Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Αγνωμοσύνη προς την Εθνική μπάσκετ και υποκρισία...

Δεν ξέρω αν η αγνωμοσύνη είναι χειρότερη από την υποκρισία ή το αντίθετο. Πάντως, εδώ στην Ελλάδα τα έχουμε και τα δύο.
Αφορμή για το σχόλιο αποτελεί η στάση πολλών Ελλήνων αλλά και μερίδας του Τύπου προς την Εθνική ομάδα μπάσκετ, η οποία απέτυχε στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.
Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό, συγκεκριμένα, ορισμένοι βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν... δηλητήριο προς τους παίκτες και τον προπονητή επειδή θεωρούν ότι κάθισαν και έχασαν στο ματς της πρώτης φάσης με τη Ρωσία προκειμένου να έχουν πιο εύκολο αντίπαλο στη φάση των «δεκαέξι».
Πολύ πιθανό να έγινε κι έτσι και για να λέμ
ε την αλήθεια, μάλλον αυτό συνέβη. Με μία ή μάλλον δύο διαφορές. Αφενός πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική -μάλιστα μετά από εμάς το έκανε και η Γαλλία- και αφετέρου αυτό συνέβη και πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας όταν η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από τη Γαλλία για να αποφύγει την Ισπανία. Στην Πολωνία το... κόλπο «έπιασε» και η Ελλάδα τελικά έφτασε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου αφού πρώτα νίκησε την Τουρκία. Πέρυσι, που τα πράγματα πήγαν καλά, όλοι αποθέωναν την Εθνική και κανένας δεν είπε το παραμικρό για το ότι έχασε ηθελημένα έναν αγώνα. Φέτος, όμως, που η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς η επιλογή αντιπάλου δεν μας βγήκε σε καλό, άρχισαν να... λιθοβολούν την ομάδα.
Χαρακτηριστικά είναι τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Goal», που βλέπετε. Πέρυσι, πανηγύρισε τη νίκη επί της Τουρκίας και το μετάλλιο, που ήταν προϊόν του «κόλπου», φέτος όμως «κράζει» και κάνει χαρακτηρίζει το «κόλπο»... κουτοπονηριά. Δηλαδή, το ίδιο ακριβώς πράγμα αντιμετωπίζεται διαφορετικά με βάση το αποτέλεσμα.
Μάλιστα, το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέκτησε την τρίτη θέση πέρυσι στην Ευρώπη «θάφτηκε» σε μία γωνιά της πρώτης σελίδας της εφημερίδας (ως πρώτο θέμα επιλέχθηκε η νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, σίγουρα πιο σημαντικό...), ενώ η φετινή αποτυχία έγινε βασικό θέμα. Και όλα αυτά για μία ομάδα που μας έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες, πολλά μετάλλια και πολλές χαρές.
Για αυτό ρωτάω: πρόκειται για υποκρισία ή αγνωμοσύνη; Ή και τα δύο;

6 σχόλια:

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Ποιο μπάσκετ μωρέ τώρα; Που αν δεν έβαζε τις βολές ο Καμπούρης ένα διστηλάκι το πολύ θα είχε!

Πάντως και οι δύο ομάδες που έκατσαν κι έχασαν από συμφέρον (Ελλάδα και Γαλλία) έπαιξαν τελικά με πιο δύσκολο αντίπαλο και βρίσκονται ήδη σπίτια τους. Δεν είναι τυχαίο.

Πιγκουίνος είπε...

Η Γαλλία πλήρωσε τη βλακεία της. Ήθελε να χάσει με έντεκα πόντους από τη Ν. Ζηλανδία και έχασε με δώδεκα. Έτσι, έπεσε πάνω στην Τουρκία και έστειλε εμάς στην Ισπανία.
Βγάζουμε λίγο... κομπλεξάκι με το μπάσκετ ή μου φαίνεται;

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

H Γαλλία πλήρωσε τη βλακεία της και η Ελλάδα την κουτοπονηριά της.

Κόμπλεξ; Αν θες, πες το κι έτσι. Αφύ μας έχουν πρήξει τόσα χρόνια οι δημοσιογράφοι του μπάσκετ με την επίσημη αγαπημένη... των Ισπανών.

Μήπως οι μπασκετικοί δεν βγάζουν κόμπλεξ με το ποδόσφαιρο;

Chris είπε...

Η εθνική μας με τον Γιαννάκη προπονητή, πέτυχε διακρίσεις και μας έδωσε ωραία ματς. Όμως ήθελε και θέλει δουλειά!! Γιατί σε πολλές περιπτώσεις, μας έβγαζε την ψυχή στο τελευταίο 5-λεπτό, για να πάρει κάποιον αγώνα!! Ε, και η τωρινή πορεία της δεν είναι κ ότι καλύτερο...
Επειδή όμως αυτή την εθνική έχουμε, αυτή και υποστηρίζουμε!

Ας κάνει ο προπονητής (ο τωρινός) καλύτερες επιλογές κ ας τους βάζει όλους να παίζουν κ όχι να τους κρατά στον πάγκο!

Αυτό όμως που με λύπησε, είναι η ανακοίνωση του Διαμαντίδη ότι αποχωρεί. Τον παρακολουθώ 9 - 10 χρόνια τώρα και είναι ο αγαπημένος μου παίχτης... Κρίμα που φεύγει (μήπως τελικά δεν φύγει;; ), καλή του συνέχεια στην ομάδα του.

Eva F. είπε...

Πιγκουίνε εδώ δεν θα αφήσω κανένα σχόλιο.... γιατί με την μπάλα δεν τα πάω καθόλου καλά!!!!!
Θέλω όμως να σε ρωτήσω από τις προηγούμενες αναρτήσεις σου τα σχόλια τα λαμβάνεις?......
Καλή εβδομάδα να έχεις!!!
Αν δεν μου απαντήσεις θα σου στείλω μία ταραντούλα!!!!!!
:)

Πιγκουίνος είπε...

Chris, συμφωνώ σε όλα. Και μένα μου άρεσε πολύ η Εθνική του Γιαννάκη.
Σε ό,τι αφορά τον Διαμαντίδη, ας ελπίσουμε πως θα το ξανασκεφτεί και θα επιστρέψει...
Γεια σου, Εύα. Λαμβάνω κανονικά τα σχόλιά σου αλλά και τις... απειλές σου. Μα να λες πως θα μου στείλεις ταραντούλα; Τς, τς...