Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τον μαστίγωσαν επειδή ήπιε αλκοολούχο ποτό!

Σε πολλές περιοχές του κόσμου ακόμη και οι πλέον στοιχειώδεις ελευθερίες απλώς δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα, λίγες ημέρες πριν από την έλευση του 2011, ένας άνδρας μαστιγώθηκε στο Ιράν γιατί κατανάλωσε... αλκοολούχο ποτό!
Το δημοσιεύμα, που ακολουθεί, είναι από το σάιτ του «Πρώτου Θέματος»:
«Ιρανός μαστιγώθηκε δημοσίως στην επαρχία Χουζεστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν, μετά τη σχετική καταδίκη που του επιβλήθηκε, επειδή κρίθηκε ένοχος ότι είχε καταναλώσει οινοπνευματώδες ποτό, μετέδωσε την Τετάρτη το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.
Ο Ιρανός -το όνομά του δεν δημοσιοποιήθηκε- δέχθηκε 80 χτυπήματα από μαστίγιο το Σάββατο σε πλατεία της πόλης Ραμσίρ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η κατοχή και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών απαγορεύονται στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν από την Επανάσταση του 1979. Στους παραβάτες επιβάλλονται, εκτός από τις ποινές μαστίγωσης, βαριά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης».

2 σχόλια:

evelina είπε...

Η Γέννησή Του ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως.
Καλές Γιορτές.

Ανώνυμος είπε...

δεν μου κανει καμμια εντυπωση. οι μπαμπουινοι στη ζουγκλα ετσι την βρισκουν. σκατα στο ισλαμ και στουσ αλητες που νομιζουνε οτι ειναι ανθρωποι. ισλαμ.οι διαβολοι με τα μαυρα βουτηγμενοι μεσα στα σκατά. η κολαση εχει ονομα. ΙΣΛΑΜ.γαμω την χιλιογαμημενη θρησκεια σας.Εξω απο την ευρωπη καθαρματα΄.ουστ κοπριτες