Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Το ελληνικό ποδόσφαιρο στηρίζει την εκστρατεία κατά του υποσιτισμού

Τις καλές πρωτοβουλίες, έστω και αν έχουν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, πρέπει να τις επαινούμε. Μόνο καλά λόγια μπορούμε να πούμε για την απόφαση των επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου να στηρίξουν την πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά του υποσιτισμού που προωθούν η EPFL (European Professinonal Football Leagues) και ο ΟΗΕ.
Έτσι, αποφασίστηκε η έβδομη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, να είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του υποσιτισμού, που δυστυχώς εξακολουθεί να πλήττει πολλές περιοχές του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε έξι δευτερόλεπτα χάνεται ένα παιδί, ενώ συνολικά ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό.
«Συνολικά σε όλη την Ευρώπη, 16 διοργανώτριες αρχές, περισσότεροι από 250 σύλλογοι, 125 γήπεδα και εκατομμύρια φίλαθλοι θα δηλώσουν τη συμπαράστασή τους σε έναν ιερό σκοπό, την καταπολέμηση της πείνας», δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, Βαγγέλης Μαρινάκης. Και πρόσθεσε: «Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στη συλλογή υπογραφών στην ιστοσελίδα www.1billionhungry.org».

Δεν υπάρχουν σχόλια: