκάζεται σ' εγχείρηση στο κεφάλι... Φυσικά και προτιμάς την Ορθοδοξία από τους Σταλινικούς. Ετσι και στις δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής... Να εγκαλείς εσύ άλλους χώρους ότι πηγαίνουν αγκαζέ με την ακροδεξιά; Χα! Χα! Κατ' αρχήν, ακροδεξιά είναι το ΠΑΣΟΚ με μανδύα ''υπεύθυνης δύναμης''. Τέρμα τα παραμύθια. Η ''Χρυσή Αυγή'' είναι σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΑΤ και της έχουν ανατεθεί κομμάτια αστυνόμευσης, ο Καρατζαφέρης συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ... Εγώ μίλησα για τα ΜΑΤ, που κατά νόμον και εκ των πραγμάτων υπηρετούν την κυβέρνηση, εσύ με το ζόρι κάτι πήγες να ψελλίσεις ότι έχουν κι αυτά (ΜΑΤ) αδυναμίες... και το πήγες στον ειδικό φρουρό (αυτές οι εξισώσεις σου με τρελαίνουν!), στη Μαρφίν (αλήθεια, ποιοι είναι οι δράστες;), πάλι καλά που δεν έφτασες στη βία στα γήπεδα... Φυσικά και δεν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως του ξέφυγε και του (υποψήφιου πλέον με το ΠΑΣΟΚ, Αντώνη Λιάρου) σε μεσημεριανό δελτίο του Μέγκα, όπου προσπάθησε να το σώσει λέγοντας για... στρατόπεδα κράτησης, ώσπου βρήκε τη σωστή λέξη: κέντρα κράτησης! Πράγματι, δεν είναι στρατόπεδα...
Τέλος, δεν υπερασπίζομαι την απεργία της ΠΝΟ ως προς το περιεχόμενό της (ο Head Waiter τα ξέρει σαφώς καλύτερα), καθότι δεν γνωρίζω τα ναυτεργατικά, υπερασπίζομαι το δικαίωμα στην απεργία κόντρα στη λογική ότι καλές είναι μόνο οι απεργίες που δεν μας ξεβολεύουν... Βέβαια, το φασίζον ΠΑΣΟΚ λησμονεί τις πριν μια εικοσαετία κινητοποιήσεις των δικών Κολλάδων... Ηταν η εποχή που καταδίκαζε ακόμη και τους Καλαμπόκες που επέβαλλαν ''νόμο και τάξη'' στα εκπαιδευτικά ιδρύματα με θύματα τους Τεμπονέρες... Τώρα, όμως, το φασίζον ΠΑΣΟΚ τούς χρειάζεται. Σε ενημερώνω και για την παραγγελία αντιεισαγγελέα Τέντε για τις καταλήψεις δημοσίων κτηρίων... Καλό το τάιμινγκ... Ελβετία, βρε, θα μας κάνουν αυτές οι ''υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου''.
Επίσης και εις ό,τι αφορά στους ναυτεργάτες, βαρέθηκα τις καλλιεργούμενες απόψεις -φαντάζομαι τις ασπάζεσαι τυφλά και ''πράσινα''- για τον τουρισμό που πλήττεται κλπ. Ενώ όταν βάζεις τη χώρα στο ΔΝΤ τη διαφημίζεις και οι τουρίστες ξετρελαίνονται που θα πάνε σε μια Μπανανία! Ολα, υποτίθεται, για τον τουρισμό. Βέβαια, αν πιστέψουμε τον γραφικότατο Νικητιάδη, το καλοκαίρι είχαμε αύξηση αφίξεων, οπότε με δέκα μεγάλες απεργίες την ημέρα μπορούμε να κάνουμε ρεκόρ! Ο ίδιος φαιδρός υφυπουργός είναι αυτός που δήλωσε από τηλεοράσεως (εκπομπή Πολίτη) ότι μακριά από το ΠΑΣΟΚ λογικές πελατειακών σχέσεων! Γι' αυτό σου λέω, δυνάμει νεο-Παττακοί, στη φαιδρότητα. Και όχι μόνο στη φαιδρότητα...
Και κάτι τελευταίο. Εγώ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι, μπορώ σε κάποιον ανοιχτόμυαλο ν' αραδιάσω εκατό μαλακίες του ΣΥΝ και των άλλων, απλώς ψηφοφόρος είμαι. Ούτε ΚΚΕ. Αλλά πραγματικά χαίρομαι που, επιτέλους, βρήκες ποιος είναι τη σήμερον ημέρα ο πραγματικός εχθρός: ο Στάλιν!
ΥΓ.: Παραδόξως γιατί δεν είσαι τόσο ευαίσθητος και με το Πολεμικό ναυτικό όσο με το εμπορικό; Ξέρεις εσύ, υποβρύχια και τέτοια...

Πιγκουίνος είπε...

Πραγματικά, ό,τι και να πει κανείς σε έναν… ανοιχτόμυαλο όπως είσαι εσύ και δεν είμαι εγώ, δεν θα έχει νόημα.
Μιλάς για εξισώσεις τη στιγμή που χαρακτηρίζεις νέο-Παττακούς, φασίστες και ακροδεξιούς όσους δεν γουστάρεις.
Επίσης, είναι πολύ… ανοιχτόμυαλο να παραθέτεις, στην προσπάθειά σου να δημιουργήσεις… επαναστατικά ποστ, τα μισά περιστατικά και να αποσιωπάς αλλά και να υποβαθμίζεις τα υπόλοιπα που είναι «δικά μας» γιατί όταν ασκούμε βία εμείς είναι καλή, όταν την ασκούν οι άλλοι είναι κακή. Αλήθεια, ο αστυνομικός που καιγόταν από τη μολότοφ, πήγε νοσοκομείο; Εκείνοι της Μαρφίν; Αυτά ήταν σοβαρά περιστατικά;
Επί τη ευκαιρία, φυσικά δεν το πάω στη βία στα γήπεδα αλλά ούτε θα χρησιμοποιήσω αυτοκτονίες και καρδιακά επεισόδια (που στη μία γραμμή καταγγέλουμε ότι έγινε στη διάρκεια χημικού πολέμου αλλά στην άλλη λέμε ότι δεν υπήρχε παρουσία κουκουλοφόρων!!! Ο χημικός πόλεμος θα γινόταν με τις μύγες!).
Εγώ, λοιπόν, λέω πως είναι κακό όταν 20 των ΜΑΤ την πέφτουν σε έναν διαδηλωτή αλλά είναι επίσης κακό 20 άτομα να την πέφτουν σε έναν αστυνομικό. Υπάρχουν ΜΑΤατζήδες φασίστες και υπάρχουν και απλοί μεροκαματιάρηδες. Υπάρχουν διαδηλωτές που θέλουν αίμα και ειρηνικοί. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;
Δεν έχω το κόμπλεξ να κρύβω τα μισά και να φωνάζω για τα άλλα μισά. Για μένα, η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Είναι τόσο απλό. Δεν δικαιολογώ ούτε αποσιωπώ τίποτα. Αυτού του είδους οι διακρίσεις είναι για… ανοιχτόμυαλους.
Μία ακόμη… ανοιχτόμυαλη εξίσωση είναι πως όταν κάποιος προτιμάει την Ορθοδοξία από τους σταλινικούς, ταυτίζεται με τις δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής!!! Βάλτο και στο φέισμπουκ, θα έχεις πολλά λάικ (όντως θα έχεις!).
Προς το παρόν, αγκαζέ με τα κόμματα της ακροδεξιάς και του φασισμού, πηγαίνετε εσείς. Τα ίδια συνθήματα έχετε, υπήρξε και η πρώτη πρόταση συνεργασίας από τον Καμμένο! Μάλλον θα είναι και μοναδική μιας και οι άλλοι της Αριστεράς, γυρνούν την πλάτη στο προσκλητήριο.
Τα επιχειρήματα για «στρατόπεδα συγκέντρωσης» είναι –και σε αυτό το σχόλιο- αποστομωτικά. Ώστε, έτσι είπε ο Λιάρος ε;
Αλλά μετά επιδεικνύεις την κοινωνική σου ευαισθησία χαρακτηρίζοντας απλώς ξεβόλεμα την αγωνία τόσων ανθρώπων, που πραγματικά εκλιπαρούν την ΠΝΟ απλώς να μην κάνει απεργία αυτήν την εβδομάδα, γιατί ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να βγάλουν κάποια λεφτά και να συνεχίσουν να επιβιώνουν. Σαν δεν ντρέπονται. Και φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι ΟΛΑ τα κόμματα –με εξαίρεση δύο- τους ζήτησαν ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Αλήθεια, εσύ ξεβολεύτηκες όταν σταμάτησες την απεργία για τη Μαρφίν; Επίσης, είναι ξεβόλεμα το να μην απεργούμε στις απεργίες της ΓΣΕΕ ώστε αυτές να καλύπτονται; Μήπως να απεργήσουμε και ανήμερα των εκλογών; Άρα, κάποιες φορές καλό θα είναι να μην απεργούμε συγκεκριμένες ημέρες.
Α, η απεργία της ΠΝΟ, δεν πλήττει τον τουρισμό, τον βοηθά και σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Ντροπή σε όσους λένε το αντίθετο.
Πολύ προοδευτικό και «ανοιχτόμυαλο» επιχείρημα αυτό με το ΔΝΤ. Επειδή μπήκαμε στο ΔΝΤ και περνάμε όσα περνάμε, ας πλήξουμε και τον τουρισμό, που μπορεί να δώσει ανάσες στους ανθρώπους. Πραγματικά, ποιος τα σκέφτεται αυτά; Σωστά, μόνο όσοι είναι τυφλοί και πράσινοι!
Τέλος, μην απολογείσαι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπα ότι είσαι μέλος του. Ούτε εγώ είμαι μέλος σε κανένα κόμμα, απλός ψηφοφόρος είμαι όπως και εσύ, συζήτηση κάνουμε. Και καλά, εγώ δεν είμαι ανοιχτόμυαλος και δεν μου λες τις μαλακίες του ΣΥΝ, υπάρχει κάποιος στον οποίον τις έχεις πει, για να τον ρωτήσω και να τις μάθω; Γιατί, γενικά, δεν βλέπω να τις λες αλλά να το παίζεις Λαζόπουλος (μονόπλευρη κριτική προς το κακό σύστημα και πάντα επιλεκτική ευαισθησία). Ποιος ξέρει; Επειδή είσαι –όντως- πιο ευφυής, μπορεί και εσύ κάποτε να μπεις στη λίστα με τους καλύτερους Έλληνες όλων των εποχών!
ΥΓ. Για τα υποβρύχια και τέτοια, υπάρχει η Δικαιοσύνη. Τι σχέση έχει αν εγώ είμαι ευαίσθητος;
ΥΓ 2: Τελικά, ο πραγματικός εχθρός δεν είναι ο Στάλιν. Είναι ο Νικητιάδης!

Εαρινός αγροφύλαξ είπε...

Στα μισά που λες προσπαθείς ν' απαντήσεις σ' ένα ποστ στο φέισμπουκ πριν από καμιά βδομάδα..., οπότε και να ήθελε κάποιος τρίτος να σε παρακολουθήσει, δεν μπορεί... "Για τα υποβρύχια υπάρχει η δικαιοσύνη". Εδώ απαντάς σαν Κωστάκης... Καραμανλής! Εξισώνεις μία ανωτέρα βία -την κορυφαία (θάνατος 4 στη Μαρφίν) με το κοινωνικό ξεβόλεμα... Λες και αν απεργούν οι γιατροί και πεθαίνει κάποιος είπε κανείς να τον αφήσουν να πεθάνει... Κάπως έτσι... Εξισώνεις ΜΑΤ με τους κακούς διαδηλωτές, αν και συνήθως την πληρώνουν οι καλοί... Ασύμμετρες κρατικές απειλές και σφεντόνες... Αγανάκτηση, θυμός, βαλβίδες κοινωνικής εκτόνωσης σε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση δεν σου έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό ή δεν θέλεις να σου περάσουν...
Να είχες την ίδια "μηδενική ανοχή" σε ένα καθεστώς πασοκοδιαφθοράς, στην οικονομική εξόντωση τόσων ανθρώπων, τι καλά; Το καταδικάζουμε τη βία απ' όπου και αν προέρχεται θα είχε ένα νόημα αν η καταδίκη εκ μέρους σου είχε σε κάθε περίπτωση τα ίδια ντεσιμπέλ... Εφτασες στο σημείο να δίνεις πλήρη ασυλία στα ΜΑΤ για τον πρωτοφανή ψεκασμό (και όχι μόνο)μόνο και μόνο λόγω μπαχαλάκηδων... Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά τι... Για να μη μιλήσω για το τάιμινγκ της σχετικής πρωτοβουλίας Χρυσοβορίδη, την ουσία και την αποτελεσματικότητα... Σε ενοχλεί, σου χαλάει όλο αυτό που έχεις χτίσει για το ΠΑΣΟΚ ότι παρουσιάζει ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα συμπτώματα φασιστικού κόμματος, ότι έχει διαμορφώσει πυρήνα σκέψης δωσίλογης κυβέρνησης και τον σερβίρει σε όσους ακόμη μπορεί να πείσει...
Εν πάση περιπτώσει, δικαίωμά σου να ψηφίσεις αυτούς που κατεδάφισαν τις ζωές όλων κι έρχονται τώρα ως σωτήρες, με την ίδια αλαζονεία, την ίδια ευκολία στο ψέμα και το ίδιο πολιτικό και προσωπικό ήθος, αλλά -ξέχασα- με... πρόγραμμα! Πάντως και η κυβέρνηση Τσολάκογλου, που την επικαλέστηκε... η αυτοκτονία στο Σύνταγμα -πολιτική πράξη πάντως και ας δυσκολεύεσαι να το πεις-, την ίδια μαγιά σκέψης, φαντάζομαι, είχε με τη σκέψη των σημερινών κυβερνώντων: έχουμε μία πραγματικότητα, μας βρήκε ένα κακό, ας πάμε με τα νερά τους... πρέπει να δείξουμε καλή διαγωγή, να έχουμε και τη δική μας αστυνομία για να τιθασεύει τους ανυπότακτους... Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, το έχει πει και ο σύντροφος Πάγκαλος. Από το ότι -προσθέτω εγώ- δεν έφτιαξε γήπεδο ο ΠΑΟ στον Βοτανικό μέχρι την πτώση του τουρισμού στη Λούτσα!
Και θα κλείσω μ' ένα ερώτημα, δανεικό, του συντρόφου Τζορτζ: σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Τι ζούμε εδώ και δύο χρόνια, μάι φρέντ Κόστας, σοσιαλισμό ή βαρβαρότητα; Ή μάλλον δεν θα κλείσω ακόμη, έχω κι ένα τελευταίο ερώτημα:
Εάν εξακολουθείς και ψηφίζεις το κόμμα που γκρέμισε τόσα πράγματα (μισθούς, δουλειές, συντάξεις, κράτος πρόνοια), θα σε πειράξει εάν γκρεμίσει και κάνα δύο ακόμη "μπρος στο καλό του τόπου";
Α, ναι, ξέχασα... Ο Ακης ήταν μία μεμονωμένη παραφωνία στο πατριωτικό, έντιμο και σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ... Απλώς, κάποτε για μία - δύο ψήφους πασόκων της Κ.Ο. δεν έγινε πρωθυπουργός...

Πιγκουίνος είπε...

Επιγραμματικά γιατί το κουράσαμε:
Δεν δίνω ασυλία σε κανέναν ούτε στα ΜΑΤ ούτε στους κοινωνικούς αγωνιστικές μπαχαλάκηδες. Εσύ; «Ασύμμετρες κρατικές απειλές και σφεντόνες...». Οι σφεντόνες έκαψαν τέσσερις ανθρώπους, όμως!
Στο «καθεστώς πασοκοδιαφθοράς», δεν έχω καμία ανοχή. Εσύ και όλοι οι υπόλοιποι αγανακτισμένοι τώρα το πήρατε χαμπάρι; Πριν γιατί δεν φώναζε κανείς; Μήπως γιατί βολεύονταν; Και στο κάτω κάτω, τι παραπάνω έχεις κάνει εσύ από μένα για τη διαφθορά και βγαίνεις και από πάνω; Λες ωραίες ατάκες;
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι εγκαταστάσεις στις οποίες θα κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες (είναι μεγάλη ιστορία το όλο θέμα αλλά ας μείνουμε σε αυτό που συζητάμε). Είναι προτιμότερο από να στριμώχνονται στα κελιά των φυλακών. Επίσης, τέτοια κέντρα υπάρχουν και σε άλλες… νεοναζιστικές χώρες με Χρυσοβορίδηδες, όπως η Ισπανία και η Γαλλία!
Βέβαια, σου χαλάει την επαναστατική… επιχειρηματολογία για το φασιστικό κόμμα αλλά δεν πειράζει. Ίσως, όμως και σε Ιταλία και Ισπανία τα κόμματα έχουν «ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα συμπτώματα φασιστικού κόμματος, έχουν διαμορφώσει πυρήνα σκέψης δωσίλογης κυβέρνησης και τον σερβίρουν σε όσους ακόμη μπορούν να πείσουν...»; Γράψτα και στα γαλλικά και τα ισπανικά μήπως τα διαβάσουν ορισμένοι από τις χώρες αυτές ώστε να τους διαφωτίσεις.
Και βεβαίως δεν μπαίνω στη διαδικασία να ρωτήσω τι προτείνεις εσύ. Ξέρω, «να φύγουν οι ανίκανοι, είναι εφικτό»!
Η επιχειρηματολογία για την ταύτιση με Τσολάκογλου σημαίνει πως τελικά, όντως, όσοι δεν αρέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λιγότερο Έλληνες; Στη σωστή γραμμή κινείσαι.
Τέλος, αντί να αναρωτιέσαι τι θα ψηφίσω εγώ, έχεις αποφασίσει τι θα ψηφίσεις εσύ; Θα συνδράμεις με την ψήφο σου να πάρουμε φθηνό πετρέλαιο από τον Τσάβες και να έρθουν στα πράγματα οι ικανοί ώστε να έχουμε και πάλι μισθούς, δουλειές, συντάξεις, κράτος πρόνοιας;

Εαρινός αγροφύλαξ είπε...

Τα αναιρώ όλα! Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη ανάρτησή μου, είδα το Φως το Αληθινόν!
-Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, διότι ο Χρυσοχοΐδης θα μας κάνει... Γαλλία, δηλαδή, που έχει βρει το φάρμακο στο μεταναστευτικό! Μόνο μην βάλει τίποτα μαύρους στα ''κέντρα κράτησης'' και μας προκύψει καμιά εξέγερση αλλά παρισινών προαστίων...
-Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, διότι είμαι συνευπεύθυνος για τη διαφθορά, μαζί τα φάγαμε, καταπώς απεφάνθη και ο σύντροφος Θεόδωρος. Τόσα χρόνια φοροδιέφευγα, έβγαλα λεφτά από το Δημόσιο (μαζί τα βγάλαμε από την ΕΡΤ, θυμάσαι;...), στο πάρτι του χρηματιστηρίου εξωθούσα τον κόσμο να παίξει μέσω της στήλης μου... LIMIT UP & LIMIT DOWN στην εφημερίδα όπου εργαζόμουν, στους Ολυμπιακούς ήμουν εναντίον (μέγας δωσιλογισμός!) και, πράγματι, οι άλλοι δεν έχουν πρόγραμμα, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα, απλώς από μια... ατυχία δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον εαυτό του εδώ και κάνα χρόνο τι θα κάνει με τους ταξιτζήδες. Είχε πρόταση και το 2009, και την εφήρμοσε μέχρι κεραίας.
-Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, διότι είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Με 15% δεν θα είναι τόσο μεγάλη, αλλά με την ψήφο μου μπορεί ν' αποκτήσει δυναμική... Και χωρίς την αγωνίστρια Άρια Αγάτσα ούτε τόσο δημοκρατική, αλλά ευτυχώς έχουν απομείνει η Εύα Καϊλή και η Θεοδώρα Τζάκρη...
-Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, διότι διαπραγματεύτηκε σκληρά τα μνημόνια και τα ρέστα, ασχέτως αν δεν τα διάβασε...
-Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, διότι τους 4 της Μαρφίν τούς σκότωσε ο φονιάς Τσίπρας... Κι επειδή ο Χριστούλας αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα μόλις ανακάλυψε ότι δεν έχει φτηνό πετρέλαιο από τον Τσάβες!
-Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, διότι συμφέρει! Μόλις με 2 ευρώ μπορείς να γίνεις ρυθμιστής των εξελίξεων!
-Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ και όχι σταλινικά απομεινάρια, διότι είμαι με τον Βαγγέλη κι όχι με τον Στάλιν. Άλλο αν ο Βαγγέλης πήρε μεγαλύτερο ποσοστό στο κόμμα του από τον Στάλιν...
-Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, διότι έχω κι ένα παιδάκι και πρέπει να του βρω και μια θεσούλα στο μέλλον...
-Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, διότι θέλω να δω την πράσινη ανάπτυξη να παίρνει σάρκα και οστά. Να δω τη μαμά μου να φτιάχνει μπριαμ με φωτοβολταϊκή ενέργεια!
-Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, διότι δεν θέλω να δω πάλι έναν τραγουδιστή - σύζυγο ''μνημονιακής'' πολιτικού να γιαουρτώνεται. Στον Πασχάλη αναφέρομαι, που η συζυγός του προσεχώρησε στον ΛΑΟΣ...
-Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, διότι θα μεθύσουμε τον ήλιο (τον ''Ηλιο'' το... πρόγραμμα) σίγουρα ναι! Ο άλλος ο ήλιος, ο παλιός, να πάει να γαμηθεί! Μαζί με τη Μυρσίνη Λοΐζου, που τόλμησε ν΄αμφισβητήσει τον Νταλάρα...

Πιγκουίνος είπε...

Χαίρομαι που για να απαντήσεις χρησιμοποιείς μόνο ειρωνία, ακαταλαβίστικη ρητορική (αυτό με τον Τσίπρα και τον αυτόχειρα πρέπει να πάει για Πούλιτζερ σχολίου!) και διαστρεβλώνεις όσα λέω.
Όπως επίσης, φαίνεται ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ότι δεν έχεις τίποτα να προτείνεις και το μόνο που κάνεις, είναι να λες ωραίες ατακούλες. Είπαμε, ο ηγέτης της χιουμοριστικής Αριστεράς.
Για το μεταναστευτικό, ποιος είπε ότι ο Χρυσοχοΐδης το έλυσε; Εσύ όμως τι λες; Οι φυλακές είναι κακές, τα στρατόπεδα είναι κακά, πες εσύ τι πιστεύσεις ότι πρέπει να γίνει; Πέρα από εξυπνάδες, έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις; Τελικά, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα τους βάζουν στους θαλάμους αερίων;
Τα σταλινικά κόμματα, επίσης, έχουν στο καταστατικό τους εκλογή από τη βάση, όχι από 1000 άτομα σε ένα συνέδριο. Και ο Γιώργος την πρώτη φορά με τέτοιο ποσοστό βγήκε αφού δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος. Τότε δεν ήταν φασιστικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ;
Η πλήρης ισοπέδωση -τελικά μετά τον Νικητιάδη, το πρόβλημα είναι η Εύα Καϊλή ε;- και το κήρυγμα είναι η καραμελίτσα σου. Σου έχω ξαναπεί, όμως, για το ρόλο αυτό έχουμε τους Λαζόπουλους και τους Αρβύλες. Αρκούν.
Όσο για το παιδάκι που έχεις, θεσούλα θα του βρεις αν βγει ο Τσίπρας. Οι άλλοι πλέον αρχίζουν και διώχνουν, ο νέος προστάτης του δημοσίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποθέτω και ο Καμμένος, ο νέος σύμμαχος.
Α, και τα ευρώ που παίρνεις ακόμη, σε αυτούς που υπέγραψαν το μνημόνιο τα οφείλεις. Σε λίγο που θα έχουμε και χρεοκοπία θα δεις τη διαφορά.
Και, τέλος, καλά όλα τα άλλα, όσοι είναι ΠΑΣΟΚ είπαμε, είναι προδότες, καθεστωτικοί και λιγότερο Έλληνες. Εσείς, οι υπεύθυνοι... επαναστάτες, θα πεις τι επιτέλους προτείνετε για να ξεπεραστεί η κρίση;
Εντάξει, σε όλα τα άλλα καλός είσαι, σε αυτό εδώ και έξι μήνες δεν έχεις δώσει μία απάντηση. Ούτε ένα γραμματάκι. Γιατί;
Η Μυρσίνη δεν αμφισβήτησε τον Νταλάρα, χάρηκε όπως άλλοι εαυίσθητοι δημοκράτες (της ΕΔΑ 2012 - ΣΥΡΙΖΑ) σαν κι εσένα για τις επιθέσεις που δέχθηκε. Είναι ο νέος τρόπος διαμαρτυρίας, ε; Να πας κι εσύ να πετάς γιαούρτια, να γίνει κι εσύ... αγωνιστής. Τι, μόνο από το facebook;