Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Αυτός ο άνδρας πρόκειται να πεθάνει». Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο που σόκαρε τις ΗΠΑ

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «New York Post» έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις αλλά και συζητήσεις στις ΗΠΑ. 
Η τεράστια φωτογραφία της αμερικανικής εφημερίδας δείχνει τον 58χρονο Κι Σουκ Χαν ελάχιστες στιγμές πριν τον παρασύρει ο συρμός του μετρό της Νέας Υόρκης και τον τραυματίσει θανάσιμα. Μάλιστα, ο τίτλος που συνοδεύει την εικόνα είναι «Αυτός ο άνθρωπος πρόκειται να πεθάνει».
Τον άτυχο άνδρα έσπρωξε στις γραμμές ψυχοπαθής μετά από καυγά και παρότι προσπάθησε να επιστρέψει στην αποβάθρα για να προλάβει το τρένο, δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έχασε τη ζωή του. 
Τη σοκαριστική σκηνή απαθανάτισε ο φωτογράφος Ρ. Ούμαρ Αμπάσι, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο και έδωσε τις εικόνες στην «Post» όπου εργάζεται. Δέχθηκε σκληρή κριτική από πολλούς, που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να αφήσει την κάμερά του και να βοηθήσει το θύμα να ανέβει στην αποβάθρα. Δριμύτατη κριτική υπήρξε και προς την εφημερίδα επειδή δημοσίευσε τη συγκεκριμένη φωτογραφία.
Ο Αμπάσι απάντησε στις κατηγορίες λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως ήταν πολύ μακριά από τον Χαν και δεν θα ήταν δυνατόν να τον βοηθήσει. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι βγάζοντας τις φωτογραφίες ευελπιστούσε πως ο οδηγός του συρμού θα έβλεπε το φλας ως σινιάλο, θα αντιλαμβάνονταν την κατάσταση και θα έκανε κάποια προσπάθεια για να αποτρέψει το κακό.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι πολλοί άλλοι που βρίσκονταν κοντά στο θύμα, δεν έκαναν κάτι για να τον ανεβάσουν στον διάδρομο παρότι μπορούσαν και εξέφρασε την απορία του για τη συμπεριφορά τους.
Εντούτοις, τα όσα ανέφερε, δεν φαίνεται να έχουν πείσει τους Αμερικανούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν κατακλύσει με αρνητικά σχόλια το σάιτ της εφημερίδας και τα κοινωνικά δίκτυα.

3 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Το διαβασα. Γεμισε ο τόπος ψυχοπαθείς. Τι φταίει ο αθώος κόσμος να χάνει την ζωή του;

dont remain silent είπε...

Κανίβαλοι και ανθρωποφάγοι, ιδού ο πολιτισμός μας. Αίσχοοοοοοοοοος..

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Μπροστά στο πρωτοσέλιδο του Εθνους, τον Αύγουστο του '89, με το καμμένο παιδάκι (από την αεροπορική τραγωδία στη Σάμο), αυτό είναι πταίσμα...