Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η «Αυγή» αποκαλύπτει το παρασκήνιο της γελοιογραφίας Χαντζόπουλου!

Από την επίθεση της κομματικής «Αυγής» στον γελοιογράφο των «Νέων», Δημήτρη Χαντζόπουλο για ένα σκίτσο του με τις αγωνίστριες Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή:
«Εκείνο που έκανε τέλειο τον εξευτελισμό του Χαντζόπουλου ήταν ότι το σκίτσο του ταυτίστηκε με το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμπε εκείνη την ημέρα το καθεστώς. Η εντολή ήταν σαφής: Επιτεθείτε στην Κωσταντοπούλου, την Μακρή και την Τζάκρη, αξιοποιώντας το γεγονός ότι είναι νέες γυναίκες, εξοντώστε τις ενοχλητικές με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Το αφεντικό διέταξε και ο Χαντζόπουλος εκτέλεσε και μάλιστα μετά χαράς». 
Το απόσπασμα (από άρθρο που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Ανανδρανιστάκη), παρατίθεται για να καταδειχθεί ότι ενίοτε υπάρχουν... σοβαρά κείμενα που μας κάνουν να γελάμε πολύ περισσότερο ακόμη και από γελοιογραφίες κορυφαίων καλλιτεχνών, όπως ο Χαντζόπουλος. Πού σύμφωνα με τον Ανανδρανιστάκη, μάλλον δέχθηκε τηλεφώνημα από το... καθεστώς με τη διαταγή να «χτυπήσει» τις δύο επαναστάτριες και μετά δημιούργησε τη γελοιογραφία. Και μάλιστα «μετά χαράς», γιατί η «Αυγή» το ξέρει και αυτό!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γ. Κυρίτσης - "Αυγή"

Ο σκιτσογράφος των Νέων κύριος Δημήτρης Χαντζόπουλος στη σημερινή του γελοιογραφία στη σελ. 9 των Νέων αναπαριστά την παρουσία των βουλευτών Ραχήλ Μακρη και Ζωής Κωσταντοπούλου το Σάββατο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ως χορευτικό σόου με pole dancing σε στριπτιτζάδικο, όπου το κοινό χειροκροτεί τις δυο κοπέλες ενόσω αυτές κάνουν σέξι κόλπα στη σκηνή.
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Χαντζόπουλος ζωγραφίζει καλά και δεν έχει ανάγκη επεξηγήσεων, ο ίδιος αισθάνεται την ανάγκη να γράψει ως διάλογο των θαμώνων του στριπτιτζάδικου: "Δεξιά είναι η Ραχήλ και αριστερά η Ζωή, λέει ο ένας θαμώνας. Κάνουν κ κάτι άλλο; Ρωτάει ένας άλλος. Άκουσα ότι κάνουν και μηνύσεις, αλλά καλύτερα να ρωτήσετε τον σερβιτόρο", απαντά ο πρώτος παραπέμποντας ευθέως στην καταναγκαστική εκπόρνευση των κοριτσιών που συνηθίζεται σε τέτοια μαγαζιά.
Ας παρακάμψουμε τον σεξισμό και την ευκολία με την οποία ο υπάλληλος του κου Ψυχάρη, χαρακτηρίζει τις αντιπάλους του αφεντικού του πουτάνες. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Χαντζόπουλος ότι, ακόμα και στην εφημερίδα που εργάζεται, το χιούμορ καταξιώνεται κοινωνικά μόνο όταν είναι εναντίον του ισχυρού και υπέρ του αδυνάτου. Στην αντίθετη περίπτωση πρόκειται για το χιούμορ του γελωτοποιού της αυλής που κουνάει κουδουνίστρες για να γελάνε οι βασιλιάδες και οι αυλικοί.

Πιγκουίνος είπε...

Καλό και αυτό, αν και λιγότερο διασκεδαστικό από το κείμενο της ανάρτησης...