Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Καλημέρα, Αίγυπτο!

Τι μπορεί, αλήθεια, να είναι πιο όμορφο, πιο ευχάριστο, για ένα λαό, ο οποίος με τον αγώνα του ρίχνει έναν αδίστακτο και διεφθαρμένο δικτάτορα που κυβερνούσε επί τρεις δεκαετίες; Δεν είναι ανάγκη να είναι κανένας Αιγύπτιος για να χαρεί σήμερα, που ο Χόσνι Μουμπάρακ υφίσταται μόνο ως πολύ δυσάρεστη ανάμνηση στην όμορφη αυτή χώρα!
Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον στην Αίγυπτο. Όπως πολλοί άλλοι έτσι κι εγώ, αντιλαμβάνομαι πως τα πάντα είναι ρευστά, η κατάσταση αυτή τη στιγμή ελέγχεται από το στρατό και βέβαια ελοχεύει ο κίνδυνος τα πράγματα να μην πάνε καλά (όπως π.χ. με το Ιράν).
Όσο σίγουρο είναι πως η επόμενη ημέρα -ό,τι κι αν φέρει μαζί της- θα είναι δύσκολη για τον αιγυπτιακό λαό άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι σήμερα, αυτό το Σάββατο, η Αίγυπτος και όλος (σχεδόν) ο κόσμος γιορτάζει!
Ο αγώνας των Αιγύπτιων εμπνέει. Και μακάρι ο Μουμπάρακ να είναι ο πρώτος από μία σειρά τυρράνων που πέφτει. Ελπίζω ότι σύντομα θα δούμε κι άλλες χώρες απαλλαγμένες από αυταρχικά καθεστώτα, όπως την Κίνα, την Κούβα, τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, τη Λιβύη, το Λίβανο, τη Συρία (δυστυχώς, είναι πολλές...).

3 σχόλια:

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Την Ελλάδα και τον Γιωργάκη ξέχασες...

EgoEtsiToVlepo είπε...

Ο τύραννος έπεσε,
αν πέσει μαζί του και η τυραννία, τότε, ναι, θα είναι μια καινούρια μέρα !!
Το εύχομαι,το ελπίζω!

Πιγκουίνος είπε...

Απολύτως σωστή η παρατήρησή σου