Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«Πιγκουίνε, είσαι πληρωμένος καραγκιόζης, τεμπέλης, απαίδευτος, καθυστερημένος, αποτυχημένος...»

Πριν από λίγες ημέρες ένας Skandalo, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα σε ανάρτηση (αναδημοσίευση άρθρου, στην πραγματικότητα) του σάιτ.
«Τύπε, για κάποιον που έχει αξιοθρήνητα χαμηλή επισκεψιμότητα σύμφωνα με τη διαδικτυακή μηχανή μέτρησης Alexa, είναι άξιο απορίας πως συνεχίζεις να γράφεις τη μια μαλακία μετά την άλλη.
Ίσως απλά να είσαι άλλος ένας πληρωμένος διαδικτυακός καραγκιόζης προπαγανδιστής. Πιθανότερο όμως είναι να είσαι απλώς διανοητικά καθυστερημένος, κοινωνικά απαίδευτος και επαγγελματικά αποτυχημένος. Το στοιχείο του χαρακτήρα σου που υπερκαλύπτει όλα τα παραπάνω είναι ο κρυπτοφασισμός.
Γι'αυτό και οι μισές σου αναρτήσεις είναι αναδημοσιεύσεις κειμένων & εικόνων. Πέρα από τεμπέλης όμως είσαι επιπροσθέτως και φιλοχρήματος/επίδοξος νεόπλουτος. Δεν εκπλήσσει λοιπόν που έχεις γεμίσει το ιστολόγιό σου με διαφημίσεις παντός αηδίας (ενδεικτικά αναφέρω το banner τυχερών παιγνίων).
Να ευχαριστείς τον Harddog που έτυχε να σε παραθέσει σε ένα από τα κείμενά του. Ή μάλλον να μην τον ευχαριστείς διότι με τις μαλακίες που γράφεις και που επιβεβαιώνουν το λόγο που 'δεν σε διαβάζει ούτε η μάνα σου' (κατά τη λαϊκή έκφραση), θα επιβεβαιώσεις όσους θεωρούν ότι για την κρίση ευθ΄θνεται ο μέσος μαλάκας Έλληνας ψηφοφόρος.
ΥΓ. Περιμένω να σε πετύχω σε κάποια συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Εσύ θα υπερασπίζεσαι τον μαχαιροβγάλτη νεοναζί του Μοναστηρακίου και την 'θεωρία' των δύο άκρων, ενώ εγώ θα εξηγώ το ρητό 'Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο στους φασίστες'».
Φυσικά, σε τέτοια κείμενα δεν απαντάς, δεν υπάρχει λόγος, δεν υπάρχει νόημα. Απλώς, τα αγνοείς... 
Αξίζει, όμως, όλοι οι υπόλοιποι να παρατηρήσουμε -μιας και προσφέρεται για κάτι τέτοιο- πώς σκέφτονται και πώς εκφράζονται οι φανατισμένοι, οι εκπρόσωποι των άκρων (στην περίπτωσή μας του αριστερού). Χωρίς να γνωρίζει εκείνον που δημοσιεύει τις αναρτήσεις, δημιουργεί στον εγκέφαλό του ένα σωρό γελοίες θεωρίες που συνδέονται με χαρακτηρισμούς και βρισιές όπως αυτοί της δεύτερης και της τέταρτης παραγράφου του παραπάνω παραληματικού κειμένου.
Επαναλαμβάνω, όλα αυτά τα γράφει για κάποιον που δεν γνωρίζει! Με απίστευτα άλματα λογικής (π.χ. «το στοιχείο του χαρακτήρα σου ... είναι ο κρυπτοφασισμός» και «Γι' αυτό και οι μισές σου αναρτήσεις είναι αναδημοσιεύσεις κειμένων & εικόνων»!!!), με παγιωμένη την πεποίθηση πως όποιος διατυπώνει διαφορετική άποψη από τη δική του είναι πληρωμένος (!), καραγκιόζης, καθυστερημένος κλπ. ακόμη και με καταγγελία των διαφημίσεων στο πλάι του σάιτ, προσπαθεί να χλευάσει τον «άλλον», αντί να του απαντήσει με επιχειρήματα. Δεν έχει ούτε ένα. Κύριο χαρακτηριστικό των άκρων όλα τα παραπάνω, τα διαπιστώνουμε και σε αυτήν την περίπτωση.
Και το βασικό, η καταφυγή στη βία, στο υστερόγραφο. Θα εξηγεί, λέει, το ρητό «'Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο στους φασίστες». Όλοι προφανώς αντιλαμβανόμαστε τι είδους «εξηγήσεις» εννοεί. Και το «αστείο» είναι πως αυτοί που «εξηγούνται» με τον απόλυτα φασιστικό αυτόν τρόπο, με το ξύλο δηλαδή, θεωρούν εαυτούς προστάτες της δημοκρατίας...

11 σχόλια:

VAD είπε...

Εσένα περιγράφει,ρε Πιγκουίνε;;;Καλά,πώς σε κατάλαβε;:)))
-Εκεινο το "παντός αηδίας" σχίζει,
και γμτ τον Τζάρτζανο:)))

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

Η δική μου απορία είναι τι είναι η Alexa!

Πιγκουίνος είπε...

Ναι, VAD εγώ είμαι αυτός που περιγράφει. Χωρίς να με γνωρίζει!..
Συμμορίτη, το Alexa είναι εφαρμογή που μετρά την επισκεψιμότητα και δημοτικότητα ενός site στο διαδίκτυο σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο.

VAD είπε...

Η alexa πληρωνεται και σου κανει 100000 επισκεψεις κάθε μερα,ετσι ανεβάζεις την επισκεψιμότητα του ΄σαιτ σου,αυτο εκανε και το πάλαι ποτέ Τρωκτικό,και διαφήμιζε οτι δεχόταν 1500000 επισκεπτες καθημερινώς :)

Πιγκουίνος είπε...

Α, ναι; Δεν το γνώριζα. Θα δημιουργήσω ένα κονδύλι για να εκτοξευθεί το μπλογκ στα ύψη!

Συμμορίτης ο κονσερβοκούτης είπε...

Και μπορεί ο καθένας να μπει σε αυτό το Alexa και να πληροφορηθεί την κίνηση του ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ μπλογκ; Χωρίς κωδικούς και τα ρέστα; Γιατί αν κατάλαβα καλά, αυτό έκανε ο τύπος.

dont remain silent είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΓΚΟΥΙΝΑΚΟ.. Ωραία <> έγραψε ο τύπος.

dont remain silent είπε...

Ωραία ανέκδοτα έγραψε ο τύπος.

Πιγκουίνος είπε...

Ευχαριστώ, πατρίδα!
Εμείς τα είπαμε τηλεφωνικώς Συμμορίτη.

Φθινοπωρινός αγροφύλαξ είπε...

Εδώ που τα λέμε, ως προς το πολιτικό σκέλος ο Scandalo δεν έχει και πολύ άδικο για τον Πιγκουίνο

Πιγκουίνος είπε...

Και του αξίζει λιντσάρισμα...