Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Για αυτούς τους απολυμένους δεν θα κάνει κινητοποιήσεις το ΠΑΜΕ...

Εδώ και ημέρες περιμένω τις δυναμικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και τις καταγγελίες του για την αναίσθητη εργοδοσία της «Τυποεκδοτικής» που το καλοκαίρι απέλυσε 21 εργαζόμενους, ενώ προτίθεται να διώξει άλλους τόσους ως τον Οκτώβριο.
Μπα, μάλλον δεν θα βγουν στους δρόμους αυτή τη φορά οι λεβέντες του Περισσού. Αφού η αισχρή εργοδοσία, η οποία σκέφτεται μόνο το κέρδος και όχι τους εργαζόμενους και δρα στυγνά καπιταλιστικά, είναι το ίδιο το... ΚΚΕ! Οι υποκριτές τώρα θα σωπάσουν και δεν θα κάνουν πορείες και καταλήψεις.
Ούτε, φυσικά, θα απλώσουν πανό στην Ακρόπολη.
Κανένας δεν χαίρεται με τις απολύσεις όπου και αν γίνονται και όποιους και αν αφορούν. Και προσωπικά καταλαβαίνω ότι για να φτάσει το ΚΚΕ στο σημείο να διώξει κόσμο, πρέπει να έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση. Βέβαια, εδώ υπάρχει και αντίλογος. Δεν θα μπορούσε αντί να απολύσει εργαζόμενους, να ματαιώσει για μία χρονιά το φεστιβάλ της ΚΝΕ,
να «σώσει» λεφτά και να τους τα δώσει; Θα πάθαιναν τίποτα; (Επί τη ευκαιρία, στο φεστιβάλ φτασμένοι καλλιτέχνες σαν τον κομμουνιστή Διονύση Τσακνή θα αφιερώσουν κανένα τραγούδι στους απολυμένους της «Τυπεκδοτικής»;). Θα μπορούσαν επίσης να βγάλουν λίγες λιγότερες αφίσες τώρα στις εκλογές. Και από εκεί θα κέρδιζαν χρήματα.
Τέλος πάντων, δεν το έκαναν. Το θέμα λοιπόν είναι ότι από τη στιγμή που το ίδιο το κόμμα που λέει πως προστατεύει τους εργαζόμενους, τους απολύει, πώς θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να φωνάζει για τις απολύσεις σε άλλους χώρους; Πώς γίνεται όταν αυτό διώχνει κόσμο, να ζητάει από το κράτος ή από τις επιχειρήσεις να μην κάνουν το ίδιο όταν έρχονται -όπως και η «Τυποεκδοτική-» σε αδιέξοδο; Πώς είναι δυνατόν να καταγγέλει τους κακούς καπιταλιστές όταν συμπεριφέρεται ακριβώς όπως εκείνοι;

Και το χειρότερο είναι ότι το ΚΚΕ αντί να διδαχθεί από τη δική του άσχημη εμπειρία και να αντιληφθεί τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα συνεχίσει να υποκρίνεται και να επικρίνει τους κακούς εργοδότες που απολύουν κόσμο. Και παράλληλα, το ίδιο θα συνεχίσει κάνει και εκείνο...

Υποκριτές...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oi alloi mas viazoyn xronia kai sy asxoleise me to kke poy oyte 10 den pianei..... na mpoyn oi kleftes mesa kai ta lamogia kai meta milame kai g toys apolymenoys toy perisou

Ανώνυμος είπε...

Η κόρη μιας φίλης απολύθηκε πρόσφατα από την Τυποεκδοτική με το αιτιολογικό ότι η επιχείρηση δεν πάει καλά και πρόσχημα ότι η ίδια δεν είχε οικογενειακές υποχρεώσεις. Προφάσεις εν αμαρτίαις, πιγκουίνε. Χρόνια δούλευα στο ραδιόφωνο του Περισσού και γνωρίζω καλά τα του οίκου τους.
Η υποκρισία περισσεύει.

bubbles

χειροτεχνηματα λενα είπε...

Η πολιτικη ειναι τοσο βρωμικη απο οπου και να την πιασεις λερωνεσαι!!!!με οποιο χρωμα και να κυκλοφορει!!!

Πιγκουίνος είπε...

Φοβερό επιχείρημα Ανώνυμε. Ακόμη κι αν δεν σου αρέσει, όμως, θα ασχολούμαστε με το ΚΚΕ. Δυστυχώς για σένα, έχουμε δημοκρατία.
Να μπουν οι κλέφτες φυλακή αλλά παράλληλα θα μιλάμε για ό,τι θέλουμε και φυσικά και για το ΚΚΕ και τους εργαζόμενους που απολύει.

Ανώνυμος αλκοολικός είπε...

Συμφωνώ με Λένα. Ειδικά το πράσινο χρώμα όμως, είναι ό,τι χειρότερο κυκλοφορεί...