Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Πιγκουίνος ταξιδεύει 8.000 χλμ. κάθε χρόνο για να συναντήσει ψαρά


Ένας πιγκουίνος, ο ξάδερφος Ντιντίμ έχει τραβήξει το τελευταίο διάστημα, πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας στη Βραζιλία λόγω της παράξενης αλλά και πολύ συγκινητικής φιλίας του με ψαρά από τη . 
Ο τελευταίος, ο οποίος είναι 81 ετών, συνταξιούχος και ονομάζεται Περέιρα ντε Σόουζα, βρήκε -το 2011- τον πιγκουίνο βουτηγμένο στο πετρέλαιο και ενώ ήταν έτοιμος να φύγει από τη ζωή. Τον περιμάζεψε, τον ξέπλυνε και τον φρόντισε και τον έσωσε. Ο Βραζιλιάνος πίστευε ότι μόλις ο νέος του φίλος θα γινόταν καλά, θα επέστρεφε στο φυσικό του περιβάλλον. Έκανε, όμως, λάθος. 
Ο πιγκουίνος έμεινε μαζί του για περίπου έντεκα μήνες προτού τελικά φύγει. Ωστόσο, επέστρεψε την επόμενη χρονιά, προς έκπληξη του συνταξιούχου ψαρά. Έκτοτε, κάθε χρόνο διανύει περίπου 8.000 χιλιόμετρα για να βρεθεί κοντά στον σωτήρα του με τον οποίο κάθεται για οκτώ μήνες, ενώ τους άλλους τέσσερις πηγαίνει στον τόπο που συγκεντρώνονται οι υπόλοιποι του είδους του.
Όπως αποκάλυψε ο άνδρας, ο πιγκουίνος έχει γίνει φίλος του και μάλιστα τον εμπιστεύεται απόλυτα και μόνο από εκείνον δέχεται χάδια και... σαρδέλες. Αν επιχειρήσει να τον πλησιάσει κάποιος άλλον άνθρωπος αμύνεται με το ράμφος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: