Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Μπράβο στον Αθηναϊκό!

Μας γεμίζουν ευρωπαϊκά Κύπελλα οι γυναίκες! Μετά την ομάδα πόλο του Εθνικού, χθες ο Αθηναϊκός κατέκτησε το Γιούροκαπ στο μπάσκετ. Χίλια μπράβο στην ομάδα αλλά και στον φίλο του Πιγκουίνου, Εαρινό Αγροφύλακα, που είναι φανατικός οπαδός του Αθηναϊκού!

3 σχόλια:

Εαρινός αγροφύλακας είπε...

Να υπογραμμιστεί ότι όλοι κι όλοι οι ελληνικοί σύλλογοι που έχουν σηκώσει ευρωπαϊκή "κούπα" είναι 10. Ανάμεσα τους δεν είναι σύλλογοι όπως ο Πανιώνιος ή ο Ηρακλής. Να υπογραμμιστεί ότι ο Αθηναϊκός ιδρύθηκε το 1917 ως Αθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός πήρε το σημερινό του όνομα στη δεκαετία του '20. Αρα στην πραγματικότητα ο Αθηναϊκός είναι ο αρχαιότερος σύλλογς της Αθήνας. Επίσης, ο Αθηναϊκός έχει 3 πρωταθλήματα χάντμπολ ανδρών και γυναικών και ισάριθμα κύπελλα, ένα νταμπλ μπάσκετ γυναικών και οσονούπω πάει για το δεύτερο, ένα ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ που σήκωσε πρόσφατα στο κλειστό της Εργάνης, έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ. Μόνο στο πινγκ πονγκ δεν έχουμε πάρει ακόμη τίποτε!...
Το δικό μας Ευρωπαϊκό έχει μεγαλύτερη ιστορική αξία από του Εθνικού, καθώς είναι το πρώτο ελληνικής γυναικείας ομάδας μπάσκετ.
Ο νταλκάς μας, βέβαια, είναι το ποδόσφαιρο, ας μην κοροϊδευόμαστε. Επτά χρόνια έχουμε βαλτώσει στη Δ' Εθνική. Άλλά τουλάχιστον χάρη στις κοπέλες ξαναγίναμε πρωτοσέλιδο και ξαναείδαμε τυπωμένο "Αθηναϊκάρα".
Μέγα λάθος που ο τελικός με τη Ναντέζντα έγινε στο κλουβάκι της Εργάνης. Επρεπε να επιλεγεί μεγαλύτερο γήπεδο -όχι βέβαια στο αχανές ΟΑΚΑ. Την περασμένη Πέμπτη δεν ικανοποιήθηκαν ούτε οι τρακόσιοι του Λεωνίδα παραδοσιακοί Αθηναϊκοί, ούτε οι Βυρωνιώτες που αγκάλιασαν την ομάδα είτε επειδή έχουν παιδάκια στις υποδομές του συλλόγου είτε επειδή το έχουν δει σαν πάρτι, ούτε οι πραγματικοί μπασκετάνθρωποι, ούτε οι φίλοι - φίλες και συγγενείς των αθλητριών, ούτε οι Βυρωνιώτες, Παγκρατιώτες και μη που ξαφνικά πήραν είδηση ότι κάτι... παίζεται με τον Αθηναϊκό, ούτε οι ουδέτεροι γενικώς κι αορίστως. Ανθρωποι από κάθε κατηγορία από τις προαναφερθείσες έμειναν εκτός γηπέδου και αρκετοί εξ όσων... τρούπωσαν το είδαν κυριολεκτικά στο ένα πόδι. Και η φιέστα θα ήταν καλύτερα οργανωμένοι, ώστε να μην ασχολούνται οι άνθρωποι του συλλόγου, ο δήμαρχος και τα "δημαρχόσκυλα" με λίστες και το ποιος θα μπει και πού θα κάτσει. Ακόμη και σήμερα κανείς δεν έχει καταλάβει πώς μπορούσες να εξασφαλίσεις κάθισμα στο γήπεδο. Με πρόσκληση; Μέσω λίστας; Με... μπάρμπα στην Κορώνη; Κι αυτοί που κατέλαβαν τις θέσεις από τι ώρα είχαν πάει στην Εργάνη. Πάντως, μία ώρα πριν την έναρξη το γηπεδάκι είχε ήδη δεκάδες υπεράριθμους.
Και κάτι τελευταίο. Εγώ πήγα ως οπαδός και μπήκα... περιπετειωδώς οπαδός και η ηδονή μου είναι ότι η Ιστορία θα γράψει ότι ο ΑΘΝΕ είναι Κυπελλούχος Ευρώπης, όμως να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους: Βασιλακόπουλος...
Πριονοκορδέλα τις πέρασε η διαιτησία τις Ρωσίδες. Και για μία ακόμη φορά, η... μασονία των μπασκετικών δημοσιογράφων δεν έγραψε -εις το όνομα του... εθνικού συμφέροντος- δεν έκανε ούτε νύξη! Οπως, για να είμαστε 100% δίκαιοι, δεν θα έκαναν ούτε οι συντάκτες του ποδοσφαίρου σε ανάλογη περίπτωση.
Αφού είχαμε νικήσει με 8 πόντους διαφορά στη Ρωσία και ο... Βασιλακόπουλος δικός, δεν πήγαμε εκ του ασφαλούς τον δεύτερο τελικό σε μεγαλύτερο γήπεδο; Διότι η ομάδα είναι δημιούργημα του δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά. Εκλογές πλησιάζουν κάνει τη σπέκουλά του. Ο τελικός εντός των ορίων του Δήμου Βύρωνα. Το Ευρωπαϊκό στην Εργάνη. Στο κλειστό που επί δημαρχίας του κατασκευάστηκε. Απ' ό,τι έμαθα, αυτός είχε στυλώσει τα πόδια να μην αναζητηθεί άλλη έδρα (κάτι είχε ειπωθεί για Ελληνικό).
ΥΓ.: Ματσαμπλόκο, κάνε μόκο / Ευρωπαϊκό θα δεις μόνο αν χαπακωθείς!

Πιγκουίνος είπε...

Δεν είναι πιθανό να προτίμησαν την Εργάνη για αγωνιστικούς λόγους; Επειδή, π.χ. ξέρουν πιο καλά το γήπεδο;

Εαρινός αγροφύλακας είπε...

Αφού παίζαμε εκ του ασφαλούς λέμε, με +8 στη Ρωσία και τον Βασιλακόπουλο...