Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Το «καλό» και «σωστό» ξύλο

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ψευτόμαγκες φοιτητές του ΑΠΘ επιτέθηκαν σε άλλους, οι οποίοι υπέπεσαν στο τρομερό αμάρτημα να μαζέψουν κάποια από τα σκουπίδια που εδώ και μέρες κάνουν... πάρτι στον χώρο της σχολής επειδή οι εργολαβικοί υπάλληλοι απεργούν. 
Οι αντιστασιακοί της πλάκας έκριναν ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό και τους χτύπησαν. Ανάμεσά τους βρισκόταν και καθηγήτρια της Θεολογικής που είχε την ιδέα για την αποκομιδή των απορριμάτων. Από το ξύλο, μία φοιτήτρια τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ από την οργή των «αγωνιστών», δεν γλίτωσε ούτε ένας καθηγητής που έσπευσε να προστατεύσει τις κυρίες λέγοντας «στους αγώνες δεν χτυπάμε γυναίκες». Και όταν οι... επαναστάτες ολοκλήρωσαν το ξύλο, όταν επέβαλαν τον δικό τους νόμο μέσω της βίας, πήραν τους σάκους με τα σκουπίδια που είχαν μαζέψει οι «κακοί» και τους άδειασαν! 
Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ημέρες μετά το ανδραγάθημα άλλων αριστερών «αντιστασιακών» στην Πανεπιστημιούπολη, οι οποίοι θέλοντας να αντισταθούν στον «τεχνοφασισμό» (όπως χαρακτήρισε ο ευαίσθητος σε θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα Πανεπιστήμια), εισέβαλαν με λοστούς στο κέντρο διαχείρισης και προξένησαν ζημιές κατεβάζοντας τους σέρβερ. Αυτό είχε ως συνέπεια να δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα ακόμη και σε νοσοκομεία, που ήταν συνδεδεμένα με τους σέρβερ. 
Ενδιάμεσα, κάποιοι από τους 4.000 (!) υπαλλήλους του δήμου Θεσσαλονίκης, ορισμένοι εκ των οποίων εργάζονται καθημερινά μόνο εξίμισι ώρες, προπηλάκισαν τον Γερμανό πρόξενο στο πλαίσιο του δικού τους «αγώνα». Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν αρνητικά σχόλια αφού σε σοβαρές χώρες τέτοιου είδους ενέργειες απλώς δεν υπάρχουν! 
Φυσικά, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σφυρίζουν αδιάφορα όλοι οι «δημοκράτες» που θα ξεσηκώνονταν αν στις παραπάνω... ηρωικές πράξεις (της τελευταίας εβδομάδας μόνο) πρωταγωνιστούσαν π.χ. μέλη της Χρυσής Αυγής. Ίσως και να χαίρονται μάλιστα για το αγωνιστικό πνεύμα! Για αυτούς δεν έχει σημασία αν έπεσε ξύλο, αν χρησιμοποιήθηκε βία, αν κάποιοι τραυματίστηκαν. Αυτό που κοιτούν είναι τα θύματα και οι θύτες. Αν το ξύλο το ρίχνουν οι «αριστεροί», οι «δικοί μας» είναι καλό και σωστό... Αν όμως, το τρώνε, τότε ευαισθητοποιούνται και φωνάζουν για φασισμό! Πρόκειται, πράγματι, για ένα ξεχωριστό σύστημα αξιών.
Σιγά, λοιπόν, μη λυπηθούμε για κάποια που την έστειλαν στο νοσοκομείο επειδή μάζεψε σκουπίδια. Αφού είναι από τους άλλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: