Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Τι κάνεις, λοιπόν, όταν η ζωή σου έχει γίνει σκατά;

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι φτάνεις στο απόλυτο αδιέξοδο. Ότι (υποθετικά μιλάμε...) αυτό για το οποίο παλεύεις χρόνια τώρα και το οποίο θεωρείς πως είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να δώσει νόημα στην ύπαρξή σου, χάνεται οριστικά.
Όταν π.χ. σκέφτεσαι ότι πριν από ακριβώς μία εβδομάδα βίωνες αυτό (ή περίπου αυτό) που κάποτε ονειρευόσουν και τώρα αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι κάτω από δέκα στρώματα... σκατά, τι κάνεις; Ιδού η ερώτηση προς όποιον ενδιαφέρεται. Ακριβώς αυτή: τι κάνεις, πώς αντιδράς σε μία τέτοια κατάσταση;
Πας ταξίδι για κάποιο διάστημα για να δοκιμάσεις να «ισιώσεις»; Τα αφήνεις όλα πίσω και σηκώνεσαι και φεύγεις και πας κάπου για να δοκιμάσεις να κάνεις νέα αρχή; Πας στο... Άγιο Όρος; Πας στο... διάολο; Που πας, τι κάνεις;
Τι προτείνεις λοιπόν;
(Απαντήσεις του στυλ «όλα θα πάνε καλά, όλοι περνούν τέτοια» κλπ. θεωρούνται εκ των προτέρων εκτός θέματος. Τώρα μιλάμε σοβαρά).
Α, πώς το ξέχασα; Καλό μήνα!

13 σχόλια:

Νίκος Ματσαμπλόκος είπε...

Με τρομάζεις....

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλτατε τι τρέχει πρωτομηνιάτικα;
Επ!ψηλά το κεφάλι!Ακολούθα τη λύση που προτείνεις εσύ ο ίδιος,κάνε μια νέα αρχή.Αυτό που λένε "κάθε εμπόδιο για καλό" σε πληροφορώ ισχύει.
Να ξέρεις ότι πάντα υπάρχουν και τα χειρότερα!Χαμογέλα και δες τη ζωή με αισιοδοξία.Καλό μήνα,μόνο η υγεία είναι υπέρτατο αγαθό.

Ελενα καπακιώτου είπε...

πιγκουινο μου...

αν δεν περασεις
και αυτο το μονοπατι...
με τα σκατα που λες....
δεν θα δυναμωσεις....
εσυ περασε το...
δυναμωσε...
και οταν επιστρεψεις τα λεμε....

ισως φιλε να ειναι
η αρχη ενος τελους....


καλο μηνα ναχεις και καλο σαββατοκυριακο

Κράμα είπε...

Περιμένεις!!!!
Και στήνεις άλλη σκηνή σε άλλη παραλία πιο καθαρή χωρίς σκατα!
Και μην ξεχάσεις να μαζεψεις και τα κουβαδάκια σου!


Φιλιά

Μεταφορεύς είπε...

Σκέψου ότι μπορεί να κερδίσεις από κάποιες δικαστικές υποθέσεις λεφτά...
Σκέψου ότι η Λάρισα μετά τη «σφαλιάρα» από τη Ρέικιαβικ, μπορεί να ξαναβγεί πρωταθλήτρια...
Σκέψου ότι μπορεί να συναντήσεις την Κάμερον Ντίαζ στο μετρό και να σου την πέσει...
Σκέψου ότι βρίσκεις μία δουλειά με 20.000 μισθό...
Σκέψου ότι αν ακολουθήσεις αναχωρητικό βίο ο Φοίβος Δεληβοριάς θα χάσει έναν μόνιμο ακροατή - θαμώνα των μαγαζιών όπου τραγουδάει...
Σκέψου τον Μάριο που θα κλείνει ραντεβού σε πολιτικά γραφεία για να σου εξασφαλίσει επίδομα ερωτικής απογοήτευσης...
Σκέψου τους καλόγερους στο Αγιον Ορος, όπου θθα χτυπάει κάθε τρεις και λίγο το τηλέφωνο της μονής και θα είναι ο Βραϊμ. να σου δώσει θέματα («Πάρε, πατέρα Παϊσιο να σου μιλήσει για τη Σλόβαν Μπρατισλάβας)...
Σκέψου, τα δύσμοιρα Καμερουνεζάκια, Βιετναμεζάκια, Ινδάκια, Πακιστανάκια, που θα χάσουν τον άνθρωπό τους...
Σκέψου τους χιλιάδες Ινδονήσιους επισκέτες του μπλογκ που δεν θα διαβάζουν τις ιδεολογικές αντιπαραθέσεις για τη φιλανθρωπική δράση της Μία Φάροου...
Σκέψου τον Ματσαμπλόκο, που φοβάται ότι μπορεί να κάνεις το απονενοημένο...
Σκέψου... εμένα, που υφίσταμαι τον Ματσαμπλόκο!
Σκέψου τις γκόμενες, τις επόμενες, που περιμένουν να πάρουν αιρθμό προτεραιότητας...
Σκέψου τις επόμενες ερωτικές απογοητεύσεις, που θα είναι οδυνηρότερες...
Σκέψου τις χιλιάδες, εκατοντάδες, εκατομμύρια φίλες σου...
Σκέψου τις προσεχείς εκλογές όπου ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης μπορεί να κριθεί, κυριολεκτικά, σε μία ψήφο...
Σκέψου, ότι δεν φταίμε τίποτε εμείς να μοιραζόμαστε το ψυχοπλάκωμά σου...
Σκέψου τι θα γίνει άμα σε πετύχω από κοντά...

Showbitch είπε...

Τόση μαυρίλα ούτε το φουγάρο της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα. Τι τρέχει penguin;Πέσαν τα παγοθραυστικά έξω ή λιώσαν οι πάγοι; Έλα να συνερχόμαστε! Κι εγώ διαβάζω Καρυωτάκη στα κάτω μου -αυτό κι αν είναι ανωμαλία- αλλά εσύ το παράκανες... Άκου τη "Δικαίωση"! Ξεκουβάλα και πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις κι οι φαναρτζήδες λείπουν σε διακοπές.Η ζωή είναι μικρές, μικρούλες ευτυχισμένες στιγμές, και αυτό είναι το μεγαλείο της και είμαστε αχάριστοι και τυφλοί όταν τις σκεπάζουμε με το πέπλο της γκριζοκαθημερινότητας. Για αρχή θα σου συνιστούσα κάτι πιο ελαφρύ σε ποίηση. Για δες αυτό της αξιοπροσέκτου ποιήτριας τε και αοιδού Έφης Σαρρή: "Αφρικανέ Αφρικανέ έλα να κάνουμε κονέ". Μη προσπαθήσεις να πιάσεις το βαθύτερο νόημα γιατί είναι τόοοοσο βαθύ που θα πνιγείς. Μπουχαχαχα! Ψηλά το κεφάλι και το ηθικό "Δε θα πεθάνουμε ποτέ κουφ...α νεκροθάφτη"

bubbles είπε...

Πιγκουινάκο μου...μόλις είδα την ανάρτησή σου και στενοχωρήθηκα. Με πληγώνει ειλικρινά όταν βλέπω ότι βιώνουν κι άλλοι άσχημα πράγματα. Δεν μπορώ να σου δώσω καμία συμβουλή γιατί δεν έχει νόημα. Κι εσύ άλλωστε που δικαίως ζητάς να μην σου δώσουμε τις τετριμένες συμβουλές τύπου "ψηλά το κεφάλι" κλπ. εσύ ο ίδιος κάτι ανάλογο με είχες συμβουλέψει σε ένα πρόσφατο αντίστοιχο ποστ μου μαύρης μαυρίλας. Βέβαια, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους φίλους μας για την καλή τους προαίρεση. Εγώ απλα θα σου πω ότι την άκρη δεν την έχω βρει. Παραμένω σε αδιέξοδο και η ψυχολογία μου είναι τα σκατά που περιγράφεις. Αυτό που έχω να συμπεράνω είναι ότι εάν δεν αλλάξουν οι πραγματικές συνθήκες που σε κάνουν σκατά, τίποτε δεν θα αλλάξει την κακή ψυχολογική διάθεση. Απλά μαθηματικά. Το θέμα λοιπόν-κατά την άποψή μου- είναι να σταματήσει το κακό. Ολα τα άλλα είναι ....ευχολόγια.

Ανώνυμος είπε...

Μικρε να ζυγισεις τα μεγαλα λογια σου και μετα να τα λες...Γιατι φίλε μου το μυαλο σου παραμονευει να στα υλοποιήσει... Και ευχομαι ποτέ να μη σου δειξει το απόλυτο αδιεξοδο...
ΩΣΤΟΣΟ
Μετα τις συμβουλες-σκεψεις-απειλες του δολιοφθορέα της... ψυχικης υγειας που (αντε) προσυπογραφω, θα καταθεσω και γω μια σκεψη- συμβουλή η οποια ακουει στο ονομα ΡΕΒΕΚΑ!
Και μιλαω πολύ σοβαρα...

Απομαριος

Θερινός αγροφύλακας είπε...

Εφτασες στο σημείο να σου συστήνει ο Ανώνυμος (αλλά ευκόλως αναγνωρίσιμος) επίσκεψη στη Ρεβέκκα, που επαγγέλλεται ψυχο... τέτοια. Εφτασες στο σημείο να... κινητοποιείς έναν ολόκληρο στρατό φίλων και γνωστών, που ανησυχούν μη τυχόν κάνεις παραστράτημα. Εφτασες στο σημείο να μην αναρτάς κανένα θέμα στο μπλογκ σου από την ημέρα που ένιωσες τη "στραβή". Εφτασες στο σημείο να μετατρέψεις το μπλογκ σε... group therapy! Εφτασες στο σημείο να σε οικτίρουν και τα τσιμέντα! Και όλα αυτά γιατί; Θα σου απαντήσω εγώ: διότι είσαι μαλ... θακός! Η θεραπεία είναι μία... Και δύο, δηλαδή, να είναι (οι... Μολδαβές!), δεν πειράζει! Επίσης, ν' αρχίσεις το κάπνισμα. Μην ακούς κουταμάρες ότι βλάπτει την υγεία. Δηλαδή, εσύ σ' αυτή τη φάση που βιώνεις εδώ και κάτι χρόνια είσαι υγιής; Μπορείς ακόμη να πιεις και κάνα ποτό. Τι φοβάσαι; Μη χάσεις τον έλεγχο κι αισθανθείς καλύτερα; Μη χαθεί το επάγγελμα που δημιούργησες, του... πέγκουιν σίτερ; Με χιλιάδες κορίτσια να χαρίζουν στοργή και... Προδέρμ (αλλά μόνο αυτά) στο καημένο το παιδί; Τι θα πει είμαι στις μαύρες μου; Τι Καρυωτάκης και παπαριές εις το τετράγωνο; Ξεκόλλα, μαλ... θακέ! Αν δεν ξεκολλήσεις, βλέπω να σε στέλνουν στις Ρεβέκκες, να σε πλακώσουν στα χάπια και... χαίρετε! Διότι, ούτε ν' αυτοκτονήσεις σαν άνθρωπος δεν σ' αφήνουν σήμερα. Πρέπει να πάρεις καμιά χιλιάδα συνταγές, να σου χτυπήσουν καμιά εκατοστή ενέσεις απ' αυτές που κάνουν στους σχιζοφρενείς και το φάρμακο χύνεται σαν με χρονοδιακόπη στον οργανισμό, και μετά να σε στείλουν!
Δηλαδή, τι περιμένεις; Να χωριστούμε σε ομάδες για τον Δεκαπενταύγουστο; Αλλος στην Τήνο, αλλος στη Σουμελά, άλλος στην Εκατονταπυλιανή... Να κλαίμε γοερά και γονυπετείς για να κάνει η Παναγία το θαύμα της και να σε γειάνει; Βάλε, λοιπόν, στο μπλογκ σου ένα ωραίο δροσερό θέμα, π.χ. Χάρη Σιανίδη από τη Μύκονο, Μάριο από την Κινέττα, Ματσαμπλόκο από τη Λούτσα να γκρινιάζει επειδή ένα μυρμηγκάκι του γαργαλάει την πατούσα στην αμμουδιά... Ξεκόλλα!

Unknown είπε...

Όλα σκάλα και ανάποδα...μάζεψε όσα μπορείς λεφτά και φυτά σε ναρκωτικά και βίζιτες.

Unknown είπε...

Όλα σκάλα και ανάποδα...μάζεψε όσα μπορείς λεφτά και φυτά σε ναρκωτικά και βίζιτες.

Ανώνυμος είπε...

νομιζω οτι απο ολα αυτα που διαβασα τα δυο πιο σοβαρα ειναι να αλλαξουν οι συνθηκες που σε κανουν σκατα γιατι αν δεν αλλαξουν δεν εχει νοημα (νομιζω) παλι σκατα θα εισαι και το αλλο αν δεις οτι δεν γινετε κατι στις παρουσες συνθηκες μαζεψετα (αν γινεται) και πηγαινε αλλου να κανεις νεα αρχη.

Χρήστος11 είπε...

Και εγώ είμαι σε ανεβοκατέβασματα εδώ και πολύ καιρό τέρμα μπερδεμένος και μόνος.