Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Δεν ξανατρώμε Κιτ Κατ!

Η Κιτ Κατ ήταν από τα αγαπημένα γλυκά του Πιγκουίνου. Μέχρι που έμαθε -από την Greenpeace- ότι για την παραγωγή του, η Nestlé έκανε συμβόλαιο με μία εταιρεία, τη Sinar Mas, η οποία καταστρέφει τα τροπικά δάση της Ινδονησίας προκειμένου να την προμηθεύσει με φοινικέλαιο (συστατικό της Κιτ Κατ). Σύμφωνα με την οργάνωση, αυτή η καταστροφή φέρνει κοινωνικές και ανθρωπιστικές αδικίες, την εξαφάνιση των τελευταίων ουραγκοτάγκων και συμβάλει στις κλιματικές αλλαγές.
H Nestlé είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ροφημάτων στον κόσμο και χρησιμοποιεί φοινικέλαιο για μεγάλη γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου και του Kιτ Κατ. Η εταιρεία ομολογεί πως έχει σχεδόν διπλασιάσει την ετήσια χρήση φοινικέλαιου τα τελευταία τρία χρόνια.
Η Greenpeace ζητά από τη
Nestlé να σταματήσει να αγοράζει φοινικέλαιο από εταιρείες που καταστρέφουν τροπικά δάση, να ακυρώσει τα συμβόλαια με τους χειρότερους προμηθευτές όπως η Sinar Mas και να δεσμευτεί μαζί με τη βιομηχανία φοινικέλαιου και την κυβέρνηση της Ινδονησίας για την προστασία του δάσους της χώρας.
Μέχρι να γίνει αυτό, κομμένη η Κιτ Κατ και οτιδήποτε έχει την υπογραφή της
Nestlé.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ κι εδώ.

Have a break? from Greenpeace UK on Vimeo.

2 σχόλια:

dalibu είπε...

Ε οχι!Τι μας κανεις τωρα!
Κομμενο το kit kat?Κομμενα και τα διαλλειματα!

Πιγκουίνος είπε...

Έλα, όλο και κάτι άλλο θα βρεις για να κάνεις διάλλειμα!