Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Στο έλεος του Θεού και στο φιλότιμο ενός μόνο αγροτικού ιατρού η Σέριφος

Το πολύ ενδιαφέρον κείμενο που ακολουθεί, το έστειλε η καλή φίλη του Πιγκουίνου, Κάτια. Ελπίζω το θέμα να απασχολήσει τους αρμόδιους ώστε να πράξουν τα δέοντα.
«Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του δήμου και των 1.450 κατοίκων της Σερίφου, για την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νησί, η Πολιτεία αδιαφορεί επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία.
Είναι η πρώτη φορά, που την υγεία των κατοίκων ολόκληρου του νησιού, καλείται να καλύψει μόνο ένας ιατρός και αυτός αγροτικός. Ποτέ, άλλοτε στο παρελθόν η Σέριφος δεν βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση εγκατάλειψης. Ποτέ, άλλοτε στο παρελθόν οι κάτοικοι δεν ένιωσαν τόση απελπισία και απομόνωση. Ολόκληρο το νησί, βρίσκεται στο έλεος του Θεού και στο φιλότιμο ενός αγροτικού ιατρού.
Παρότι, από τον περασμένο Φεβρουάριο ο δήμος και οι κάτοικοι του νησιού κάνουν απεγνωσμένα εκκλήσεις στο αρμόδιο υπουργείο για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν, ουδείς έχει ανταποκριθεί.
Ο μοναδικός αγροτικός ιατρός που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νησί, εργάζεται ακατάπαυστα ολόκληρο το 24ωρο, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα απλά και επείγοντα περιστατικά.
Την ίδια στιγμή, ο παιδίατρος που υπηρετούσε στο Π.Π.Ι. Σερίφου, μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία, αφήνοντας ακάλυπτα όλα τα παιδιά του νησιού. Μάλιστα, η κατάσταση τείνει να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο καθώς μπαίνουμε στη θερινή περίοδο και ο πληθυσμός του νησιού αναμένεται να υπερτριπλασιαστεί».

1 σχόλιο:

Εαρινός αγροφύλαξ είπε...

Κυκλάδες δεν είναι μόνο η Μύκονος!