Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ένα ανθρωπάκι με το όνομα Πολλάκης (και οι ακόλουθοί του)


Ένα σκουπίδι της πολιτικής, ένας απατεώνας δήμαρχος -κατά δήλωσή του, αφού κρατούσε διπλά βιβλία-, ένα θρασύδειλο ανθρωπάκι που για να κρατήσει τη θέση του στην κυβέρνηση ψήφισε τα μνημόνια που κάποτε καταριόταν, τα έβαλε και πάλι με τους δημοσιογράφους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του τσίρκου που κυβερνά τη χώρα, ο Παύλος Πολάκης, μίλησε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος σε περιστατικό του περασμένου Δεκεμβρίου όταν σε συνέντευξη Τύπου είχε διαπληκτιστεί φραστικά με δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, είπε: «Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου!».
Η φράση αυτή άρεσε στο ακροατήριο του γραφικού και ψευτόμαγκα Κρητικού (λογικό), το οποίο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επευφημίες. Το ίδιο συνέβη και όταν ο Πολλάκης έκανε λόγο για «βοθροκάναλα της διαπλοκής», φράση που παραπέμπει ευθέως στη ρητορική της Χρυσής Αυγής, η οποία συχνά αναφέρεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με τον όρο «τσοντοκάναλα».
Όλοι αυτοί, όπως προκύπτει, το ίδιο πράμα είναι. Όπως και εκείνοι που ενώ βλέπουν όλα αυτά, ενώ αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, δεν λένε το παραμικρό, δεν κατακρίνουν και κρατάνε αποστάσεις γιατί δεν θέλουν να τα βάλουν με τον... αριστερό σύντροφό τους. 
Ψέματα, αυτοί είναι χειρότεροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: